SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Interneten vásároltál használt babaruhát vagy kismamaruhát? Soha ne menj fel az eladó lakására!

Németh Noémi [cikkei] - 2018-04-17
Egy brutális eset kapcsán fontos, hogy figyelmeztessük a kismamákat az internetes ismerkedés, vásárlás veszélyeire.
Interneten vásároltál használt babaruhát vagy kismamaruhát? Soha ne menj fel az eladó lakására!

Egy kisbaba érkezése megterhelő lehet a család számára anyagi szempontból, hisz egy egész új szobát kell berendezni, be kell szerezni a rengeteg babaápolási kelléket, s babaruhákból is komoly készleteket kell felhalmozni. Az első bodykat villámgyorsan kinövik a picik - így a kismamák nagy része használtan vásárolja meg azokat. A használt ruhák közül a babaruhák cserélnek a leggyakrabban gazdát.

A kismamák között hamar kialakul a közvetlen kapcsolat - érthető módon fel sem merül bennünk, hogy egy kisgyerekes anyuka veszélyt jelenthetne ránk.

Mivel úgy spórolhatunk a legtöbbet, ha a személyes átvételt választjuk, az utolsó hetekben járó, már nem dolgozó, sok szabadidővel rendelkező kismamák szívesen jönnek-mennek a különböző címekre, ahol átvehetik a babaholmikat. Fontos azonban az óvatosság még az ilyen helyzetekben is - ezt a tanulságot sajnos mindenképp le kell szűrnünk egy borzalmas mexikói esetből.


Ha az interneten vásárolsz ismeretlentől:

  • Ha lehet, postázással kérd a csomagot. Ha túl drágának találod, érdeklődj a Csomagpontos vagy egyéb, olcsóbb szállítási lehetőségekről.
  • Ha személyesen találkoztok, mindig nyilvános helyre beszéld meg a találkozót.
  • Ha az eladó ragaszkodik hozzá, hogy az otthonában vedd át a vásárolt holmikat, kérd meg, hogy jöjjön ki a kapuba. NE menj fel idegenek lakásába, bármilyen szimpatikusnak tűnnek is!
  • Ha ez sem megoldható, kérd meg egy ismerősödet, hogy kísérjen el.
  • Ha egyedül mész, indulás előtt add meg a címet a családodnak, ahová menned kell.
  • Ha valami miatt mégis veszélyben éreznéd magad, hívd fel egy ismerősödet (akinek szintén megadod a címet, ahol tartózkodsz), és folyamatosan maradjon vonalban, amíg átveszed a holmikat.
  • Nem csak az interneten juthatsz olcsó baba- és kismamaruhákhoz: a bababörzéken szintén fillérekért vásárolhatsz be a picinek, ráadásul sok időt is spórolsz, mert mindent meg tudsz venni egy helyen.

Mindez persze egyáltalán nem csak a kismamákra vonatkozik. S hogy miért fogalmazódtak meg a fenti tanácsok? Egy brutális gyilkosság kapcsán, mely nemrég történt Mexikóban.
 

Használt babaruhákért ment fel a fiatal kismama a nő lakására - sosem tért haza

Felkavaró tartalom, csak erős idegzetűek olvassanak tovább! Nincsenek szavak egy mexikói nő tettére: vetélése után az interneten ismerkedett várandós nőkkel - azzal a céllal, hogy ellopja - még meg nem született - gyermeküket.
Így lett brutális gyilkosság áldozata egy fiatal lány: Cinthia Fatima N. az otthonába csalta Jessica Gabriela N.-t használt babaruhák eladásának ígéretével, majd megölte azért, hogy megszerezze meg nem született gyermekét - írja a Mirror. Az eset felkavaró volta miatt egyéb részleteket nem közlünk, fontos azonban, hogy a kismamákat óvatosságra intsük!

Kép: MaxPixel

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja