SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rímesen jó szövegek táborozáshoz - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2020-06-25
 [X]

Aki kirándult már tinivel tudhatja, hogy a kütyü mentes néhány óra gyakran tűnik szülőnek, gyereknek is egy örökkévalóságnak. Unalom. Nyavalygás. Szinte megváltás kiérni az erdőből és eljutni oda, ahol a 4G már megfelelő hátteret nyújt ahhoz, hogy a gyermek leadja a drótot a haverjainak: ez a nap is hiába telt el.
Rímesen jó szövegek táborozáshoz - Nyereményjáték!

Bár tény, hogy a naplementénél nincs nagyobb nézettsége egyetlen youtube videónak sem, és a legtöbb élőzés rekordját senki sem veheti el a természettől, a mai gyerekek valahogy nehezebben kapcsolódnak rá a flóra és fauna hálózatára, mint a szüleik.

Pedig az erdőt, mezőt járni, tábortüzet rakni, patakban békákat lesni, kövekből, ágakból gátat építeni, fára mászni, jól elázni, szamócát találni, rigófüttyre kelni, nyakig sárosnak lenni, csak egyszer mosakodni a héten, hálózsákban aludni, hulló csillagokat számolni és a többi, és a többi, ők is szeretnek. Persze csak azután, miután ráéreztek az ízére.

Lackfi János és 16 kortárs költőtársa ehhez hozott 45 rímesen ízletes kóstolót, amiből összeállt egy hátizsákba pont jól passzoló méretű útravaló kötet:  Erdőszelfi – Vándortábori versek címmel.

Erdőszelfi - Vándortábori versek

A versek szótól kéretik nem a világból kiszaladni, mert nem memoriterek, sokkal inkább dalszövegekhez hasonlító, fülbemászó ritmusú, rímes, és rímtelen gondolatfüzérek kerültek a válogatásba, amik garantáltam kamaszbarát hangszerelésére a szerkesztő Lackfi János, és a sokat próbált ifjúsági szerzőként is virtuóz költők - Acsai Roland, Balázs Imre József, Békés Márta, Demény Péter, Finy Petra, Gáti István, Hevesi Judit, Jász Attila, Kiss Judit Ágnes, Kiss Ottó, Lackfi János, Miklya Zsolt, Molnár Krisztina Rita, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Varró Dániel, Vörös István – jelentik az garanciát.

Erdőszelfi - Vándortábori versek

Ritter Ottó vagány grafikái remek képi világot teremtenek a költőknek ahhoz, hogy modern Matula bácsiként berántsák a digitális, 9 év feletti ifjúságot az offline világ legpompásabb pályáira.

Erdei Iskola, bringatúra, suhanó kenusok, szerelmek, szúnyogok, sőt, még maga a Jeti is tiszteletét teszi a Móra Kiadó és az Aktív Magyarország együttműködésében megjelent kötetben.

Erdőszelfi - Vándortábori versek

Ha a szalámis, sajtos, nutellás szendvics mellé csomagolva az Erdőszelfi is bekerül a hátizsákba, biztosak lehetünk benne, hogy gyerkőcünk nem csak testi, de lelki táplálékkal is fel lesz szerelve, mikor elindul életre szóló offline kalandokat keresni az osztállyal.

Nézd meg a könyvhöz kapcsolódó kisfilmet:

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre július 5. éjfélig, a helyes megfejtést beküldők között kisorsolunk 2 db Erdőszelfi című könyvet a Móra Kiadó jóvoltából.

Sorsolás: 2020. július 6.

A nyerteseket emailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja