SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Síppal, szerpentinnel köszönti 2010-et a gyöngyösi oroszlán

Családinet [cikkei] - 2009-12-31
Extra adag hússal, trombitával, szerpentinnel köszönti az új évet Zimba, a Gyöngyösi Állatkert 4 hónapos kisoroszlánja. Az oroszlán nemcsak a húst falta fel jóízűen, hanem a trombitába is belekóstolt.
Síppal, szerpentinnel köszönti 2010-et a gyöngyösi oroszlán

oroszlánZimba ugyan nem érti, miért kapott trombitát, szerpentint és kalapot, de szívesen végigszagolt és végigkóstolt mindent. A fejfedőnek külön örült, fel és alá nyargalászott benne az állatkert udvarán.

Mivel a kisoroszlán a virsliért nem rajong, így gondozói dupla adag hússalkisoroszlán örvendeztették meg Szilveszter napján, hogy így köszöntsék vele együtt az új évet. Jövő ilyenkor Zimba már kennelben lakik, addigra hatalmasra nő majd.


Zimba, a kisoroszlán 2009 szeptemberében született Olaszországban. Anyja ellöktebúék magától, így emberek nevelték, s két hónaposan került a gyöngyösi állatkertbe, ahol ő az első számú kedvenc. A kisoroszlán nagyon barátságos, gyermekek és felnőttek is örömmel simogatják, kényeztetik. A hím oroszlán most 50 kg, de mikor megnő, súlya el fogja érni a 250 kg-ot. Jelenleg napi ételadagja 10 csirkecomb, felnőttként már akár 7 kilogramm húst is megeszik majd szilveszternaponta.

A most 4 hónapos oroszlánkölyök még néhány hónapig engedi magát simogatni, addig játszik az állatkert udvarán, azután bekerül abba a kennelbe, ahol már két másik oroszlán, a 16 hónapos nőstény testvérpár Elza és Linua él.
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja