SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Azonnal megbánta, hogy megszakította a terhességét - végül sikerült megmentenie a babája életét

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-11-09
Amikor megtudta, hogy terhes, pánikba esett, mert nem volt se pénze, se stabil munkahelye. Úgy döntött, hogy beveszi a terhességmegszakító tablettákat, de az első pirula után egyből megbánta döntését. Szerencsére orvosok segítségével még időben vissza tudta fordítani a folyamatot, és ma már egy boldog kislány boldog anyukája.
Azonnal megbánta, hogy megszakította a terhességét - végül sikerült megmentenie a babája életét

/Kiemelt képünk illusztráció/

"A szemem azonnal megtelt könnyel, és 20 percig csak sírtam"

A 27 éves Amrita Kaur Angliában él, és van egy tündéri kislánya. Mindketten nagyon boldogok, az idáig vezető útjuk azonban rögös volt. Amikor 2020-ban kiderült, hogy babát vár, teljesen pánikba esett. 

Az akkori helyzetére így emlékezett vissza: 

"Végiggondoltam a terveimet és a céljaimat az életben. Egyből sírva fakadtam és 20 percig csak sírtam, miközben azon járt az agyam, hogy mik azok a dolgok, amiket soha többé nem tudnék megtenni, ha megtartanám a babát.” 
 


 

"Pár nap múlva már az ajtóm előtt voltak a terhességmegszakító tabletták"

Párjával alaposan végiggondolták a lehetőségeiket, és úgy döntöttek, hogy felhívják a Brit Terhességi Tanácsadó Szolgálatot (BPAS), hogy tanácsot kérjenek. A telefonos konzultáció gyors volt, a  kérdéseiket pedig végig se hallgatták. A tanácsadó közölte a kismamával, hogy szerinte ez pofon egyszerű: vagy szeretné, vagy nem szeretné a terhesség megszakító tablettákat. 

"Attól féltem, hogy túl késő lesz az abortuszhoz, ezért igent mondtam. Pár nap múlva már az ajtóm előtt voltak a terhességmegszakító tabletták” – mesélte a nő.

A kismama nem vette be azonnal, előtte rengeteg cikket elolvasott arról, hogy más nők hogyan élték meg az abortusztablettát, milyen tapasztalataik vannak. Sokaknál például meddőség lépett fel, és azt is mondták, hogy nagyon megbánták a döntésüket és magányosak. 

Mindeközben a nő barátai arra bíztatták, hogy szakítsa meg a terhességét, hiszen a baba csak akadályozná abban, hogy szabadon szórakozhasson. Mivel se pénze, se stabil munkahelye nem volt Amritának, ezért bevette az első tablettát. 

"Elég volt pár másodperc ahhoz, hogy megbánjam" – mondta.

Ekkor elkezdte kutatni, hogy hogyan fordíthatná vissza ezt a folyamatot. 

Talált is egy Amerikában elérhető progeszteron kezelést, de sejtette, hogy nem lesz esélye, hogy ezt megkapja Angliában. Ezek után úgy döntött, hogy ismét felhívja a tanácsadó szervezetet, ahol azt mondták neki, hogy teljesen normális amit érez, és ha nincs vérzése, akkor minden rendben van, egyszerűen csak ne vegye be a második tablettát.
 

 


"Másnap reggel enyhén vérezni kezdtem"

A kismama úgy érezte, hogy nem veszik őt komolyan, ezért nem adta fel a kutakodást és a próbálkozást. Rábukkant Dr. Dermot Kearney kardiológusra, aki az Egyesült Királyság Katolikus Orvosi Szövetségének korábbi elnöke volt, és abortusztabletta-visszafordító kezelést javasolt.

A nőnek sikerült beszélnie az orvos asszisztensével, az orvos pedig hamarosan vissza is hívta, majd progeszteron tablettákat küldött abba a gyógyszertárba, ami a kismamához legközelebb volt.

"Nagyon kedves és szimpatikus volt az orvos, aki teljes mértékben megértette, mit érzek és min megyek keresztül. Másnap reggel enyhén vérezni kezdtem, majd bevettem az első progeszteron tablettát” – mondta Amrita, aki nagyon félt, hogy valami baja lesz kisbabájának.
 


 

Egy hét után már jobban érezte magát, és a 8. heti vizsgálaton kiderült, hogy a baba jól van. Ahri-Storm Kaur Garrett 2021. november 2-án jött világra. 

A nő így nyilatkozott az érzéseiről: 

"Hihetetlenül hálás vagyok, hogy ilyen szerencsés voltam és megtaláltam Dr. Dermotot, és visszafordíthattam a döntésemet, mert most el sem tudnám képzelni az életemet a kislányom nélkül”.

Majd hozzátette: "Szerintem minden magzat élőlény, függetlenül attól, hányadik hetében van a terhesség. Úgy vélem, a nőknek sokkal több információra lenne szükségük a terhességről, az abortusztabletta mellékhatásairól és a gyerekvállalásról általában. A baba születése ugyanis nem változtatja meg az életünket negatív irányba, mint azt sokan gondolják.”
 

"Szerintem fontos, hogy a nők hozzáférjenek ehhez a kezeléshez"

Hónapokkal később az orvost felfüggesztették az abortusz-visszafordító tabletta népszerűsítése miatt. Miután azonban megállapították, a panaszok egy abortusz-szolgáltatótól érkeztek, és nem az  az általa kezelt nőktől, feloldották a felfüggesztését. 

Amrita később is találkozott az orvossal, amikor kislánya már 2 hónapos volt. A nő célja, hogy a története és üzenete mindenkihez eljusson.
 


 

"Szerintem nagyon fontos, hogy a nők hozzáférjenek ehhez a kezeléshez. Szeretném megosztani a tudásomat és a tapasztalataimat a terhességről és az abortusz visszafordításáról" - mondta.
 


 

Az édesanya több barátját is elveszítette, csak mert úgy döntött, hogy megtartja a babát. Mégis nagyon hálás, amiért van egy kislánya. Azt mondja, ő ad neki erőt a mindennapokhoz. Nemrég pedig az egyetemre is visszament, célja, hogy diplomát szerezzen.
 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja