SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Egyre nagyobb szükség van a szakértői tanácsokra

Családinet [cikkei] - 2019-11-20
 [X]

Elsősorban az orvosban, védőnőben, szülésznőben bízik meg a várandósok és kisbabás szülők legnagyobb része - derült ki a BabaMama Expo több mint 1500 résztvevővel történt felméréséből. A gyermeket tervező nők számára rendkívül fontos az egészséges étkezés a várandósság és a szoptatás alatt, és a vitaminpótlást is elengedhetetlennek tartják. Sok kismama úgy érzi, több információra lenne szüksége például az altatási technikákkal és a meseválasztással kapcsolatban, a válaszadók csaknem 40 százaléka pedig azt tapasztalja, hogy könnyen el lehet veszni a ránk özönlő információáradatban.
Egyre nagyobb szükség van a szakértői tanácsokra

Egyre nagyobb tudatosságra törekednek a szülők és a gyermeküket váró párok a termékválasztásokban, de az új jövevény érkezésére készülve a családi élet tudatos átszervezésére is igyekeznek nagyobb hangsúlyt fektetni. A BabaMama Expo szervezői által 1500 fő részvételével lezajlott közvéleménykutatásból kiderült, hogy a kiállítás egyik legfontosabb célközönségét jelentő elsőgyermekes szülők ki vannak éhezve az információkra, a várandóssággal és a gyermekgondozással kapcsolatban. Kiderült például, hogy csupán a válaszadók 32%-a tartja magát teljesen felkészültnek és jólinformáltnak a szüléssel kapcsolatosan, míg 26%-uk úgy érzi, keveset tud a terhesség utolsó időszakáról. Emellett az is egyértelművé vált, hogy a válaszadók csaknem 40% elveszettnek érzi magát az információk labirintusában, és útmutatást igényelne.

BabaMamaExpo 2019 - Információéhség

Az online kutatás egyik legfontosabb tanulsága, hogy az orvosok, szülésznők, védőnők, azaz a szakemberek tanácsaira hagyatkoznak legszívesebben a szülők, a családtagok és a tapasztalattal rendelkező barátok csak ezután következnek a sorban. Épp ezért, az immár 14. alkalommal megrendezett BabaMama Expón kiemelten fontos szerepet kap a szakmaiság, hogy a várandósok és kisgyermekes szülők megbízható forrásból juthassanak hozzá a lehető legtöbb értékes információhoz.

Kiderült, a válaszadók 30%-a komoly megmérettetésként élte meg a szobatisztaságra szoktatást, közel 20% pedig azt állította, hogy az altatással pillanatnyilag is akadnak nehézségei. Az ország legnagyobb várandósoknak és kisbabás szülőknek szóló rendezvényén ezért baba- és gyermek altatási tanácsadóval beszélgethetnek az érdeklődők, sőt, mosható pelenkákat is kézbe lehet venni. A válaszadók 35%-a szerint nagy kihívást jelent a jó mesekönyv kiválasztása is, a szülők 25%-a pedig kifejezetten tanácstalan a megfelelő forrásokat illetően. A háromnapos rendezvény erre a problémára is kínál megoldást, a résztvevők meghallgathatnak egy a meseolvasás fontosságáról szóló előadást, valamint megtudhatják azt is, hogy az óvodai beszoktatásban is nagy szerepe lehet a meséknek. Több kiállítói standon a legújabb gyerekkönyvekkel lehet majd megismerkedni.  

BabaMamaExpo 2019 - Mesekönyv

Az egészséges táplálkozás a várandósság és szoptatás ideje alatt rendkívül fontos a kérdőív kitöltői szerint. Bár a javallott vitaminokkal kapcsolatban a legtöbb szülő tájékozottnak tartja magát, a válaszadók 10%-a segítségre szorulna a kérdésben. Az idei rendezvényen ezért lehetőséget biztosítanak a vitaminpótlással kapcsolatos tanácsadásra, és tapasztalt tréner beszél majd a terhesség alatti testmozgásról és biztonságos edzésformákról is.  

A hazai kismamaruha kínálat az egyik legproblémásabb pont a résztvevők szerint, az összes válaszadó 35%-a nem elégedett azzal, ami elérhető számára, a felsőfokú végzettséggel rendelkező kismamák körében pedig kiugróan magas, 40 százalék volt az elégedetlenek aránya. Az igényekre reagálva a BabaMama Expón nemcsak a kismamaruhákból kínálnak széles választékot, de a rendezvényen személyes stílustanácsadásra is lesz lehetőség.

A BabaMama Expón az utóbbi években egyre nagyobb hangsúly helyeződik az édesapákra is, a szervezők ezért kíváncsiak voltak arra, hogy a XXI. században milyen szerepet töltenek be az apukák a családban, illetve a gyermekek első három évében. A válaszokból kiderült, hogy habár az édesapák továbbra is a családfenntartóként vannak jelen, a legtöbb férfi, arra törekszik, hogy gondoskodó apaként mély kötődést alakítson ki a gyermekével, és csökkentse az édesanya gyermekneveléssel kapcsolatos terheit.

BabaMama Expo 2019 - Apukák szerepe

Elmondható ugyanakkor, hogy még napjainkban is sokak számára kétséges, hogy az édesanyához hasonlóan a férfiak szervezetében is történnek biológiai változások az apává válás során: a válaszadók 10%-a ezzel nem ért egyet. Az apaság témaköre az idei rendezvényen kerekasztal-beszélgetés formájában kerül majd szóba: ismert férfiak, bloggerek osztják meg egymással saját tapasztalataikat.

A BabaMama Expo november 22-24. között péntektől vasárnapig várja az érdeklődőket a Budapest Arénában. Érdemes csatlakozni az esemény Facebook oldalához, ahol megtaláljátok a regisztrációhoz kötött programokat és az aktuális nyereményjátékokat.

További információ és részletes helyszíni program a weboldalon: www.babamamaexpo.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Egy kisbaba megható üzenete fáradt anyukájának, aki minden éjjel felkel hozzá

Egy kisbaba megható üzenete fáradt anyukájának, aki minden éjjel felkel hozzá

Ha a babák beszélni tudnának, talán ezt mondanák az édesanyjuknak, akit minden éjszaka felébresztenek a sírásukkal. Jussanak eszedbe ezek a gondolatok, amikor úgy érzed, nem bírod tovább az éjszakázást!
Íme, néhány hasznos tipp a környezetről is gondoskodó édesanyáknak!

Íme, néhány hasznos tipp a környezetről is gondoskodó édesanyáknak!

A környezetvédelem, valamint annak a tudatos beépítése a mindennapokba olyan cél, ami mind egyénileg, mind globálisan kulcsfontosságú. Sokan attól tartanak, főleg ha még csak most kezdték el járni ezt az izgalmas felfedezésekkel teli utat, hogy túl sok mindenről kell lemondaniuk, ám ez csupán egy alaptalan félelem. A környezet megóvása néhány egyszerű választással a hétköznapok szerves részévé tehető.
Matek órán állt meg a szíve egy 14 éves tanulónak, tanára mentette meg az életét

Matek órán állt meg a szíve egy 14 éves tanulónak, tanára mentette meg az életét

Milán életét a tanára mentette meg. Az iskolában tavaly ősszel tanulták meg az újraélesztést a pedagógusok egy tanfolyam keretében.
A szerkesztő ajánlja