SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

MINECRAFT - Középkori vár - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2016-12-05
 [X]

A Minecraft a világ egyik legnépszerűbb játéka. Havonta több mint 40 millió játékos épít, robbant, vagy küzd a túlélésért ebben a kockákból álló virtuális világban, melyet ma már oktatási segédanyagként is használnak számos iskolában.
MINECRAFT - Középkori vár - Nyereményjáték!

 

Mi az a Minecraft?

A Minecraft nem csupán és nem elsősorban egy játék. Egyszerre cél, eszköz, és egy kulturális tér: egy hely, ahol a gyerekek összetett eszközöket építhetnek, videókat készíthetnek és oszthatnak meg a kalandjaikról, alkotásokat hozhatnak létre, kommunikálhatnak a barátaikkal. Egy világ, ahol kipróbálhatják magukat, ahol hibázhatnak és újra és újra felfedezhetnek valami újat, valami titkosat.” The New York Times

„A Minecraft zsenialitása az egyszerűségében rejlik. Nem áll másból, mint építőkockákból. Olyan mint a LEGO, csak itt nem fogsz a lakás legváratlanabb pontjain rátaposni egy-egy darabjára” The New Yorker

Alapozó ismeretek a Minecrafttal ismerkedőknek: bookline.hu/minecraft

 

A minecraftozók sokan vannak:

  • Ha saját államot alapítanának, a 12. legnagyobb ország lenne az övék.
  • Több mint 40 millióan építenek fantasztikus dolgokat, vagy küzdenek a túlélésért minden hónapban. Egy átlagos hónap minden játékosa egymás kezét fogva másfélszer átérné a földet!
    Persze nem tesznek ilyesmit, mert így nem tudnának játszani.
  • Ezzel minden idők HARMADIK legtöbbet értékesített játékává tették: 2016-ban naponta átlagosan 53.000 példányt adnak el belőle világszerte.

A minecraftozók mindenütt ott vannak:

  • A Minecraft közösség tagjai ott vannak a világ minden szegletében
  • A legtávolabbiakban is: 4 db-ot vásároltak az Antarktiszon!

A minecraftozók díjnyertes játékkal játszanak:

  • BAFTA 2015: legjobb családi játék (konzol)
  • BAFTA 2014: BAFTA Kids szavazás - legjobb játék
  • Kids’ Choice Awards 2015: legaddiktívabb játék
  • Kids’ Choice Awards 2014: legjobb interaktív játék

A minecraftozók közben tanulnak is:

  • Novemberben érkezik a játék iskolai használatra kifejlesztett változata, a Minecraft Education.
  • A tanárok kiaknázhatják a játékban rejlő lehetőségeket: fejleszthetik az együttműködési készségét, a kreativitását, és a tapasztalatra építő tanulást egy olyan digitális közegben, ahol a diákok a szabadidejüket is szívesen eltöltik.
  • A Microsoft közlése szerint már most több mint 40 ország több ezer osztálytermében használják a játékot tanítási eszközként.

MINECRAFT – A FILM

Már csak két és fél évet kell aludni, és moziban is átélhetjük a Minecraft-élményt. A Warner stúdió égisze alatt készül az első hivatalos Minecraft-film, melynek író-rendezője Rob McElhenney, a Felhőtlen Philadelphia című sorozat egyik alkotója és színésze.

MINECRAFT – A KÖNYVEK

A Lego szettek, gyűjthető figurák és plüssök mellett a Minecraft-könyvek is elengedhetetlen részeivé váltak a Minecraft-univerzumnak. A hivatalos kézikönyvektől a Minecraft világában játszódó regényekig számos könyv nyújt lehetőséget arra, hogy a játék szerelmesei az olvasás iránt is elköteleződjenek.

Mivel a játéknak nincs hagyományos súgója, ezért a Youtube-on fellelhető számos rajongói videó mellett a könyvek jelentik az első számú segítséget a Minecrafthoz: lépésről lépésre ismertetnek meg a Minecraft világával – az alapoktól a legmagasabb szintű játékstratégia elsajátításáig.

A könyvek a Mojang csapatával szoros együttműködésben készülnek, hogy a lehető leghitelesebb információkat, hasznos tippeket tudják adni a játék rajongóinak. A kezdőknek és haladóknak szánt könyvek egyik nem titkolt célja, hogy közelebb hozza az olvasás élményét azokhoz is, akik az iskola falain kívül ritkán vesznek könyvet a kezükbe.

Minecraft-kézikönyvek

Kezdők kézikönyve, Az építés kézikönyve, A harc kézikönyve, Vöröskő kézikönyv

Az eddig 28 országban 24 nyelven megjelent Minecraft-kézikönyvek (A kezdők kézikönyve, Az építés kézikönyve, A harc kézikönyve és Vöröskő kézikönyv) óriási sikert arattak a hazai olvasók között is: alig egy év alatt három kiadást éltek meg, és rövidebb megszakításokkal folyamatosan ott szerepelnek a Libri Könyvesboltok sikerlistáján.

 

Középkori vár – Robbantott tervrajzok

A legújabb Minecraft-kiadvány segítségével könnyedén megépíthetjük saját, egyedi stílusú várunkat, erős falakkal, halálos csapdákkal és sötét várbörtönökkel. A váron túl pedig virágzó falvat alakíthatsz ki tavernával, katedrálissal és piactérrel. A könyv tartalmazza az összes építmény robbantott ábráját is, bemutatja, pontosan melyik blokkot érdemes választani, ezenkívül további ötleteket ad a legapróbb részletek kidolgozásához is.

A Minecraft a világ egyik legnépszerűbb játéka. Havonta több mint 40 millió játékos épít, robbant, vagy küzd a túlélésért ebben a kockákból álló virtuális világban, melyet ma már oktatási segédanyagként is használnak számos iskolában. A legújabb, Középkori vár című hivatalos Minecraft-kötet hasznos segítséget nyújt a játékhoz, miközben a középkorra jellemző érdekességeket is megtudhatunk belőle.

Túlélők titkos kézikönyve

A 2016 nyarán megjelent hivatalos Minecraft-könyv a túlélők nevű titkos csoport összegyűjtött tapasztalatait tartalmazza. A túlélők a kezdetektől, az alpha idejétől játékban vannak, így érdemes eltanulni tőlük a legfontosabb stratégiáikat. Harcoltak a normál világ mobjaival, elbántak az ellenséges csoportokkal, bázisokat állítottak az Alvilágban, és többször is legyőzték a végzetsárkányt. A Túlélők titkos könyvében nem más, mint maga a Főnök mutatja be sok-sok illusztrációval szemléltetve a legfontosabb tudnivalókat és trükköket.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Nyerd meg karácsonyra ezt a nagyszerű könyvet!

Ahhoz, hogy a tiéd legyen, nincs más dolgod, mint helyesen válaszolni az alábbi három egyszerű kérdésre december 11. éjfélig, mi pedig másnap (december 12-én) kisorsoljuk azt az egy szerencsés nyertest, aki megkapja a könyvet.
A nyertes nevét kiírjuk a cikk aljára, és e-mailben is értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja