SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

6 tuti tipp, hogy könnyebb legyen a várandósság - Igazi csodaszer?

Családinet [cikkei] - 2017-11-15
 [X]

Rosszullétek, gyomorégés, vitaminhiány, dagadó láb és még sorolhatnánk, hogy a terhesség alatt mennyi kellemetlen tünet jelentkezhet. Jó hír viszont, hogy ezekre van természetes gyógyír! Egy-egy gyógyteával, helyes táplálkozással, zöldségekkel és gyümölcsökkel, és persze egy kis odafigyeléssel sok tünetet tudsz hatékonyan kezelni! Ha szeretnél tájékozódni a várandóság alatti egészséges életmódról, gyere el november 17-18-19-én a BabaMama Expóra a Budapest Sportarénába, ahol számos kiállító, helyszíni tanácsadás és színpadi program foglalkozik kifejezetten ezzel a kérdéssel.
6 tuti tipp, hogy könnyebb legyen a várandósság - Igazi csodaszer?

Figyelem! A gyógyteákkal óvatosan kell bánni, különösen a terhesség alatt. Minden esetben kérjük ki a kezelőorvosunk tanácsát, hiszen nem csak magunkért vagyunk felelősek, hanem a bennünk növekvő kis életért is.
 

Méregtelenítésre fel!

A málnalevél talán a legismertebb gyógynövény, amelyet a terhesség alatt tea formájában ajánlani szoktak, ám az ebből készült főzetet kizárólag a megfelelő időben szabad kortyolgatni! A terhesség első szakaszában – azaz a 12. hétig – engedélyezett, mert ilyenkor segíti a pete megtapadását, utána viszont azonnal abba kell hagyni, egészen a 36. hétig. Ekkor újra előveheted, mert jótékony hatással lehet a szülésre. A málnalevél tea tisztító hatású, amely segíti a bélrendszer ürülését, emellett kiváló görcsoldó. A terhesség végén főleg azért ajánlatos inni, mert fellazítja a kismedence izomzatát, így segít a vajúdásban.
 

Azok a fránya rosszullétek

A terhesség korai szakaszában a leggyakoribb probléma a reggeli émelygés. A hányinger érzése csökkenthető borsmenta és kamillateával, melyet éhgyomorra kell meginni. Soha ne fogyasszuk forrón, készítsük el időben és hagyjuk kihűlni! Rosszullétre ajánlott még a gyömbértea, de csípőssége miatt ezt sokan nem bírják. Utóbbiból kapható aszalt változat is, ezt is érdemes kipróbálni.


 

Vizesedés ellen

A terhesség későbbi szakaszában, főként a harmadik trimeszterben a kismamák tapasztalhatnak vizesedést. Ennek oka, hogy a szervezet több vizet tart vissza, emellett a növekvő anyaméh nyomást gyakorol a kismedence nagyobb visszereire, akadályozva a végtagokból a vér visszaáramlását a hasüreg felé. Figyeljünk oda, mert a vizenyő bizonyos fokig természetes, ám kóros esetben terhességi magas vérnyomást jelezhet. A lábak, az arc, a szemhéjak és a kezek hirtelen megdagadása esetén orvoshoz kell fordulni! Normál esetben viszont nincs mit tenni, érdemes sokat pihennie a kismamának, és ilyenkor fel kell polcolni a lábakat. Az étkezés megreformálásával is enyhíthetünk a panaszokon, például, ha sószegényen főzünk. Emellett ihatunk enyhe vízhajtókat: ilyen például a bodza, a hársfavirág és a galagonya. Ezekből a növényekből kis mennyiség is elegendő: egy teáskanálnyit kell leforrázni, majd 5 perc állás után leszűrve fogyasztható. Figyelem, a vízhajtó teát soha ne este igyátok!
 

Ha ég a gyomor

A gyomorégés is kitűnően kezelhető teákkal. Borsmentából, köménymagból és ánizsmagból egy-egy csészével kell elfogyasztani. Érdemes kipróbálni a Salvus vizet is, amely szintén csökkenti a gyomorégés kellemetlen tünetét.
 

Természetes nyugtatók

Az idegesség, az aggódás természetes velejárója a terhességnek. Citromfűből készült teát nyugodtan ihatnak a kismamák, enyhén nyugtat és szerencsére nagyon finom.
 

Elegendő vas

A legtöbb problémát a terhesség alatt a vashiány okozza. A különféle tabletták mellett vagy helyett, de szigorúan az orvossal konzultálva, érdemes kipróbálni az aszalt sárgabarackot, amely tele van vassal, káliummal, és nem utolsó sorban rengeteg C- vitamint is tartalmaz. Figyelem, a megnövekedett vasbevitel székrekedést okoz, ezért érdemes sok lenmagot enni, amely segíti a kiegyensúlyozott emésztést! Ajánlott elkészítése, ha 1-2 teáskanálnyi lenmagot kefirbe, vagy joghurtba elkeverünk.


 

Tudtad?

Terhesség idején főként a kismama vas-, folsav- és DHA-szükséglete emelkedik meg jelentősen, de a megfelelő D-vitamin– és kalciumbevitel is fontos. A naponta fogyasztott 1000 mg kalcium segíti az egészséges csontok és fogak fejlődését a magzatnál, és hozzájárul a megfelelő izomműködéshez és ingerület átvitelhez az édesanya szervezetében.

Ha szeretnél ennél többet is megtudni a babavárás ideje alatti egészséges életmódról, akkor gyere el az ország legnagyobb várandósoknak szóló eseményére, a BabaMama Expóra november 17-18-19-én, és hallgasd meg a szakemberek tanácsát arról, hogy milyen élelmiszereket tanácsos kerülni a terhesség alatti kilenc hónapban, valamint tudj meg többet a vas és a folsav magzatvédő szerepéről. Ne feledd, az anya egészségének kulcsfontosságú szerepe van az új élet megfelelő fejlődésében!

Almásy Katalin
természetgyógyász, fitoterapeuta

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja