A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csuszi Csasziék kalandjai, avagy egy különleges Facebook nyereményjáték utóélete

Családinet [cikkei] - 2012-10-16
Különleges, 2-6 éves gyerekeknek szóló kiadvány született a Green Press kiadásában - ismerje meg a történetét!
Csuszi Csasziék kalandjai, avagy egy különleges Facebook nyereményjáték utóélete

2012. májusban létrejött az Életszépítők oldal a Facebookon. Otthon, kreatív, ökodekor, újrahasznosítás – ezek a címszavak tükrözik leginkább a közösségi médiaoldalon fellelhető tartalmakat. Egy hónap elteltével – amikorra több százan csatlakoztak a kreatív közösséghez – meghirdettünk egy nyereményjátékot: írjunk közösen mondókát gyerekeknek!

A célunk eredendően az volt, hogy megmozgassuk játékos kedvű követőink szürkeállományát, s eközben jól szórakozzunk. Hamar kiderült, hogy a játékosoknak – szerzőtársaknak – nemcsak a különleges mozaiklámpa, vagyis a nyeremény a fő ihletője. Elragadta őket a játék öröme, élvezték a mondókaírást. Minden játékos 2-2 sorral szállhatott be, azzal a feltétellel, hogy az előző strófához költse saját sorait. Feltétel volt továbbá, hogy a mondóka 2-6 éves gyerekeknek szóljon, állatok szerepeljenek a történetben, és tanulsággal is szolgáljon a kicsik számára. Így született meg a kedves történet: Csuszi Csaszi kalandos napja.

A játék zárultával úgy gondoltuk, hogy a mondókát nem hagyhatjuk a sorsára, meg kell ismertetnünk a gyerekekkel, hiszen nekik íródott! Adta magát az ötlet, hogy a műnek kiadványt készítsünk, s lehetőleg minél több gyermekhez eljuttassuk, ajándékként.

2012. október elején elkészült a kiadvány, Életszépítők apróságoknak címmel. Az Életszépítők Facebook közösség mondókáján kívül még két gyermekeknek szóló írásmű – mese és mondóka – található benne, továbbá szerkesztői bónuszként egy finom sütemény receptje.

Az ingyenes kiadvány nyomdai változatát gyermekkórházak kis betegeihez juttatjuk el. Szeretnénk azonban széles körben a nyilvánosság számára elérhetővé tenni; a kiadványt PDF-formátumban bárki letöltheti, vagy internetes formátumban virtuálisan lapozgathatja ITT >>

 

Köszönet illeti meg mindazokat, akik a kezdeményezés mellé álltak az első hívó szóra: illusztrációkat készítettek, vállalták a nyomdai előkészítést, médiapartnerként segítették munkánkat, és – hogy a nyomdaköltséget fedezni tudjuk – anyagilag támogatták a létrejöttét.

Ez a kis füzet lenne hazánkban az első olyan gyermekeknek szóló, ingyenes terjesztésű kiadvány, amely egy Facebook-közösség tagjainak közös szellemi produktuma, stílszerűen: életszépítő gesztusa.

Forgassák, olvassák szeretettel!

Budapest, 2012. október

Mesterházy Mónika
felelős kiadó, Életszépítők szerkesztő
Facebook: facebook.com/eletszepitok

Közreműködők

Címlap - Huba bagoly
Illusztráció: Steiner Lídia
www.lidiasteiner.wordpress.com
Facebook: Lídia Steiner Illustrations

Csuszi Csaszi kalandos napja
Illusztráció: Vicger
Szerző: Életszépítők Facebook közösség

Füles Földe
Illusztráció: Vicger • facebook.com/Vicger
Szerző: Életszépítők

Huba bagoly
Illusztráció: Steiner Lídia
Szerző: Életszépítők

Tördelés, nyomdai előkészítés:
Mészáros Róbert, Látványügynökség

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja