SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egyedülálló mesekönyv sorozat a hazai kisvasutakról - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2018-03-28
 [X]

Bemutatkozott a Kispöfögők első kötete Lillafüreden.
Egyedülálló mesekönyv sorozat a hazai kisvasutakról - Nyereményjáték!

Kisvonatozni mesés!

Ez volt az alapgondolata a magyarországi erdei vasutakat bemutató „Kispöfögők” mesekönyv sorozatnak és annak első kötetének, a "Miki és a lillafüredi kisvasút" című kiadványnak. A minden oldalán színes illusztrációval ellátott kötet a szórakoztatás mellett a környék növény- és állatvilágáról, turisztikai különlegességeiről, történelméről, sőt még irodalmáról is játékos formában nyújt érdekes információkat a 4-8 éves korosztály számára. A "kiterjesztett meseélmény" fogalmának bevezetésével a kiadó a könyvsorozathoz kapcsolódó weboldal segítségével olyan támogatást ad a szülőknek, nagyszülőknek, pedagógus szakembereknek, amely használatával a mesék mélyebben újraélhetők, továbbírhatók vagy éppen részei lehetnek az oktatói munkának.
 

A sorozat első kötete

A "Miki és a lillafüredi kisvasút" című mesekönyv, a sorozat első darabjaként a Lillafüredi Állami Erdei Vasút izgalmas világába vezeti be a gyermekeket. A mesék főszereplője Miki, a világ első kisvasúti hibrid mozdonya. Ezen kívül még számos kedves mozdonykarakter kel életre a könyv lapjain. A kötetet a gyermekek számára is jól érthető, látványos nyomvonaltérkép és további érdekességeket bemutató "minilexikon" is kiegészíti. A könyv az ÉSZAKERDŐ Zrt. szakmai támogatásával készült.
 

A szerzők

Az olvasmányos, izgalmas, nyelvhasználatában nem mindent leegyszerűsítő, mégis a korosztály számára jól befogadható történeteket tartalmazó mesekönyv írója, Csohány Domitilla, első kötetével jelentkezik. A mesék eredeti funkciójának megőrzése mellett az író a komplexitásra is törekedett és külön figyelmet fordított arra, hogy a szülők számára is belecsempésszen érdekes, rejtett információkat a szövegekbe, az első kötetben például a verseket hívta segítségül.

Csohány DomitillaFotó: Toroczkai Zsolt

Az egyedi és nagyon szerethető karaktereket, valamint a csodálatos színharmóniában pompázó képeket Győri Zsolt alkotta meg. A kiadvány illusztrátora, aki egyben a tipográfiát, a könyv arculatát is megálmodta, valamint a nyomdai előkészítését is elvégezte, új szereplő a magyar mesekönyv illusztrátorok között.

Győri Zsolt
Fotó: Toroczkai Zsolt

A sorozat

A "Kispöfögők" mesekönyv sorozat a magyarországi erdei vasutak különleges világába vezeti be a gyermekeket. Főszereplői az adott erdei vasúton valóságban is szolgálatot teljesítő mozdonyok. A sorozat tudatosan vállalja fel a szemléletformálást, az ismeretterjesztést és a hazai turisztikai értékek bemutatását. Az író és az illusztrátor által megalkotott kötet kiváló forrás a korszerű pedagógiai módszereket használók számára is, hiszen holisztikus szemléletével, a műveltségterületeket párhuzamos koncentráció útján lehetővé tevő feldolgozásával a kooperatív tanítás-tanulást, vagy éppen a projektmódszert is támogatni tudja. A mesékben tudatosan jelenik meg a környék növény- és állatvilága, történelme, irodalma, a vasútüzem és a csillagászat is. A történetekben felbukkannak példaképértékű tudósok, történelmi alakok és események.
 

Útikönyv kicsiknek

A mesekönyv sorozat nem titkolt célja, hogy bemutassa a hazai kisvasutakat és ennek segítségével a környék, a régió turisztikai értékeit is hangsúlyozza. A sorozat kötetei egyben egy-egy régió gyermekútikönyveként is felfoghatók, amelyek könnyen megbújhatnak a kicsik hátizsákjaiban. Magyarország csodálatos tájai, természeti értékei vagy éppen épített öröksége - a szerethető kisvasúti világon keresztül - közel hozhatók a kisgyermekek számára is, akik így jelentősen befolyásolhatják a család kirándulási, üdülési célpontjait. A kiadó azt reméli, hogy mindez támogathatja hazánk jobb megismerését.
 

Kiterjesztett meseélmény

A kiadó fontosnak tartja, hogy a gyermekek újra és újra át tudják élni a mesekönyv történeteit, sőt annak örülne, ha továbbgondolnák a meséket. Az igazán különleges meseélményt a kicsik természetesen a kisvasutak helyszínein élhetik át leginkább, a valóságban is találkozva a mese szereplőivel, fontos részleteivel. Ezért a kiadó arra buzdítja a szülőket, pedagógusokat, hogy adjanak lehetőséget a gyermekeknek a helyszínen átélni, továbbgondolni a meséket. A kiterjesztett meseélmény megtapasztalásához komplett és fontos segítség lehet a www.kispofogok weboldalon az ’Érdekességek’ menüpont alatt található sok-sok további információ, amellyel kibővíthetők, újjávarázsolhatók, továbbgondolhatók az alapmesék. Az itt található kiegészítő ismertetőkből a felnőttek akár előre is felkészülhetnek, hogy az utazás során újabb és újabb különlegességeket mesélhessenek, illetve megválaszolhassák a sok-sok felmerülő gyermeki kérdést.
 

A mesekönyv főbb adatai:

Írta: Csohány Domitilla
Illusztrálta: Győri Zsolt
Cím: Miki és a lillafüredi kisvasút
Kiadó: Beszédírók Kft.
Borító: Keménytáblás, cérnafűzött
Oldalak száma: 48 - Minden oldalon színes illusztrációval
Kiadás éve: 2018
 

Nyerd meg a Kispöfögők mesekönyv sorozat első részét!

Ha szeretnéd, hogy a tiéd legyen, nincs más dolgod, mint helyesen válaszolni az alábbi két egyszerű kérdésre április 4. éjfélig, mi pedig másnap (április 5-én) kisorsoljuk azt a két szerencsés nyertest, akik megkapják a könyveket.
A nyereménykönyveket a Beszédírók Kft. ajánlotta fel. 
A nyertesek nevét kiírjuk a cikk aljára, és e-mailben is értesítjük őket.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja