SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egyre nagyobb szükség van a szakértői tanácsokra

Családinet [cikkei] - 2019-11-20
 [X]

Elsősorban az orvosban, védőnőben, szülésznőben bízik meg a várandósok és kisbabás szülők legnagyobb része - derült ki a BabaMama Expo több mint 1500 résztvevővel történt felméréséből. A gyermeket tervező nők számára rendkívül fontos az egészséges étkezés a várandósság és a szoptatás alatt, és a vitaminpótlást is elengedhetetlennek tartják. Sok kismama úgy érzi, több információra lenne szüksége például az altatási technikákkal és a meseválasztással kapcsolatban, a válaszadók csaknem 40 százaléka pedig azt tapasztalja, hogy könnyen el lehet veszni a ránk özönlő információáradatban.
Egyre nagyobb szükség van a szakértői tanácsokra

Egyre nagyobb tudatosságra törekednek a szülők és a gyermeküket váró párok a termékválasztásokban, de az új jövevény érkezésére készülve a családi élet tudatos átszervezésére is igyekeznek nagyobb hangsúlyt fektetni. A BabaMama Expo szervezői által 1500 fő részvételével lezajlott közvéleménykutatásból kiderült, hogy a kiállítás egyik legfontosabb célközönségét jelentő elsőgyermekes szülők ki vannak éhezve az információkra, a várandóssággal és a gyermekgondozással kapcsolatban. Kiderült például, hogy csupán a válaszadók 32%-a tartja magát teljesen felkészültnek és jólinformáltnak a szüléssel kapcsolatosan, míg 26%-uk úgy érzi, keveset tud a terhesség utolsó időszakáról. Emellett az is egyértelművé vált, hogy a válaszadók csaknem 40% elveszettnek érzi magát az információk labirintusában, és útmutatást igényelne.

BabaMamaExpo 2019 - Információéhség

Az online kutatás egyik legfontosabb tanulsága, hogy az orvosok, szülésznők, védőnők, azaz a szakemberek tanácsaira hagyatkoznak legszívesebben a szülők, a családtagok és a tapasztalattal rendelkező barátok csak ezután következnek a sorban. Épp ezért, az immár 14. alkalommal megrendezett BabaMama Expón kiemelten fontos szerepet kap a szakmaiság, hogy a várandósok és kisgyermekes szülők megbízható forrásból juthassanak hozzá a lehető legtöbb értékes információhoz.

Kiderült, a válaszadók 30%-a komoly megmérettetésként élte meg a szobatisztaságra szoktatást, közel 20% pedig azt állította, hogy az altatással pillanatnyilag is akadnak nehézségei. Az ország legnagyobb várandósoknak és kisbabás szülőknek szóló rendezvényén ezért baba- és gyermek altatási tanácsadóval beszélgethetnek az érdeklődők, sőt, mosható pelenkákat is kézbe lehet venni. A válaszadók 35%-a szerint nagy kihívást jelent a jó mesekönyv kiválasztása is, a szülők 25%-a pedig kifejezetten tanácstalan a megfelelő forrásokat illetően. A háromnapos rendezvény erre a problémára is kínál megoldást, a résztvevők meghallgathatnak egy a meseolvasás fontosságáról szóló előadást, valamint megtudhatják azt is, hogy az óvodai beszoktatásban is nagy szerepe lehet a meséknek. Több kiállítói standon a legújabb gyerekkönyvekkel lehet majd megismerkedni.  

BabaMamaExpo 2019 - Mesekönyv

Az egészséges táplálkozás a várandósság és szoptatás ideje alatt rendkívül fontos a kérdőív kitöltői szerint. Bár a javallott vitaminokkal kapcsolatban a legtöbb szülő tájékozottnak tartja magát, a válaszadók 10%-a segítségre szorulna a kérdésben. Az idei rendezvényen ezért lehetőséget biztosítanak a vitaminpótlással kapcsolatos tanácsadásra, és tapasztalt tréner beszél majd a terhesség alatti testmozgásról és biztonságos edzésformákról is.  

A hazai kismamaruha kínálat az egyik legproblémásabb pont a résztvevők szerint, az összes válaszadó 35%-a nem elégedett azzal, ami elérhető számára, a felsőfokú végzettséggel rendelkező kismamák körében pedig kiugróan magas, 40 százalék volt az elégedetlenek aránya. Az igényekre reagálva a BabaMama Expón nemcsak a kismamaruhákból kínálnak széles választékot, de a rendezvényen személyes stílustanácsadásra is lesz lehetőség.

A BabaMama Expón az utóbbi években egyre nagyobb hangsúly helyeződik az édesapákra is, a szervezők ezért kíváncsiak voltak arra, hogy a XXI. században milyen szerepet töltenek be az apukák a családban, illetve a gyermekek első három évében. A válaszokból kiderült, hogy habár az édesapák továbbra is a családfenntartóként vannak jelen, a legtöbb férfi, arra törekszik, hogy gondoskodó apaként mély kötődést alakítson ki a gyermekével, és csökkentse az édesanya gyermekneveléssel kapcsolatos terheit.

BabaMama Expo 2019 - Apukák szerepe

Elmondható ugyanakkor, hogy még napjainkban is sokak számára kétséges, hogy az édesanyához hasonlóan a férfiak szervezetében is történnek biológiai változások az apává válás során: a válaszadók 10%-a ezzel nem ért egyet. Az apaság témaköre az idei rendezvényen kerekasztal-beszélgetés formájában kerül majd szóba: ismert férfiak, bloggerek osztják meg egymással saját tapasztalataikat.

A BabaMama Expo november 22-24. között péntektől vasárnapig várja az érdeklődőket a Budapest Arénában. Érdemes csatlakozni az esemény Facebook oldalához, ahol megtaláljátok a regisztrációhoz kötött programokat és az aktuális nyereményjátékokat.

További információ és részletes helyszíni program a weboldalon: www.babamamaexpo.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja