SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nyári szülinapi bulik buktatói

Krisztián Anikó [cikkei] - 2013-06-18
Minden gyerek várja már a nyári szünetet, amikor nincsenek kötöttségek. Lustálkodhatnak, strandra járhatnak és a környékbeli gyerekekkel együtt élvezhetik a vakációt.
Azonban vannak néhányan, akik nyáron ünneplik születésnapjukat, és elkeseredhetnek, hiszen a szünidő eljövetelekor már nagyon kevés iskolai barátot tudnak elérni, hogy meghívják születésnapi bulijukra.
Nyári szülinapi bulik buktatói

Sokan már a szünidő első napján elutaznak a nagyszülőkhöz, távol élő rokonokhoz, vagy épp a szüleikkel nyaralni. Saját tapasztalataim szerint a nyári szülinap megszervezése szinte lehetetlen. Fiam július közepén született, neki még egyszer sem sikerült a szünet alatt összehoznia az iskolai barátait hiánytalanul a bulira. Sok gyerek szüleinek nincs meg a telefonszáma, nem mindenkinek tudjuk a lakcímét sem.

A tapasztalataim alapján írom nektek most le, hogy milyen problémák adódhatnak a nyári születésnapi gyerekzsúr megszervezésekor, és hogyan tudjátok ezeket kiküszöbölni.

  1. Időzítés
    Pontosan a fent leírtak miatt már meg sem próbálom a tényleges születésnapi dátumhoz közel eső időpontra szervezni a gyerekzsúrt, hanem inkább mindig még az iskolai időszakban, május környékén hívjuk meg az osztálytársakat, barátokat bulizni. A fiam születésnapját családi körben, júliusban ünnepeljük. Végül is a gyerek csak nyer ezzel, hiszen kétszer kap ajándékot és tortát is. :)
     
  2. Viharos idők
    Nyáron sok esetben a derült égből érkezik a villámcsapás, na és persze vele együtt az eső is. Ennek kiküszöbölésére mindig tervezz előre. Írj össze olyan játékokat, amelyek bent is játszhatóak, hogy ne érjen váratlanul a hirtelen jött időjárás változás. Kézműves foglalkozásokra és elrejtett kincsek keresésére a szobában is van lehetőség, és a parti így nem fullad a gyerekek ricsajozásába és verekedésébe.

     
  3. Az egészség a legfontosabb
    A nyári parti szervezésekor fontos, hogy minden gyerek épségére ügyeljünk a játékok során. Gondolok itt a leégés, kiszáradás és a vizes balesetek elkerülésére. Ha az udvaron tartjátok a bulit, legyen az első, hogy az érkező kis vendégeket naptejjel bekenitek, és célszerű könnyű nyári sapkáról is gondoskodni mindenki számára. Akár a meghívóban fel is tüntethetitek, hogy hozzanak a gyerekek magukkal napszemüveget, sapkát is.

    A kiszáradásra is oda kell figyelned, hiszen a sok szaladgálás, ugrálás során a játszadozó lurkók nem figyelnek arra, hogy kellő mennyiséget igyanak, így nagyon hamar rosszullét következhet be.

    Legalább minden félórában állítsd meg a játékot és kötelezően itass meg velük egy kis gyümölcslét, citromos vizet, vagy nyaljanak el egy vizes fagyit legalább.

    Arra is ügyelj, hogy ha medencétek van, nehogy a gyerekek közül valamelyik a víz alá kerüljön hosszabb időre. Mindig figyelj a medencére, vagy valamelyik segítő szülőt kérd meg, hogy folyamatosan felügyeljen a víz mellett.

     
  4. Könnyű ételek
    A kertben sok lehetőség van a nyári partikon sütögetni egy kis hot-dog virslit, oldalast... és ezekhez adhatsz chipset vagy kekszet. Azonban a mártogatós ételekkel, a majonézzel készült salátákkal és a fagyival óvatosan bánj! A magas hőmérséklet nem tesz jót ezeknek az ételeknek és a végén könnyen lehet szalmonella-mérgezés. Senki nem szeretné, ha a gyerekzsúrotok a kórházban végződne, és mindenki arról beszélne hetekig, milyen szörnyű lett a buli végkimenetele.

     
  5. Figyelem
    Hívd fel a figyelmet már a meghívóban arra, hogy ez egy kültéri parti lesz. Kérd meg a szülőket, hogy a gyerekeket ennek megfelelően öltöztessék fel. Ha lehet könnyű ruhába, és olyanba, amit nem bánnak, ha piszkos lesz. Akár még plusz ruhát is csomagolhatnak, ha szeretnék, hogy ünnepi hangulatot érkezzen az apróságok, de a buli további részében átöltözve, felszabadultan szórakozhasson.

    Egyébként pedig ne a legdrágább porcelánban szolgáld fel az ételeket, hanem ha lehet, akkor vásárolj színes műanyag tányérokat és poharakat. A gyerekek nagyon szeretik, és Te is megúszod a buli végén a mosogatást. :)

Ha megfogadod a tanácsaimat ez a nyári szülinap lehet a legjobban sikerült buli az összes közül.


Fotó: vectorpro/123rf.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja