A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Milyen anyára van szüksége a gyerekednek? Megható levél Tőle, Neked!

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-01-22
Túl sokat aggódunk azon, hogy milyen anyukák vagyunk, hogy vajon elég jól csináljuk-e. Ha a kisbabánk beszélni tudna, valószínűleg ezeket a dolgokat mondaná Neked arról, hogy valójában milyen anyukára vágyik...
Milyen anyára van szüksége a gyerekednek? Megható levél Tőle, Neked!

Drága Anyu!

Emlékszel, amikor először megpillantottuk egymást? Én csak pislákoltam a sok fény miatt, de ahogy a szemedbe néztem és éreztem, ahogy átölelsz, tudtam, hogy melletted biztonságban leszek.

Szeretném, ha mindig mellettem lennél, főleg akkor, amikor fáj valamim, vagy félek valamitől. De bármikor jólesik, ha a karjaidban tartasz, ringatsz, átölelsz.

Amikor hozzád simulhatok és szopizhatok, olyankor az egész világ sokkal szebb. Add meg nekem ezt az örömöt valahányszor, amikor csak kérem! Ha bármilyen okból elapad a tejed, én nem fogok Rád haragudni, mert tudom, hogy mindent megtennél értem, ne idegeskedj ezen!

Amikor meghallom a hangodat, akkor egyből megnyugszom. Beszélj hozzám sokat, mesélj, dúdolj, énekelj, bárhol, bármikor, mert nagyon szeretem!

Mosolyogj rám, amikor csak teheted! Akkor is, amikor fáradt vagy, akkor is, amikor legszívesebben sírnál, csak nézz a szemembe és mosolyogj! Hadd mosolyoghassak vissza Rád!

Próbálj meg türelmes lenni velem, még akkor is, amikor nagyon nehezedre esik! Így könnyebben átvészelhetjük az akadályokat.

Figyelj rám, ha mondani vagy mutatni szeretnék valamit!

Vigyél ki sokat a friss levegőre, sétáljunk nagyokat, miközben felfedezzük együtt a világot! Mutass be más gyerekeknek és engedd, hogy szaladgálhassak velük is!

Próbálj meg nyugodt és kiegyensúlyozott lenni, mert akkor én is az leszek! Tudom, hogy Te már felnőtt vagy és sok olyan dolog van, amit én nem értek, ami miatt feszült vagy. De amikor velem foglalkozol, próbálj nem gondolni ezekre. Én pedig mindig szívesen segítek, hogy jobb kedved legyen, mert már most nagyon szeretek huncutkodni!

Amikor csak teheted, aludj, mert ha kipihent vagy, akkor sokkal türelmesebb tudsz majd lenni velem!

Drága Anyu! Taníts meg engem arra, hogy mi is az élet! Ha pedig eljön az idő, engedd el a kezem, hadd járjam a saját utamat! Meglátod, sosem hagylak magadra, mindig visszatérek majd hozzád és örökké hálás leszek Neked!

Végül pedig, szeretném, ha tudnád, hogy mindent jól csinálsz! Amikor éjszaka az ágyam mellett virrasztasz, mert épp beteg vagyok vagy jön a fogam, tudom, hogy milyen nehéz Neked. Azt is tudom, hogy előfordul, hogy sírsz, de attól még Te vagy a legerősebb nő a világon! A szíved alatt hordtál, vigyáztál rám és most itt vagyok. Legyünk együtt nagyon boldogok!

Köszönöm, hogy Te vagy az anyukám!

A Te kisbabád

Ui.: Mindig szeretni foglak!

Képek forrása: 
Polina Tankilevitch és Lisa Fotios képe a Pexels oldaláról

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja