SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Lányos barkács ötletek: Mutatós ékszerek egyszerű anyagokból, házilag

Teszáry Nikolett [cikkei] - 2017-05-26
Minden kislány királylánynak születik, ezt a lányos anyukák biztosan tudják. A fiús anyukák pedig azt ismerik, milyen egy kisfiú, amikor belehabarodik egy kis copfos ovis-, vagy osztálytársába. Ezek az egyszerű alapanyagokból készülő ékszerek, kiegészítők minden kislányt sugárzó királylánnyá tesznek, és hamar elkészíthetők.
Lányos barkács ötletek: Mutatós ékszerek egyszerű anyagokból, házilag

1. Gyöngyös hajbizgentyűk

A készen kapható hajcsat alapokhoz – vagy olyanhoz melyről már leesett a dísz - csak egy kis fantázia kell, egy pár gyöngy, néhány szalag, no meg ragasztó. A gyöngyöket fűzhetjük és kötözhetjük is, ahogy a képen látható, egyszerűen körbe kell tekerni a kész füzért a csattal együtt, de ha gyakorlott ragasztópisztoly-használó anyuka vagy, igazán szép és tartós eredményt érhetsz el ragasztással is.


Forrás: DIY-Accessories/Crafts / Youtube

Egy hajráf, amiről már leesett az eredeti dísz (vagy leszedtük, mert meguntuk) számtalan módon feldobható. A hajcsatnál látható drótos, tekerős megoldásból szép gyöngyös hajráf születhet. A felfűzött gyöngysort feldrótozzuk a hajráfra úgy, hogy minden gyöngy körül tekerünk egyet a rögzítő dróttal. Arra kell figyelni, hogy a drótvégeket egy szalaggal, vagy textilcsíkkal tekerjük be, hogy a fejbőrt ne irritálja a rögzítési pont. A technika használható egy szimpla hullámcsaton is. A fűzés persze a kicsi dolga legyen, így ő válogathatja össze a megfelelő színeket a saját (vagy a megajándékozandó kislány) ízlése szerint.


Forrás: Guidecentral English / Youtube

Anya, vagy nagyi régi láncából, vagy fűzött gyöngysorból is, pillanatok alatt készíthetünk hercegnős hajláncot: egyszerűen fűzzük át a két végét egy-egy hullámcsaton.
 


Forrás: Kayley Melissa / Youtube


2. Újrahasznosított palackok

Nagyon szép ékszerek készíthetők PET-palackokból. Például csillogó „drágaköveket” készíthettek azok aljából, ha akad hozzá otthon némi régi körömlakk. A méretre vágott ovális formákat különböző színű körömlakkal fessétek ki csillogóra. Egy karton, vagy dekorgumi hátlapot felragasztva, már kész is a drágakő. Ha ragasztotok bele egy medálnak való akasztót, esetleg textilszalagra ragasztjátok fel, máris ékszer lehet belőle.


Forrás: Randomona / Youtube

A PET palackokból „szeleteket” is lehet vágni karkötő gyanánt, ezek éleit vasalóval kissé megolvasztva-visszapöndörítve veszélytelenítsd. Ügyelj rá, hogy szaporán mozgasd a vasalón a műanyagot, különben odaragad. A karkötőalapot utána szintén körömlakkal festhetjük ki tetszőleges színűre. A belső oldalra felhordva a festéket, egész profi kinézetet kölcsönözhetünk a műnek. A kétoldalas cellux is jó barátunk, ha a műanyag palack mellett akad otthon némi maradék anyag, vagy szalag, hiszen egyszerűen körbe kell tekernünk egy hosszú csíkkal az üvegből vágott szeletet. A szabadon maradt végeket folyékony ragasztóval rögzíthetjük.


Forrás: Innova Crafts / Youtube


3. Ragasztópisztolyos trükkök

Nagyobb gyerekek ragasztópisztoly patronból is készíthetnek köveket, elég kiszínezni alkoholos filcekkel egy fóliát, vagy megrajzolni az apró gomb mintáját. A pisztolyból lassan érdemes a mintára nyomni az anyagot, különben buborékos lesz. A megszáradt kövecskét kivágás után elég lekenni átlátszó, csillogást adó körömlakkal. A festéshez, lakkozáshoz pedig a legjobb trükk, ha gyurmaragasztóval rögzítitek egy ceruza végén, így kreálva egy fogantyút a kőnek. Már kapható csillámporos patron is a ragasztópisztolyokba, ezekkel a legegyszerűbb bánni, hiszen csak egy hőálló felületre (pl. jénai tál aljára) kell belőle pöttyinteni, vagy megrajzolni a kívánt mintát és megvárni, míg kihűl.


Forrás: Randomona / Youtube

Ha nagyon bevállalósak vagytok, komplett koronát is lehet „rajzolni” egy kerek üvegtál aljára a forró ragasztóval. Átlátszó anyagból a népszerű jégkirálynő, Elza koronája készülhet, de aranyló patronnal bármilyen hercegnői tiarát csinálhattok. A csillámpor és a korábban készített hamis drágakövek egészen valódivá varázsolják majd. A kész tiarát legegyszerűbb egy gumihoz, vagy hajráfhoz erősíteni.


4. Szívószálak újrahasznosítása

A műanyag szívószálaknak is adhatunk új életet ékszerként, ráadásul nagyon egyszerűen. A legkönnyebben a „telefonzsinór” ékszerek készülnek, egyszerűen csak ki kell faragni a szívószálat – ha elég óvatos mozdulattal tesszük, szép, egyenletes spirált kapunk, mely úgy összeugrik akár a rugó.

A vékonyabb típusból pillanatok alatt készíthetünk szivárványos csuklópántot. Egyszerűen rakjunk tetszőleges sorrendben néhány különböző színű szívószálat egymás mellé és sütőpapíron át vasaljuk össze. Egy iratlyukasztó segítségével megoldható a rögzítés is, cipőfűzőszerűen egy szalaggal. Nagyobb mintalyukasztókkal pedig vághatunk bele különböző formákat.


Ha apróra daraboljuk a szívószálakat és egy kupacban vasaljuk le őket sütőpapír között, nagyobb felületet kapunk, melyből bármilyen formát kivághatunk. Egy tűvel kilyukasztva felfűzhetjük medálnak – például egy scoobydoo szálra.


Forrás: IdunnGoddess / Youtube

Ez csak néhány ötlet az interneten fellelhető számtalan csináld magad (diy) projektből, nem kell sok kézügyesség, vagy drága alapanyag, hogy mutatós, izgalmas játékokat készíthessünk. A gyerekek ráadásul sokkal jobban értékelik a közösen készített tárgyakat, a játékboltiakkal szemben. Ne féljetek belevágni, nagyszerű családi szórakozás! 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja