A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Festés a legkisebbekkel

Somodi Eszter [cikkei] - 2010-09-23
A hosszú őszi és téli esték beálltával, elérkezik az otthoni festegetés, ragasztgatás ideje. Ha a mi gyerekünk nincs nagy barátságban az ecsettel, lehet, hogy a festés maszatosabb módját élvezni fogja.
Festés a legkisebbekkel

A tenyér, a talp és az ujjacskák befestésével és papírra nyomásával sok jópofa képet készíthetünk. Nem lesz másra szükségünk, csak színes temperára, a gyerekek tenyerére, talpára, és a biztonság kedvéért egy lavórnyi szappanos vízre és törölközőre, hogy biztosan ne legyen tele a lakás apró kéz- és lábnyomokkal. 

 

Bárányt például igen egyszerűen festhetünk ujjlenyomatokkal: ceruzával rajzoljuk meg a bárány testét, kérjük meg a gyerkőcöt, hogy azt pöttyözze be fehér festékes ujjal. Aztán fekete festékbe mártja ujját, azzal nyom egy pöttyöt a fejének, és megrajzolja a lábakat. Ha megszáradt, arcot rajzolunk neki.
 
                                  bárány
 
A tenyerünk segítségével barátságos, vagy akár egy félelmetes pókot is könnyedén festhetünk. Gyermekünk tenyerét, és a hüvelykujj kivételével a többi ujját befestjük fekete festékkel, kétszer a papírra nyomjuk, majd mikor megszárad, megfestjük fehér festékkel a pók szemét és száját. Szintén tenyérlenyomattal készíthetünk kedves kis nyuszi fejeket is. Tetszőleges színű festékkel befestjük gyermekünk tenyerét, mutató- és gyűrűsujját, majd rányomjuk egy papírra. Végül szemet, orrot és bajszot rajzolunk neki.
 
                                 pók

Talplenyomattal festhetünk csibét vagy pálmafát is. A csibéhez a talpat sárgára festjük, lenyomdázzuk, és ha megszáradt, rajzolunk neki szemet, csőrt és persze lehet bármilyen hátteret is. A pálmafa elkészítéséhez a tappancsot zöldre festjük, kör alakban a papírra nyomkodjuk (közben pótolni kell a festéket a tappancson, ha már túl halványan fest), a fa törzsét vagy szivaccsal, vagy ecsettel, vagy kézzel megfestjük. Ha megszáradtak a levelei a fának, akkor a hüvelykujjat barnára festjük, és néhány kókuszdiót nyomdázunk a fára.
 

 
Amennyiben még több játékra vagy kíváncsi, látogass el a www.mindennapraegyjatek.hu oldalra, ahol a fentieken kívül még sok-sok játékötlet, letölthető játék, mese, és érdekes cikk található.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja