A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fiú lesz vagy lány? - Terhességi babonák és nép megfigyelések

Kercsó Dorottya - 2018-03-02
A mai nagyszülők a megmondhatói, hogy megvolt annak is a romantikája, amikor a szülés pillanatáig legfeljebb találgatni lehetett, fiú vagy lány fog születni. Természetesen a többség addig sem bírt a kíváncsiságával, és a legváltozatosabb jelekből próbálták kideríteni a születendő gyerek nemét. Ezekből gyűjtöttünk most össze néhányat.
Fiú lesz vagy lány? - Terhességi babonák és nép megfigyelések

Fiú vagy lány lakik a pocakban? Babonák és népi megfigyelések
 

Gyomorégés:

Ha a kismama gyomorégéstől szenved, az azt jelenti, hogy a baba hosszú hajjal fog születni, tehát lány lesz.
 

Jegygyűrűmódszer:

A jegygyűrűt cérnaszálra kell kötni, és a has felett meglengetni. Ha kört ír le, fiúra, ha jobbra-balra himbálózik, lányra számíthatunk. Házasságon kívül gyereket vállalók hátrányban.
 

A has alakja:

Még a 21. század elején is lépten-nyomon belefuthat a kismama olyanokba, akik ez alapján vélik megjósolni a születendő utód nemét. Egyesek szerint a kerek has lányt, a csúcsos fiút rejt. Mások úgy tartják, az alacsonyan hordott has jelenti a fiút, a magasan álló a lányt. Az elmélet továbbfejlesztése szerint ha a kismama széltében is "megnő" terhesen, akkor lányt hord, aki így rabolja el anyukája szépségét. Hogy a hiedelem a mai napig erősen tartja magát, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy sokan már most tudni vélik, Katalin hercegnő lányt vár - mindezt pedig a hasa alakja alapján állapították meg.


Kívánósság:

Az édes ízek (süti, gyümölcs) után sóvárgó anya lányt, a sósat vagy savanyút (fehérjét, húst, kovászos uborkát) kívánó fiút hord a szíve alatt. Ha hol ezt, hol azt kívánja, patthelyzet.
 

Ultrahangfelvétel:

Valóban van némi alapja annak, hogy minél később tudja az orvos megállapítani ultrahangos vizsgálat alapján a gyermek nemét, annál valószínűbb, hogy kislányról van szó. Ezt sokan a lánygyerekek szégyenlősségével magyarázzák, pedig egyszerűen arról van szó, hogy könnyebb egyértelműen észrevenni a fiú nemi szervet, mint annak a hiányát.
 

Reggeli rosszullét:

Az elmélet szerint a lányt váró kismamákat kínozza a nevétől eltérően sajnos a nap akármelyik szakában jó eséllyel fellépő hányinger, hányás. Ennek azonban igen könnyen ellentmondhatnak azok, akik már több, ellenkező nemű gyereknek életet adtak, és az összes terhességüket végigkísérte a rosszullét.

Jót tesz a babának, ha az anya reggeli rosszulléttől szenved? A kutatók érdekes megállapításra jutottak. Olvasd el, milyen szerepe van valójában a reggeli rosszulléteknek, hányingernek, hogyan segít ez a folyamat a babán!
 

Hangulatváltozások:

A szeszélyes kismama lányt vár (feltűnt már, hogy a nehezen elviselhető tüneteket rendszerint a lányokhoz kötik?).
 

Újévi látogatók:

Ha az újév első látogatója férfi, az fiút, ha nő, az lányt jelez előre.
 

Az anya megérzése:

Állítólag egy felmérés szerint az anyák 71 százalékban jól tippelték meg, milyen nemű gyereket várnak. Az adat megbízhatóságát csorbítja, hogy az eredeti kutatást sehol nem találni.
 

Jelek a kispapán:

A leendő apa sem maradhat ki a jóból. Többen esküsznek rá, hogy ha az apa meghízik a gyerekvárás ideje alatt, az fiúra utal.

Indexkép: Pexels - Alicia Zinn

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja