A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egy császárral szült anyuka szeretné elmondani a teljes igazságot!

Papp Gyöngyi [cikkei] - 2018-03-11
Azoknak, akik úgy gondolják, a császármetszés a "könnyebbik út" egy gyerek világrahozatalához. Azoknak is, akiknek át kellett esniük rajta, és akik nem tudják, mit gondoljanak róla...
Egy császárral szült anyuka szeretné elmondani a teljes igazságot!

Még mindig túl sokan hiszik azt, hogy azok az anyák, akik császármetszéssel szülnek, a könnyebb utat választják. Egy két gyermekes, ausztrál édesanya szeretné elmondani mindenkinek a teljes igazságot. A műtét után néhány órával közzétett néhány felvételt a hasáról, majd azt is elmondta, miért tette ezt.

Olivia White, a blogger édesanya nem fél felfedni a valóságot és mer írni a szülés kevésbé szép részéről is.

Ezt írta Instagram-inlägg bejegyzésében:

Igen, tudom, ebből a szögből nem lehet e legjobb szeflit készíteni, de meg szerettem volna mutatni, milyen az, amikor néhány órával ezelőtt egy egész emberi lényt húztak ki belőled. Itt a képen pedig a méhem alatti feldagadt terület még nem is látszik.

Szóval így néz ki valaki, akit két órával ezelőtt műtöttek, mert császármetszéssel hozta világra babáját. Ez azoknak szól, akik azt mondják, hogy ez gyerekjáték. Akkor képzeld el, hogy van a hasadon egy 15 cm vágás, úgy nézel ki, mint amikor elkapnak egy cápát és kivágnak belőle egy darabot. Ezek után még össze is varrják a sebet egy halászzsinórhoz hasonlító valamivel, miközben a belső szerveid még szinte nincsenek a helyükön.

A fájdalmat még nem érzed, mert spinális érzéstelenítést kértél, de amint elmúlik a fájdalomcsillapító hatása úgy érzed, mintha egy busz vagy egy vonat ment volna rajtad keresztül. És ez még csak a kezdet. Ha nem emlékeztél arra, mikor is kaptad pontosan az érzéstelenítést, egy idő után majd biztos rájössz mert érezni fogod.

Még az is eszedbe jut, hogy talán életed végéig fogsz olyan óriási bugyit hordani, mint a nagymamáid, mert a hasad és a nemi szerved körüli rész fel van dagadva és szörnyen néz ki. Mindenki, akinek volt császármetszése tudja, hogy sokáig kell majd kenőcsöt használni a sebre és ezek a kenőcsök lesznek a legjobb barátaid. Ha nem kellett volna császárral világra hozni a gyerekeimet, akkor most nem is írnék erről a témáról.

Olívia bejegyzésére tömegek reagáltak és nagyon örültek annak, hogy ennyire nyílt volt ezzel a témával kapcsolatban. Sokan azt is megjegyezték, hogy a császármetszéssel kapcsolatos tévhiteket el kell osztani, ne higgye mindenki ezt, hogy ez a legkönnyebb megoldás, ha a szülésről van szó.

Azok az édesanyák, akik császármetszéssel szülik meg gyermeküket, ugyanolyan kemények és bátrak, mint akik nem császárral szültek. 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja