A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nyereményjáték: játékos, kreatív kivágós foglalkoztatókönyv óvodásoknak!

Családinet [cikkei] - 2018-02-15
 [X]

Érdemes már óvodás korban felkészíteni őket arra, hogy az összpontosított, tartós figyelem nélkülözhetetlen a tanulási folyamatokban.
Nyereményjáték: játékos, kreatív kivágós foglalkoztatókönyv óvodásoknak!

A gyerekeket sok minden érdekli. Bármi újdonságra azonnal lecsapnak, és szívesen foglalatoskodnak vele. Ha egyszerre sok mindennel próbáljuk lekötni a figyelmüket, kifáradnak, szétszórttá válnak, pedig az összpontosított, tartós figyelem nélkülözhetetlen a tanulási folyamatokban. Az iskolai munka során ez a képességük az eredményesség nélkülözhetetlen feltételévé válik. Ezért érdemes már óvodás korban felkészíteni őket erre, és ha lehetséges játékos módon.

A foglalkoztató az óvodások iskolára való felkészülését segíti. Egy-egy figura összeállítása több részfeladatból áll: megfigyelés, rajzolás, színezés, kivágás, összeállítás, ragasztás. Ezek mindegyike valamilyen részképességet fejleszt. A legfontosabb azonban, hogy a gyerekek kellőképpen figyelni tudjanak arra, mit és milyen sorrendben kell elvégezniük ahhoz, hogy sikerrel járjanak.

Nem kell egyszerre mindent elvégezniük. Haladjanak saját igényeik és kedvük szerint. Nem baj, ha nem tökéletes a végeredmény, a lényeg, hogy örömmel végezzék, és tevékenységüket siker koronázza. Ez ugyanis a kulcsa iskolai sikerességüknek is.
 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Nyerd meg ezt a nagyszerű foglalkoztatót! Ha szeretnéd, hogy a tiéd legyen, nincs más dolgod, mint helyesen válaszolni az alábbi két egyszerű kérdésre március 1. éjfélig, mi pedig másnap (március 2-án) kisorsoljuk azt a két szerencsés nyertest, akik megkapják a könyveket. A nyereménykönyveket a Móra Könyvkiadó ajánlotta fel.
A nyertesek nevét kiírjuk a cikk aljára, és e-mailben is értesítjük őket.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja