SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!

Somodi Eszter [cikkei] - 2010-10-01
Nyáron, ha úgy érezzük, nem tudunk már mit kezdeni a gyerekek fölös energiáival, elmehetünk velük bicajozni, szaladgálni a kertbe, játszótérre. Most, hogy hűvös van, sokszor esik az eső, és egyre korábban sötétedik, kénytelenek vagyunk több időt a lakásban tölteni. A gyerekeknek a mozgásra ilyenkor is nagy szükségük van. Íme néhány játék, melyekkel a lakásban is kicsit kitombolhatják, kimozoghatják magukat:
Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!

Csata - Egy jó hangos, tombolós játék: A család két csapatra oszlik, és nagyjából egymással szemben keres magának mindkét csapat valami fedezéket (pl. fotel). A törékeny, leverhető tárgyakat biztonságba helyezzük, összeszedünk sok puha labdát, vagy zokni gombolyagot. Aztán kezdődhet a csata! Jól megdobáljuk egymást! Próbáljátok ki! Lehet nagyokat sikongatni!

Palacsintasütés - Gyurmából lapítsunk le kb. 15cm átmérőjű köröket. Ezek a palacsinták. Vegyünk elő pingpongütőket, ezeket használjuk serpenyőnek. Az ütők segítségével dobjuk a magasba a palacsintákat és próbáljuk a levegőben megfordítani, majd elkapni őket! Nem könnyű!

Akadálypálya a lakásban - Rakjunk sorba székeket, azokon végig sétálhatnak a gyerekek. Tegyünk a földre egy labdával teli kosarat! A gyerekeknek egy labdát kell választaniuk, és azzal együtt átkúszni egy kisasztal vagy székek alatt, majd a labdát egy messzebb lévő dobozba beledobni. Lehet még bukfencezni (ha már elég nagyok hozzá a gyerekek), egy lábfej szélességű papírcsíkot gyurmaragasztóval, vagy celluxszal a földre ragasztani, azon végig egyensúlyozni. Ezt nehezíthetjük úgy is, hogy közben valamiért le kell guggolni, valamit el kell érni… Fürdőszobai lemosható zsírkrétával rajzolhatunk a kőre ugróiskolát is.

Bagoly-egér játék - A felnőtt a bagoly, a gyerekek az egerek. A bagoly nappal alszik, így amikor ég a villany, úgy teszünk, mintha aludnánk, az egerek nyugodtan sétálgathatnak. De, ha lekapcsoljuk a villanyt, besötétedik, indul a bagoly vadászni, megpróbáljuk elkapni a gyerekeket.Tűz, víz, repülő - Ez egy régi klasszikus! A gyerekek szaladgálnak. Amikor a felnőtt azt kiáltja „tűz!”, akkor a gyerekeknek le kell guggolni, hogy megmelegedjenek a tűznél. Amikor azt kiáltja „víz!”, akkor valahová fel kell mászniuk, hogy ne legyenek vizesek az árvízben. És ha azt hallják „repülő!”, akkor le kell hasalni a földre, mert alacsonyan száll egy repülő.

Mocsárjárás - Minden gyereknek adunk 2-2 székpárnát vagy kartonpapírt (arra vigyázzunk, hogy ne csússzon a földön). Kijelöljük, hogy honnan, hová kell eljutni úgy, hogy az egyik párnán áll, lerakja a másikat, rálép, felveszi az elsőt, lerakja maga elé, rálép, felveszi a másodikat stb. A párnáról lelépni nem szabad! Így kell eljutniuk a célba. Ki a gyorsabb?

Lufi dobálás – Feldobunk egy lufit a magasba, a gyerekeknek nem szabad engedni, hogy leessen a földre, mindig bele kell ütniük. Jó nagy visongással jár ez a játék!

Amennyiben még több játékra vagy kíváncsi, látogass el a www.mindennapraegyjatek.hu oldalra, ahol a fentieken kívül még sok-sok játékötlet, letölthető játék, mese, és érdekes cikk található.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja