SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Valentin-napra - Könyvajánló

Fodor Józsefné [cikkei] - 2007-02-08
Könyvötletek a szerelemről és a szeretetről
Miért ne lephetné meg párját szerelmes költeményekkel, könyvvel? Nincs annál meghittebb, amikor együtt olvasgatják azokat.
De Bálint napra barátjának/barátnőjének ajándéknak sem utolsó!
Valentin-napra - Könyvajánló



SZERETLEK - Hogyan mondjam el?

A szerelem és a szeretet szerves része életünknek, mégis úgy tűnik sokszor, mintha
zavarba jönnénk tőle. Sokan szégyellik, ha szerelmesek lesznek valakibe, mások nem tudják,
hogyan kezeljék szüleik iránti szeretetüket. Ez a kis könyv azt hirdeti, hogy ha szeretünk
valakit, akkor azt mondjuk el neki, és ne tétovázzunk. Ötleteket adunk arra, hogyan
valljunk szerelmet először és sok év együttélés után, hogyan szeressük jobban
szüleinket és gyermekeinket.


Helen Exley: Férjemnek

A jó férjek néha megérdemelnek egy különleges ajándékot - hogy köszönetet mondjunk
nekik a kemény munkáért, a megnyugtató ölelésekért és a mindennapos élet véget
nem érő, apró feladataiért. Könyvecskénkben összegyűjtöttünk néhányat a legkedvesebb
és legszívmelengetőbb dolgokból, melyeket valaha is írtak a férjekről. Ideális ajándék,
ha már kevésnek érzünk egy üveg bort (vagy egy újabb pár zoknit)!
"Könyvecskénkben összegyűjtöttünk néhányat a legkedvesebb és legszívmelengetőbb
dolgokból, melyeket valaha is írtak a férjekről.
A nők folyton beszélnek, mert szeretnek beszélni; ezért egy férj csak akkor beszél, ha "rákényszerül" - például ha nem talál magának tiszta zoknit. (Jean Kerr) "


Helen Exley: Az élet művészete

Az emberiség legbölcsebb íróinak és gondolkodóinak szavai visszavezetik az olvasót a szépség és a béke elveszettnek hitt birodalmába.
A könyv segítséget nyújt mindazoknak, akik szeretnének időnként kilépni a mindennapok taposómalmából. Megtanít a csend, az otthon, a nyugalom élvezetére, ráirányítja a figyelmet az elmélyülés, a természettel való azonosulás fontosságára, a létezés csodájára. Az emberiség legbölcsebb íróinak és gondolkodóinak szavai visszavezetik az olvasót a szépség és a béke elveszettnek hitt birodalmába.

Egyik kedvencem:
Müller Péter: Szeretetkönyv

A Jóskönyv, amely huszonharmadik kiadását éli, és elérte a kétszázezres példányszámot, sokunkat avatott be sorsunk és önmagunk új szemléletébe. A Szeretetkönyv továbbvisz a sorsproblémák, az önmegértés és a másik ember megértésének útján. Ahogy a Jóskönyv, a Szeretetkönyv is beszélgetőtárs. Ismeri a kérdéseinket, vívódásainkat. Az író tudja, hogy
amikor a nő-férfi kapcsolatról, a szexualitásról, az anya-gyerek viszony nehézségeiről, az Istenszeretetről, a magány feloldásáról, szeretteink elvesztéséről faggatjuk, ezek a kérdések igazából mindig a szeretet egyetlen, legnagyobb kérdésére vezethetők vissza. Tudja, hogy minden gondunk mögött igazából ez az egyetlen szó rejlik, ezért evvel szólít meg.
Szeretni segít.



Osváth Erika: Kapcsolataim kis könyve

Ha ezentúl szeretnéd pontosan vezetni, hogy melyik barátodnak mi a kedvenc
színe, étele, együttese, tévéműsora, mit szeret a legjobban enni, inni és mi a
kedvenc tantárgya vagy emléke, akkor ez a színes könyvecske neked készült!
Aztán évek múlva elő veheted, és akár nosztalgiázhatsz.


William Wray: Buddha bölcsessége / Minden napra egy gondolat

A Buddha olyan józan bölcsességet tanított, amely ma is mélységesen érvényes. A Buddha gondolatainak és tanításainak ez a William Wray által összeállított, újszerű gyűjteménye gondosan megválogatott gondolatokat tartalmaz, az év minden napjára egyet. Minden egyes idézet olyan friss szellemi meglátást nyújt, amely segít szabadulnunk tudatunk mélységes beidegződéseitől, és arrafelé ösztökél, hogy forradalmi változásokat hozzunk létre mindennapi életünkben személyes, társadalmi és spirituális szinten egyaránt. A kötetben könnyen érthető ismertető is található a Buddháról, valamint rövid életrajz és a beszédek könnyen érthető elemzése. A mondások mindegyike amelyek közül jó néhány a buddhista szutták legfrissebb fordításai közül származik, végtelenül nagy tapasztalatot és megértést tükröz.
Aki rendszeresen elmélkedik rajtuk, az jelentős lépéseket tesz a megvilágosodás felé.


Helen Exley: Az élet művészete

A könyv segítséget nyújt mindazoknak, akik szeretnének időnként kilépni a mindennapok taposómalmából. Megtanít a csend, az otthon, a nyugalom élvezetére, ráirányítja a figyelmet
az elmélyülés, a természettel való azonosulás fontosságára, a létezés csodájára. Az emberiség legbölcsebb íróinak és gondolkodóinak szavai visszavezetik az olvasót a szépség és a béke elveszettnek hitt birodalmába.


Helen Exley: Örök emlékül szerelmemnek

"Szeretlek."
Ugyanezt a szót rengetegen mondták ki különböző korokban, számtalan formában. Válogatásunkban éppúgy megtalálhatjuk a híres emberek - Chopin, Keats vagy Sarah Bernhardt - szavait, mint ismeretlen szerelmes bolondokét, meg örök hűséget esküdött szeretőkét.
Ideális ajándék tehát annak a személynek, aki értelmet ad életünknek.


György Edit: Szerelmes gondolatok
A szerelem könyve

Ez a könyv azoknak szól, akik szerelmesek és szerelmes gondolataik vannak. Azoknak is szól, akik valaha szerelmesek voltak, így sorait olvasva ismét átélhetik az egykor mámorító érzést. Akik még nem voltak szerelmesek, azokban vágyat ébreszt: a nőben a férfi iránt, agglegényben a házasság iránt, hűtlenben a hűség iránt...


Vágó Zsuzsanna: Szeretetre születtem

A Szeretet Nap, amely bevilágítja lelkünk egyik felét.
A Barátság Hold, amely ragyogóvá teszi lelkünk másik felét.
Nap és Hold mindannyiunk számára fénylik, hogy lelkünket felemelje, gondolatainkat csillagmagasságokig röpítse. Az emberiség történetének legnagyobb gondolkodói vallanak Napról és Holdról: Szeretetről és Barátságról.


Anthony De Mello: A madár dala

Mindenki szereti a történeteket, s ez a könyv tele van velük. Vannak itt buddhista, keresztény, zen, hasszidi, orosz, kínai, hindu, szúfi történetek, régiek és modernek. Ezeknek a történeteknek azonban van valami különleges tulajdonságuk: ha sajátos módon olvassuk őket, akkor lelki növekedést eredményeznek. A jezsuita szerzetes szerző tovább fűzi bölcs, lélekemelő aforizma gyűjteményét.


Anthony De Mello: A csend szava

A kiváló író, jezsuita szerzetes hosszabb-rövidebb gondolatokat, történeteket, tanításokat ad közre könyveiben, melyeket lassan, apránként kell olvasni, ízlelgetni és elmélkedni rajtuk, mert a legegyszerűbb szavak mögött is kincset érő tanítások rejtőznek. Vallástól, kortól és nemtől függetlenül élvezetes olvasmány mindenki számára.


Igaz barátok/Örökre egymás szívébe zárva

A barátság az egyik legcsodálatosabb ajándék, melyet évezredek óta dicsőít minden
nép és nemzedék.
Ez a verses kötet ünnepli és magasztalja mindazt a számtalan ajándékot, melyet
két barát nyújthat egymásnak.


Megvásárolhatók:

Alexandra Kiadó
Ajándékkönyvek

Megfizethető áron válogathatunk számos remek kiadvány közt.


Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja