SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Színek és a Feng shui

Kókai Kata [cikkei] - 2007-01-09
Az egyes KUA számokhoz más-más szerencsés elemek tartoznak. Minden elemnek megvannak a maga formái, színei, melyek az élet minden területén sikert hozhatnak. A színek kombinációja kiemelt fontosságú, hiszen az öt elem nemcsak segítheti, de el is pusztíthatja egymást. Néhány egyszerű számítással azonban bárki könnyedén megteremtheti harmonikus ruhatárát.
Színek és a Feng shui

Először a KUA számot kell meghatározni, majd el kell dönteni, milyen célt szeretnénk elérni. KUA számunk megmutatja a sikereink, és egyéni fejlődésünk égtáját. Ehhez mindössze a születési év utolsó két számjegyét kell összeadni mindaddig, míg egyjegyű számot kapunk. Amennyiben egy férfi KUA számát szeretnénk meghatározni, az eredményt ki kell vonni tízből, nők esetében viszont az eredményhez ötöt kell hozzáadni. Az így kapott egy és kilenc közötti szám a KUA szám.
Példa: egy férfi 1968-ban született, tehát az utolsó két számjegy összege 6+8=14. Ezt ismét összeadjuk, így a kívánt egyjegyű összeg 5 lesz. Mivel férfiról van szó, az összeget kivonjuk tízből; 10-5=5, tehát 5-ös a KUA száma.

A KUA szám megállapítását követően egyszerűen meghatározhatjuk, mely színek és formák nyújthatnak segítséget mindennapi életünkben. Alapvetően négy olyan életterületet különböztetünk meg, melyeket öltözködésünkkel, megjelenésünkkel is erősíthetünk. Mindenki rendelkezik a sikerhez, érzelmi élethez, szépséghez és egészséghez rendelt területtel.

Példaként; ha valaki hatos KUA számmal rendelkezik, annak egészségét a föld elem (Észak-kelet) őrzi meg. Jól teszi, ha ebbe az irányba fordítja ágyát, és a föld elemnek megfelelő formákat (kockás) és színeket (földszínek, barna, bézs) részesíti előnyben, amikor új ruhát választ. Ha azonban egészsége rendben van, és inkább sikereket szeretne elérni, akkor a körmintás, fém elemű ruhák nyújthatnak segítséget, melyek lehetőleg szürke, arany, pasztell vagy fehér színekben pompáznak. Hasonlóképpen minden KUA számhoz tartoznak színek és formák, melyekkel karrierünket, fejlődésünket, vagy éppen érzelmi életünket segíthetjük. Ruhát, ékszert vagy akár hajvisletet pedig érdemes aszerint választani, hogy éppen melyik területet erősítenénk, hiszen mást érdemes választani egy randira és mást egy állásinterjúra.

KUA szám és kedvező elemek

1-es KUA szám
Sikert elősegítő elem: fa
Egészséget megőrző elem: fa
A szerelmet segítő elem: tűz
A szépséget megőrző elem: víz

2-es KUA szám
Sikert elősegítő elem: föld
Egészséget megőrző elem: fém
A szerelmet segítő elem: fém
A szépséget megőrző elem: föld

3-es KUA szám
Sikert elősegítő elem: tűz
Egészséget megőrző elem: víz
A szerelmet segítő elem: fa
A szépséget megőrző elem: fa

4-es KUA szám
Sikert elősegítő elem: víz
Egészséget megőrző elem: tűz
A szerelmet segítő elem: fa
A szépséget megőrző elem: fa

5-es KUA szám
Sikert elősegítő elem: föld
Egészséget megőrző elem: fém
A szerelmet segítő elem: fém
A szépséget megőrző elem: föld

6-es KUA szám
Sikert elősegítő elem: fém
Egészséget megőrző elem: föld
A szerelmet segítő elem: föld
A szépséget megőrző elem: fém

7-es KUA szám
Megegyezik a hatos KUA számmal rendelkezők szerencsés elemeivel.

8-es KUA szám
Megegyezik az ötös KUA számmal rendelkezők szerencsés elemeivel.

9-es KUA szám
Sikert elősegítő elem: fa
Egészséget megőrző elem: fa
A szerelmet segítő elem: víz
A szépséget megőrző elem: tűz

A Víz elem

A víz elemhez tartoznak a sötét és víz- színek: a fekete, a sötétkék és a tenger vagy az ég minden árnyalata. Formája hullámos, akárcsak maga a fodrozódó víztükör. Ha valakinek a víz elem hoz szerencsét az öltözködésében, részesítse előnyben az asszimetrikus vagy a hullámzóruhákat, a lágy esésű anyagokat (selyem, szatén), s a fent említett színeket. Hullámos minta esetén az alapszín legyen fehér, maga a minta pedig kék és zöld, hiszen az elemek körforgásában a kék víz elem táplálja a zöld faelemet, így sikert hoz viselőjének. Téglalap alapú táskával, pöttyös ruhával kiegészítve harmóniát teremt.

A Fa elem

A fa elemhez tartozó szín a kék és zöld minden árnyalata, formák közül pedig a csíkos minta. Ha valakinek a fa elem hoz szerencsét az öltözködésében, részesítse előnyben a függőleges csíkozású ruhákat, s a fent említett színeket. A csíkos mintázatú ruha alapszíne mindig legyen zöld, kék, vagy fekete. A fehér alapon kék csíkos ruhák szintén szerencsét hoznak viselőjüknek. Soha ne legyen fém alapszíne (arany, ezüst, pasztellszín) a csíkos ruhának/kiegészítőnek. A vörös alapon zöld csíkos ruhák, kiegészítők sikert hoznak, csakúgy, mint egy magassarkú cipő vagy egy hosszúkás, henger alakú kézitáska.

A Fém elem

A fém elemhez tartoznak az arany, ezüst, a pasztellszínek, illetve a fehér. A formavilágot tekintve pedig a kerek és pöttyös ruhák, kiegészítők. Ha valakinek a fém elem hoz szerencsét az öltözködésében, részesítse előnyben a pöttyös, vagy kerek szabású ruhákat, s a fent említett színeket. A legszerencsésebb, ha a ruha, vagy kiegészítő alapszíne kék vagy zöld, a pöttyök pedig a fém színeit viselik (pl. ezüst vagy aranyflitteres ruhák). A mostanában olyannyira divatos nagy kerek gombok is szerencsés választásnak bizonyulhatnak, nem is beszélvén a lurex anyagú vagy hímzett kiegészítőkről.

A Föld elem

A föld elemhez tartoznak a földszínek, vagyis a sárga, a barna és a bézs. Formáját tekintve a téglatest alak, a kockás minták jelenítik meg a föld elemet. Ha valakinek a föld elem hoz szerencsét az öltözködésében, részesítse előnyben a téglalap alapú ruhákat (pl. egyenes szabású nadrág), illetve a kockás és pepita mintát, s a fent említett színeket. A kockás, pepita minta vörös és sárga színnel kombinálva rendkívül előnyös, azonban a fehér és fémes színek (ezüst, arany, pasztellszínek) szintén ideálisak lehetnek, ha nem kerülnek túlsúlyba, illetve nélkülözik a kék vagy fekete alapot. A föld elem előnyös anyaga a természetes vászon, melyen a márványos vagy vízszintes csíkozású minta igazi áldás.

A Tűz elem

A tűz elemhez tartozik a piros, illetve a vörös szín, formáját tekintve pedig a háromszögek és az A-vonalú ruhák. Ha valakinek a tűz elem hoz szerencsét az öltözködésében, részesítse előnyben az A-vonalú szoknyákat, a trapéznadrágokat, a trombitaujjú blúzokat, a cikkcakk mintás kiegészítőket és ruhadarabokat, valamint a fent említett piros és vörös árnyalatait. A cikkcakk mintás ruhák alapszíne legyen zöld vagy barna, ez szerencsét hoz. Mivel a tűz elem anyaga a latex és a műanyag sokszor nem kifejezetten bőrbarát alapú, ezért elegendő, ha valaki csupán kiegészítőiben jeleníti meg a jegyének megfelelő textiliákat.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja