SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Angyalok pedig léteznek" - váltsd valóra egy gyerek karácsonyi kívánságát!

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-12-03
Fekete kapucnis pulóvert rajzolt a 16 éves Zsombor. Neki ez minden vágya karácsonyra. Összeszorult a szívem, amikor megláttam. Ezt is, és a többi rajzot is. Baba, focilabda, vagy csak egy tábla csoki. Mindössze ennyit kérnek az Angyaloktól. Az Egyszülős Központ kezdeményezésének célja, hogy olyan gyerekek számára is kerüljön ajándék a karácsonyfa alá, akikhez egyébként nem tudnának eljutni az angyalok.
"Angyalok pedig léteznek" - váltsd valóra egy gyerek karácsonyi kívánságát!

Bizonyítsuk be együtt, hogy Angyalok pedig léteznek!

A 11 éves Patrícia nagyon szeret rajzolni és festeni. Az iskola miatt van pár ecsete és rajzeszköze, de arra vágyik, hogy legyen egy saját rajz-és festőkészlete, amivel bármikor tud alkotni. Édesanyja őt és két testvérét, a 12 éves Alexandrát és a 3 éves Emmát is egyedül neveli. Bár az anyuka dolgozik, azt mondja, a járvány miatt kevesebb a munkája, a három gyerekét pedig úgy is nehéz eltartania, hogy a szüleivel egy háztartásban élnek.

egyszülős családFotó: Tóth Éva

Amikor telefonon hívom, nagyon zavarban van. Már este van, de a gyerekeket még hallom a háttérben. Még nem tudott elaltatni mindenkit. Azt mondja, nemrég egy veseműtéten is át kellett esnie.

Nem ez az egyetlen egyszülős család Magyarországon, akik nehéz körülmények között élnek. Az Egyszülős Központ 2019-ben kezdeményezte az "Angyalok pedig léteznek" programját. Mivel akkor még nem volt járványhelyzet, az angyalok az Egyszülős Központba látogattak el, ahol a gyerekek kívánságai megvalósultak. Megható volt látni, mennyire örülnek a gyerekek annak, hogy az angyaloknak rajzolt kívánságaik teljesültek.


"Szeretnénk, ha minden gyerek vágya teljesülne"

Tavaly az otthonukba érkeztek a csomagok és ez idén is így lesz.

Az elmúlt hetekben ugyanis az Egyszülős Központ egy felhívást tett közzé az egyszülős gyerekek számára. 5000 Ft értékben rajzolhatták meg azt, hogy mire vágynak a legjobban karácsonyra. Közel 80 karácsonyi álomról szóló rajz érkezett, így közel 80 karácsonyi kívánság várja, hogy valóra válhasson.
 

”Szeretnénk, ha minden gyerek vágya teljesülne, most ehhez várjuk az önkéntes Angyalokat, akik megvásárolják az ajándékokat és gondoskodnak arról, hogy karácsonyig megérkezzen hozzájuk”

– mondja Zohány Márta, az Egyszülős Központ kommunikációs vezetője.

Az Angyaloknak rajzolt kívánságok, és az, hogy hogyan lehet valakiből Angyal, az alábbi linken található: https://egyszulo.hu/page/angyalok-pedig-leteznek


Nekik is csak egy gyerekkoruk van!

kislány ajándéka

cottonbro fotója a Pexels oldaláról


Ma Magyarországon több mint félmillió gyereket nevel egyetlen szülő, az egyszülős családok száma pedig körülbelül 300 000.

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány alapítója és az Egyszülős Központ vezetője korábban elmondta a Családinetnek, hogy a járvány miatt különösen nehézzé vált az egyszülős családok helyzete.

”Nehéz megoldani a munkát, hogy kész legyen a lecke, a kicsi ne szedje szét a lakást. El lehet képzelni, hogy milyen az, amikor egyetlenegy felnőtt van erre az összes feladatra. Annak az egy szülőnek kell megoldania mindent. Nem is beszélve azokról a családokról, ahol az egy szál kenyérkereső elvesztette a munkáját. Talán soha nem is volt ekkora szükség ránk, mint most.”

A bezártság és túlterheltség miatt rengetegen kérnek tőlük jogi vagy pszichológiai problémákban segítséget, de a legnagyobb szükség arra van, hogy az egyedülálló szülőknek állást találjanak, hiszen ők nem engedhetik meg maguknak, hogy ne dolgozzanak. A gyerekeket pedig a korrepetálásban is tudják segíteni. Szerencsére rengeteg adomány is érkezett hozzájuk, tanszerekkel, laptopokkal és élelmiszeradományokkal is tudják segíteni a rászoruló családokat.

"Végeztünk egy felmérést. A kutatásból az jött ki, hogy a szülők a legnehezebb problémának az elszigetelődést jelölték, vagyis hogy mennyire magányosak. Nincs mellettük a mindennapokban egy másik felnőtt, de ettől, hogy egyedül maradnak, más felnőtt társaságokból is kiesnek, a családból, vagy a baráti körökből. Előfordul, hogy az ő gyereküket nem hívják meg egy zsúrra, mert a szülők nem akarják az egyedül nevelő szülőt meghívni, tehát bizonyos felnőtt társaságokban perifériára kerülnek."

Éppen ezért igyekeznek minél több programot szervezni, szülőknek és gyerekeknek egyaránt.

”Fontos, hogy ezeknek a gyerekeknek is legyen lehetőségük táborozni, különórákra járni, olyan helyekre, amikre egyébként nem lenne lehetőségük. Nekik is egy gyerekkoruk van. Ha nem tudják megélni a saját gyerekkorukat azért, mert a családjuk nehéz helyzetben van, az egy nagy igazságtalanság az élet részéről, ezért próbálunk meg minden segítséget megadni, amit csak lehet.”

Indexkép: A 9 éves Miléna rajza

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja