A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Apukák vehetik mellükre császármetszés után a kisbabáikat (video)

Papp Gyöngyi [cikkei] - 2018-03-14
Magyarországon is ébrednek a kórházak, kezdik belátni a szüléssel kapcsolatos alapvetéseket. Nincs fontosabb a baba világrajövetelekor, mint hogy az anyával vagy apával érintkezzen először!
Apukák vehetik mellükre császármetszés után a kisbabáikat (video)

Vannak kórházak, ahol a – sokszor – kikényszerített császármetszést követően nem az az első dolguk, hogy kiszakítva a csöppséget a méhből, bársonytestét azonnal a csap alá dugják, majd dörzsöljék az addig érintetlen bőrét durva vászonnal, nem méricskélik, és öltöztetik kapkodva.

Kezdik érteni, hogy a szülés meghatározó élmény a baba és persze az apa számára is, aki 9 hónapig csupán kívülállóként vehetett részt a történetben, pedig hát…

A Péterfy kórház felébredt, és kezdi nem csupán a magáénak érezni a szülést, világra jövetelt. Császármetszés során, a kiemelés után az apa kapja meg az újszülöttet – így pótolják a korai anyai bőrkontaktust. Csodaszép pillanatokat láthatsz a videóban arról az érintkezésről, amely végre létrejöhet baba és apukája között.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja