SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Méregtelenítés böjttel

Singola Edit [cikkei] - 2008-10-20
Pitagorasz-tételét, miszerint a2+b2=c2 jól bevéstük, de arról kevésbé tudunk, mi köze Pitagorasznak a böjthöz. Csupán annyi, hogy a nagy filozófus tisztában volt a böjt kedvező hatásával, és tanítványaitól negyven napos böjtöt követelt, mielőtt beavatta őket tanításaiba. Tudta, hogy a böjt során nemcsak a test tisztul meg, hanem a szellem és a lélek is.
Méregtelenítés böjttel
A mindennapok során rengeteg mérgező anyag rakódik le szervezetünkben, amelyek negatív befolyással vannak egészségünkre. Élelmiszereink legtöbbjét szintetikus adalékokkal  színezik, javítják, lágyítják, ízesítik, konzerválják… Időnként meg kell szabadulnunk ezektől a káros anyagoktól. De hogyan, melyik a legjobb módszer? A böjt ősidők óta bevált méregtelenítési folyamat. Az állatok ösztönösen tudják, hogyan kell megválniuk a fölös anyagoktól, és ha megbetegszenek, nem esznek, hagyják, hogy a szervezetük csak a gyógyulásra koncentráljon. Az embernek ugyancsak ki kellene használnia saját organizációja működését.

A böjtölés azt jelenti, hogy semmilyen táplálékot nem veszünk magunkhoz egy meghatározott ideig, csak folyadékot, leginkább vizet. Lehet ez egy 24 órás böjt, néhány napos, akár egy hétig is eltarthat vagy tovább, de hosszabb idő esetén mindenképp felügyelet mellett.

 A szervezet ösztönösen reagál a helyzetre, eleinte okozhat némi rosszullétet az éhség, ám ez elmúlik. A vízbe tehetünk egy kis mézet és citromot, hogy enyhítsünk a kellemetlen érzésen, de ne együnk gyümölcsöt sem, mert az már nem böjt.
Majd megkezdődik a méregtelenítés. A tisztítást szinkronban végzi a bélrendszer, a vesék, a tüdő és a bőr. Először a zsír oldódik föl, ettől jobb lesz a vérnyomás és a pulzus, máris jobban érezhetjük magunkat.

Az összes energia, ami eddig az emésztést, anyagcserét, kiválasztást végezte, arra használódik, hogy a mérgek kiürüljenek. Ilyenkor érdemes sokat pihenni, lefeküdni, az alvás elősegíti a méregtelenítést, de sétálhatunk is a friss levegőn, hogy a szervezet végezhesse a dolgát, energiánkat ne pazaroljuk másra. Elsődleges, hogy ne nyomasszuk magunkat gondokkal, bajokkal, helyette lazítsunk. A test megtisztítja önmagát, meggyógyítja és regenerálja. Ezután valami új indul el, amit úgy tapasztalunk, hogy a hosszabb ideig tartó táplálékmegvonás dacára nem gyengeség, hanem erő, energia járja be testünket, lelkünket egyaránt, mi több az agyunk is élesebben működik.


Böjt során megszabadulhatunk a káros anyagoktól, sőt megfiatalodhatunk, mert a lerakódott hulladékanyagok fokozzák az idő előtti öregedést. A bőr tisztává és fiatalossá válik, a szem csillogóvá, az érzékszervek intenzívebben működnek, és megszűnnek az alvási problémák. Nem utolsó szempont, az sem, hogy fölös kilóktól is megszabadulhatunk.
A méregtelenítés segítségével nyugodtabbá válunk, derűsebbé, kiegyensúlyozottabbá, könnyebben vehetjük az akadályokat, továbbá pozitívabban gondolkodhatunk.

A böjt után fokozatosan kell visszatérni az étkezéshez, a legjobb salátákat fogyasztani, párolt zöldségeket, gyümölcsleveket, főzeléket, semmi esetre sem húst. Ezután ajánlatos nagyobb gondot fordítani az egészséges táplálkozásra, például a friss zöldségek és gyümölcsök mindig tisztító hatással, bírnak. A böjtöt követően az elme fokozottabban képes ellenőrzése alatt tartani az egész testet, ha nem térünk vissza helytelen életmódunkhoz, a siker fenntartható. Időnként mégis kedvező megismételni a kúrát, de beiktathatunk akár minden héten egy-egy nap böjtöt.

A böjt a szervezet legtermészetesebb és leghatékonyabb karbantartója, de ne feledjük, hogy kihívást jelent mind a testnek, mind a pszichének, csakis elővigyázattal és erős elhatározással végezzük. Azonban az eredmény kárpótol az esetleges kellemetlenségekért, és megvalósulhat az, amit Pitagorasz korában úgy fogalmaztak meg, hogy „ép testben ép lélek”.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

- A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.1 - A nők 50-60 százaléka élete során legalább egyszer találkozik a betegséggel.2 - A húgyúti fertőzés egyben a cukorbetegség egyik leggyakoribb hosszú távú szövődménye, amely súlyosabb lefolyású és rosszabb kimenetelű a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek esetében.3 - A 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 9,4 százalékának volt már húgyúti fertőzése, míg a cukorbetegségben nem szenvedők esetében az előfordulási arány csak 5,7 százalék.4
Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
A szerkesztő ajánlja