SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezekkel a játékokkal készülj a kicsi szülinapi bulijára

Bordohányi Alexandra [cikkei] - 2017-05-26
Ha zsúrt vagy gyerekbulit adtok otthon, fejtörést okozhat, hogy hogyan szórakoztathatnál egy tucat gyereket lufiállatok, bohóc és ugrálóvár nélkül. Ugyan a mostani kicsiknek sokkal magasabb az ingerküszöbük, mint a szüleiknek volt, de a klasszikus, eszköz nélkül vagy egyszerű kiegészítővel játszható játékok a mai napig szórakoztatóak lehetnek, ha nagy csoportban játsszuk. Mutatunk 5 szuper játékot ezek közül, amelyeket kint és bent is játszhattok, hogy jól teljen a gyerekbuli.
Ezekkel a játékokkal készülj a kicsi szülinapi bulijára

1. Változtató

A játék kezdetén egy nagy körbe állítunk mindenkit, és a gyerekeknek az a dolga, hogy jól megfigyeljék egymást nagyjából egy perc alatt. Amikor letelt a perc, kiválasztunk egy gyereket, aki a kitaláló lesz, és őt elküldjük egy rövid időre. Amíg a kitaláló nincs a helyszínen, kijelölünk 3-5 gyereket – attól függően, mekkora a társaság –, akiknek meg kell változtatniuk egy apróságot magukon: a hajukon, a ruhájukon, a kinézetükön. A visszahívott kitaláló feladata az lesz, hogy a kör közepén állva kitalálja, mi változott meg. Nehezítésnek akár időkorlátot is adhatunk.
 

2. Állatfarm

Kisebb gyerekeknek szuper játék az állatfarm, ami valójában egy pármegkereső. Ehhez elő kell készülnöd állatos képekkel, méghozzá minden állatból kettővel, amelyeket összehajtva bele kell tenned egy kalapba. Ezután minden gyereknek húznia kell egy képet, és az „Indulás!” vezényszóra el kell kezdenie az állat hangját utánoznia, és a nagy „állatfarmon” megtalálnia a párját. Nehezítésnek akár zenét is kapcsolhattok.
 

3. Mozdulat-memória

Ez a játék nagyon hasonlít a szómemória játékhoz, amely során egy játékos mond egy szót, majd a mellette ülő megismétli azt, hozzátesz egy újat, és így tovább. Ennél a játéknál a körben ülő vagy körben álló játékosok feladata, hogy mozdulatokat memorizáljanak. Az első játékos jól látható módon csinál egy mozdulatot – például felemeli a jobb lábát, vagy integet a bal kezével –, amit a következő játékos megismétel, és kiegészít egy újabb mozdulattal. Aki nem tudja végigcsinálni a mozdulatsort, az kiesik a játékból. Egészen addig folytathatjátok, amíg mindenki ki nem esett, de az utolsó játékos is csak akkor nyer, ha végig tudja mutogatni a mozdulatokat.
 

4. Névfogó

Az egyik legismertebb fogócska a névfogó, amit nagyobb szobában, de még jobb, ha kint a kertben tudtok játszani. A játék lényege, hogy a kijelölt fogó kergeti a többieket, hogy elkapjon valakit, aki az új fogó lesz – viszont akit már majdnem elkapott, az megmenekülhet, ha leül a földre, és elkiáltja egy másik gyermek nevét. A fogó ezután őt üldözi, de ő szintén megmenekülhet azzal, ha leül, és új nevet kiált. Akit elkaptak, az válik az új fogóvá.
 

5. Fonalgombolyító

Ehhez a játékhoz két egyszerű eszközre lesz szükségetek csapatonként: egy székre és egy fonalgombolyagra. A játék elején 3 fős csapatokba kell osztanod a gyerekeket, akiknek fél-egy perc alatt a székre kell csavarniuk a gombolyagot anélkül, hogy az elszakadna vagy összekötöznék azt. A gombolyagot mind a három csapattagnak kell a székre csavarnia. Ha letelt az idő, a csapatok széket cserélnek, és a feladat az lesz, hogy le kell gombolyítani a fonalat a székről ugyanannyi idő alatt, mint amennyi idő alatt rákerült. Az a csapat nyer, akinek ez először sikerül.

Fotó: rosysmith581/pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
A szerkesztő ajánlja