A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Interneten vásároltál használt babaruhát vagy kismamaruhát? Soha ne menj fel az eladó lakására!

Németh Noémi [cikkei] - 2018-04-17
Egy brutális eset kapcsán fontos, hogy figyelmeztessük a kismamákat az internetes ismerkedés, vásárlás veszélyeire.
Interneten vásároltál használt babaruhát vagy kismamaruhát? Soha ne menj fel az eladó lakására!

Egy kisbaba érkezése megterhelő lehet a család számára anyagi szempontból, hisz egy egész új szobát kell berendezni, be kell szerezni a rengeteg babaápolási kelléket, s babaruhákból is komoly készleteket kell felhalmozni. Az első bodykat villámgyorsan kinövik a picik - így a kismamák nagy része használtan vásárolja meg azokat. A használt ruhák közül a babaruhák cserélnek a leggyakrabban gazdát.

A kismamák között hamar kialakul a közvetlen kapcsolat - érthető módon fel sem merül bennünk, hogy egy kisgyerekes anyuka veszélyt jelenthetne ránk.

Mivel úgy spórolhatunk a legtöbbet, ha a személyes átvételt választjuk, az utolsó hetekben járó, már nem dolgozó, sok szabadidővel rendelkező kismamák szívesen jönnek-mennek a különböző címekre, ahol átvehetik a babaholmikat. Fontos azonban az óvatosság még az ilyen helyzetekben is - ezt a tanulságot sajnos mindenképp le kell szűrnünk egy borzalmas mexikói esetből.


Ha az interneten vásárolsz ismeretlentől:

  • Ha lehet, postázással kérd a csomagot. Ha túl drágának találod, érdeklődj a Csomagpontos vagy egyéb, olcsóbb szállítási lehetőségekről.
  • Ha személyesen találkoztok, mindig nyilvános helyre beszéld meg a találkozót.
  • Ha az eladó ragaszkodik hozzá, hogy az otthonában vedd át a vásárolt holmikat, kérd meg, hogy jöjjön ki a kapuba. NE menj fel idegenek lakásába, bármilyen szimpatikusnak tűnnek is!
  • Ha ez sem megoldható, kérd meg egy ismerősödet, hogy kísérjen el.
  • Ha egyedül mész, indulás előtt add meg a címet a családodnak, ahová menned kell.
  • Ha valami miatt mégis veszélyben éreznéd magad, hívd fel egy ismerősödet (akinek szintén megadod a címet, ahol tartózkodsz), és folyamatosan maradjon vonalban, amíg átveszed a holmikat.
  • Nem csak az interneten juthatsz olcsó baba- és kismamaruhákhoz: a bababörzéken szintén fillérekért vásárolhatsz be a picinek, ráadásul sok időt is spórolsz, mert mindent meg tudsz venni egy helyen.

Mindez persze egyáltalán nem csak a kismamákra vonatkozik. S hogy miért fogalmazódtak meg a fenti tanácsok? Egy brutális gyilkosság kapcsán, mely nemrég történt Mexikóban.
 

Használt babaruhákért ment fel a fiatal kismama a nő lakására - sosem tért haza

Felkavaró tartalom, csak erős idegzetűek olvassanak tovább! Nincsenek szavak egy mexikói nő tettére: vetélése után az interneten ismerkedett várandós nőkkel - azzal a céllal, hogy ellopja - még meg nem született - gyermeküket.
Így lett brutális gyilkosság áldozata egy fiatal lány: Cinthia Fatima N. az otthonába csalta Jessica Gabriela N.-t használt babaruhák eladásának ígéretével, majd megölte azért, hogy megszerezze meg nem született gyermekét - írja a Mirror. Az eset felkavaró volta miatt egyéb részleteket nem közlünk, fontos azonban, hogy a kismamákat óvatosságra intsük!

Kép: MaxPixel

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja