SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Festés a legkisebbekkel

Somodi Eszter [cikkei] - 2010-09-23
A hosszú őszi és téli esték beálltával, elérkezik az otthoni festegetés, ragasztgatás ideje. Ha a mi gyerekünk nincs nagy barátságban az ecsettel, lehet, hogy a festés maszatosabb módját élvezni fogja.
Festés a legkisebbekkel

A tenyér, a talp és az ujjacskák befestésével és papírra nyomásával sok jópofa képet készíthetünk. Nem lesz másra szükségünk, csak színes temperára, a gyerekek tenyerére, talpára, és a biztonság kedvéért egy lavórnyi szappanos vízre és törölközőre, hogy biztosan ne legyen tele a lakás apró kéz- és lábnyomokkal. 

 

Bárányt például igen egyszerűen festhetünk ujjlenyomatokkal: ceruzával rajzoljuk meg a bárány testét, kérjük meg a gyerkőcöt, hogy azt pöttyözze be fehér festékes ujjal. Aztán fekete festékbe mártja ujját, azzal nyom egy pöttyöt a fejének, és megrajzolja a lábakat. Ha megszáradt, arcot rajzolunk neki.
 
                                  bárány
 
A tenyerünk segítségével barátságos, vagy akár egy félelmetes pókot is könnyedén festhetünk. Gyermekünk tenyerét, és a hüvelykujj kivételével a többi ujját befestjük fekete festékkel, kétszer a papírra nyomjuk, majd mikor megszárad, megfestjük fehér festékkel a pók szemét és száját. Szintén tenyérlenyomattal készíthetünk kedves kis nyuszi fejeket is. Tetszőleges színű festékkel befestjük gyermekünk tenyerét, mutató- és gyűrűsujját, majd rányomjuk egy papírra. Végül szemet, orrot és bajszot rajzolunk neki.
 
                                 pók

Talplenyomattal festhetünk csibét vagy pálmafát is. A csibéhez a talpat sárgára festjük, lenyomdázzuk, és ha megszáradt, rajzolunk neki szemet, csőrt és persze lehet bármilyen hátteret is. A pálmafa elkészítéséhez a tappancsot zöldre festjük, kör alakban a papírra nyomkodjuk (közben pótolni kell a festéket a tappancson, ha már túl halványan fest), a fa törzsét vagy szivaccsal, vagy ecsettel, vagy kézzel megfestjük. Ha megszáradtak a levelei a fának, akkor a hüvelykujjat barnára festjük, és néhány kókuszdiót nyomdázunk a fára.
 

 
Amennyiben még több játékra vagy kíváncsi, látogass el a www.mindennapraegyjatek.hu oldalra, ahol a fentieken kívül még sok-sok játékötlet, letölthető játék, mese, és érdekes cikk található.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja