SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ne egyél két ember helyett!

Gombos Beáta [cikkei] - 2009-01-07
10 tipp a terhesség ideje alatti étkezéshez!
Gömbölyű és boldog - a terhesség alatt büszkén mutogathatjuk nagy hasunkat. Azonban, hogy a 9 hónap után megint belepasszoljunk a farmerünkbe... most írunk néhány tippről, mely segíthet megfékezni a farkaséhséget.
Ne egyél két ember helyett!

Ne aggódj, nem azt mondjuk, hogy a szexi külsőért áldozd fel a babád egészségét. Dehogyis, csak arról van szó, hogy tudatos étkezéssel és a rendszerességgel befolyásolhatod, hogy mennyi plusz kilót szedsz fel. A 9 hónap alatt persze extra dolgokat is megengedhetsz végre magadnak!

Az első jó hír: nem kell, hogy két ember helyett egyél. A terhesség első hányadában a szervezet csak 100, a 2. hányadában 300 és csak a legutolsó hányadban kíván 400 kalóriával többet. Nem kétszer annyit kell enni, hanem duplán felelősséget vállalva!

1. A kolbászféléket (különösen a nagyon nehéz bécsi kolbászt) kerüljük el, ha lehet, mert ezek zsírtartalma rakódik le a leggyorsabban a csípőnkön. Inkább válassz sovány pulyka- csirkehúst vagy egyéb finom sonkaféléket!

2. A tejtermékek választásánál ügyelj mindig a zsírtartalmukra (1,5 % zsírtartalom ideális, a sajtoknál maximum 40% lenne tanácsos) és tejszín helyett inkább valamilyen krémesítő kiegészítőt használjunk.

3. A zöldségeket elkészítheted zsírszegényen és kímélő módon egy kis folyadékon vagy alufóliába csavarva A wokban párolt zöldségek szintén sokkal zsírszegényebbek, mint a sült társaik.

4. A sütéshez és főzéshez használjunk inkább növényi zsírokat, mint a napraforgó-, repce- vagy a szójaolaj. A vajtól inkább tartózkodjunk.


5.Többször együnk naponta, hogy az anyagcserét mozgásban tartsuk és a vércukorszint is mindig megfelelő szinten maradjon. Ez megelőzi a farkaséhséget is.

6. A menzán válaszd inkább a köreteket, vagyis a burgonyát, rizst, zöldséget és kevesebb húst. A saláták öntetében is rengeteg kalória lehet, inkább locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és ecettel!

7. Főzz előre kicsit többet! A krumpli- vagy a tökfőzelék vagy leves nagyon alkalmas arra, hogy nagy mennyiségben készítsük el. Igazi alternatíva egy fárasztó nap után a tészta és a pizza helyett!

8. A teljes kiőrlésű termékek mindenképpen csak nyerők lehetnek a terhesség alatt! Müzli, kenyér, tészta- válaszd a ballasztanyagban szegény variánst!

9. Igyál sokat! A gyömbértea pl. segít émelygés és erős étvágy ellen!

10. És a legfontosabb: engedj a csokoládé csábításának! Néha egy kis jutalomfalat után még könnyebb a tudatos táplálkozás szabályait betartani!

Forrás: www.ma.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja