SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyógyító légzés

Csapocska Mónika [cikkei] - 2011-05-02
Az ember néhány hétig elélhet táplálék nélkül, két napig folyadék nélkül, de légzés nélkül csupán néhány percig bírja. Ebből is látszik, hogy a légzés milyen fontos az életünkben. A helytelen légzés zavarokhoz, betegségekhez vezethet.
Gyógyító légzés
Indiában úgy tartják, hogy a tudatos, nyugodt légzés az agy legértékesebb adottságainak működését, és a gondolkodás világosságát biztosítja, ezáltal az életerő áramlását irányítja.
 
Ha elsajátítjuk a helyes légzés művészetét, nem csak teljesítőképességünkért és egészségünkért teszünk sokat, hanem a szellemi fejlődésünkért is.
 
Hogyan lélegezzünk helyesen?
  1. Lélegezzünk mindig a orrunkon keresztül, persze testi megerőltetés, vagy olyan betegség esetén, ami az orr eldugulásával jár, muszáj használnunk a szánkat is erre a célra. A folyamatos szájon át lélegzés azonban a nyálkahártyák kiszáradásához vezethet.
  2. Lélegezzünk kevesebbet, de mélyebben. Egészen lassan kell beszívni a levegőt, néhány másodpercig benntartani, aztán ugyanolyan lassan kiengedni, majd néhány másodperces szünetet tartani..
  3. Lélegezzünk úgy, hogy csak a hasunkat mozgatjuk közben. Igyuk a levegőt, érezzük, amint megtölti a hasunkat.
  4. Naponta többször gyakoroljuk a helyes légzést, legalább tíz percig. A nap többi szakaszában bízzuk a testünkre, automatizmusára, hogyan működik.
A légzés legyen mindig nyugodt, és egyenletes, a be és kilégzés egyformán lassú. Lazán, erőlködés nélkül történjen, belégzéskor kicsit hajtsuk hátra a fejünket. Tudatosan lélegezzünk, ne csak a tüdőt töltsük meg levegővel, hanem az egész testet. Minden lélegzetvételkor éljük át, hogy egyre egészségesebbek, és frissebbek vagyunk. Érezzük, ahogy belégzéskor az egészség árad befelé, és kilégzéskor, hogy minden korokozótól megszabadulunk.
 
EFT-gyakorlat:
 
Kulcscsont-légzés:
A kulcscsont légzést általában akkor alkalmazzuk, ha az EFT gyakorlatok során nem érjük el a várt eredményt, van egy makacs blokk, vagy egy sajátos energiarendszer - megbomlás. Tapasztalatom szerint azonban bármely feszült helyzetben kiválóan alkalmazható, és rendszeres alkalmazása sokat segít a test és lélek harmóniájának elérésében.
 
A kulcscsont-pont a szegycsont és a kulcscsont által bezárt szögben található. A behangolópont mindkét kézháton a kisujj és a gyűrűsujj utolsó izületeitől kb. 1-1,5 cm-re található. Ha másik kezünk egy ujját a kisujjunk és gyűrűsujjunk között elkezdjük lecsúsztatni a csuklónk felé, kb. 1-1,5 cm-re valóban megtaláljuk a pontot.
 
Kezdjük a gyakorlatot jobb kézzel. Tartsuk el a jobb karunkat a testünktől úgy, hogy csak két ujjhegyünk, illetve két ujjbütykünk érintse a testet.
 
A jobb kéz mutató és középső ujját helyezzük a jobboldali kulcscsontra, a bal kéz két ujjával pedig folyamatosan ütögessük a behangolópontot a jobb kézen, amíg a következő gyakorlatot végezzük:
 
  • félig lélegezzünk be, és tartsuk benn a levegőt, míg hetet kopogtatunk.
  • fejezzük be a légzést, teljes mély légzésig, és tartsuk benn a levegőt, míg hetet kopogtatunk.
  • félig lélegezzünk ki, tartsuk benn a levegőt, míg hetet kopogtatunk,
  • fejezzük be a kilégzést, a teljes kilégzésig, és tartsuk kinn a levegőt, míg hetet kopogtatunk,
  • lélegezzünk normálisan, míg hetet kopogtatunk.
Ezután ismételjük meg a fenti gyakorlatot úgy, hogy a jobb kezet a baloldali kulcscsont- pontra helyezzük.
 
Aztán ismételjük meg úgy, hogy az ujjhegyek helyett a behajlított ujjak bütykeit helyezzük a jobb kulcscsont-pontra, majd a bütyköket a bal kulcscsont-pontra.
 
Végül ismételjük meg a teljes procedúrát a bal kézzel is. Tehát bal kéz 2 ujja a bal kulcscsontra, jobb kézzel ütögetni a behangolópontot....stb.
 
 
Váljék egészségünkre!
 
Csapocska Mónika
EFT-tanácsadó
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja