A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Feng shuival Valentin-napra I.

Singola Edit [cikkei] - 2009-02-04
A közelgő Valentin-napot emlékezetessé és tökéletessé tehetjük, ha megfelelően és jó módszerrel készülünk rá. Ha unjuk, a kis szívekkel teletűzdelt ajándékokat, ha szeretnénk valami különlegeset, valami mást, akkor vegyük elő a feng shui tanácsait!
Feng shuival Valentin-napra I.

Az ősi módszerek helytállóak még ma is, mint például a kínai életművészet praktikái.
A feng shui nem csak a térrendezés művészete. Egy életszemléletről van szó, amely által visszatérhetünk a természet erőihez, kihasználva a környezet adta lehetőségeket, valamint egyesíthetjük a Jin és Jang kínálta földi és égi, női és férfi energiákat. Miként tehetjük ezt meg szinte észrevétlenül?

1. Feng shui szépségünkért, vonzóságunkért

A felgyorsult világ kihat a férfi-női kapcsolatainkra is. Kevésbé figyelünk önmagunkra és egymásra. Hogyan tehetjük jobbá párkapcsolatunkat? Mivel lephetnénk meg párunkat a legjobban? A legegyszerűbb módja, ha elkezdünk jobban figyelni önmagunkra, megtaláljuk belső harmóniánkat, ami azonnal kivetül a külsőnkre, kedélyállapotunkra. Nem lehet szebb ajándék saját magunknál: mosolygós, vitalitással, életkedvvel teli, vonzó és kívánatos önmagunknál!

Kezdjük azzal, hogy elhatározzuk, gyönyörű és emlékezetes Valentin-napot akarunk, amelyben mi magunk is szépek, kiegyensúlyozottak vagyunk. Szakítsunk egy kis időt magunkra, hallgassunk valamilyen relaxáló, nyugtató zenét, kényelmesen helyezkedjünk el és képzeljük el, mit szeretnénk elérni, lássuk magunkat és a párunkat boldogan, örömmel tele.


A fantáziálás után jön a cselekvés ideje. Mindegy milyen életkorban vagyunk, hány kilót mutat a mérleg, most nem a fogyás a fő téma, hanem az, ahogyan vagyunk, jól érezzük magunkat. Pár napos böjtöt, tisztítókúrát is tarthatunk. Mindenképp előnyünkre válik, ha megszabadulunk némi méreganyagtól. Közben elkezdhetünk kicsit edzeni, tornázni is. Néhány napos bevezető mozgás után is már érezni fogjuk, hogy vannak izmaink. Lehet ez a bevezetése egy diétázásnak, fogyókúrának.Külsőnkre figyelmet kell fordítanunk. Olykor szükség van a megújulásra. Akár a frizura formájának, színének megváltoztatása is kedvező hatást gyakorolhat ránk és párunkra egyaránt. Tehát irány a fodrász!
Sminkünkön is változtathatunk, próbáljunk ki új színkombinációkat! Bőrünket tisztítsuk ki, majd hidratáljuk, esténkét pedig fürdés után körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át.Egy szolárium is jót tehet a bőrnek, évi 70 perc megengedett.


Nem árt, ha átnézzük a ruhatárunkat is. A felesleges holmiktól szabaduljunk meg. A csi- a pozitív rezgésű, éltető energia- máris jobban fog áramlani, nem emésztik a fölös darabok az erőforrást.

Valentin-nap estéjére használjunk sminket, de csak annyit, amennyit az egyéniségünk elbír. Szerezzünk be valamilyen szexi fehérneműt, ami ez alkalommal nagyon is lehet extrém, kihívó. Használhatjuk a színek hatását is. Például a piros, vöröses árnyalatok utalnak a közelségre, bensőségre, az erotikára.
Ruhánk is legyen különleges, vegyünk valami újat. Közben kezdjünk el azon gondolkodni, mit is várunk a nagy naptól, hogyan szeretnénk tölteni az időt kedvesünkkel. De előtte is betervezhetünk egy-egy mécsesekkel megvilágított illatos fürdést.

Következő feladatunk: a feng shui térrendezésében rejlő titkok felhasználása. 
 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja