SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Búcsúajándék ötletek az óvó néniknek, tanároknak

Németh Noémi [cikkei] - 2019-05-16
Mit adjunk ajándékba az óvó néniknek és a tanároknak, amikor gyermekeink elballagnak az óvodából, iskolából?
Olyan ajándékötleteket gyűjtöttünk össze, amikkel méltó búcsút vehetünk azoktól, akik fontos szerepet töltöttek be gyerekeink életében, s akiket sosem felednek majd. Segítségül hívtunk egy óvónőt is, aki elárulta, mivel lehet levenni a lábáról egy pedagógust.
Búcsúajándék ötletek az óvó néniknek, tanároknak

Búcsúajándék ötletek pedagógusoknak
 

1. Fotókönyv, amitől elolvad majd

Gyűjtsétek össze azokat a lesifotókat, amiket a nyílt napokon, ünnepségeken készítettetek titokban úgy, hogy a pedagógus észre sem vette. Amikor odahajolt a kicsikhez, amikor puszit adott nekik, leguggolt közéjük, megsimogatta őket... ezekből hívassatok elő egy fotókönyvet. Minden páros oldalra kerüljön egy kép, a páratlan oldalakra pedig a legszebb, általatok választott vers egy-egy sora. A könyv címe lehet pl.: "Óvó nénim voltál…"
 

2. Miért szeretem az óvó nénit, tanáromat?

Vegyetek egy szép, vastag kötésű sima füzetet. Kérjétek meg a gyerekeket, hogy rajzoljanak valamit az illetőnek, mondjuk a kedvenc emléküket az óvodából, iskolából. Kérjétek meg őket arra is, hogy fejezzék be azt a mondatot, hogy "Azért szeretem ... nénit/bácsit, mert…"
A válaszokat minden szülő írja be a füzet páratlan oldalaira, az idézetek mellé pedig a hozzájuk tartozó rajzokat ragasszátok be a páros oldalakra. Ennél kedvesebb ajándékot egy pedagógus sem kívánhatna. :)

 

3. Kidekorált dobozka

Vegyetek egy szép, egyszerű dobozt, és díszítsétek ki a gyerekek jeleivel és nevükkel. Később sok mindenre használhatja majd a dobozt, remélhetőleg mindig szem előtt lesz, és nap mint nap emlékezteti majd az egykori kis “gyerekeire”, tanítványaira.

 

4. Falióra egyedi háttérképpel

Az óra azért jó választás, mert rengetegszer fog rápillantani a pedagógus a következő években, így sokszor eszébe jut majd a csoport, osztály.
 

búcsúajándék óvónőknek

 

5. Vászontáska a csoport, osztály névsorával, idézettel, stb.

A vászontáska környezettudatos és hasznos választás, mely szintén éveken át kísérheti a pedagógust a búcsú után is. Nyomtathatunk rá például egy szép idézetet, csoportképet, valamilyen vicces, közös emléket, az osztálynévsort, vagy bármi mást, ami a csoportjára, osztályára emlékezteti majd.
 

búcsúajándék óvónőknek

 

6. Egyéni ajándékok

Ha a gyerek különösen jó kapcsolatban állt az óvó nénivel vagy a tanárral, esetleg egyszerűen csak szeretne egy külön ajándékot adni ő is, egy képszerkesztő program segítségével szép emléklapot készíthettek idézetekből és fényképekből.

A kicsi pedig rajzoljon, barkácsoljon egy apró ajándékot (pl. gyurmakarkötőt, decoupage-technikával készített dekorációt, vasalható gyöngyökből készített díszt, stb.) - biztosan tudjuk, hogy ezeket a kedves ajándékokat féltve őrzik az óvónők és a tanárok, főleg azokat, amiket a gyerekek készítettek. :)


7. Szép idézet

Bármit adhatunk, aminek az alapja egy kedves, megható idézet. Nézz szét az óvodabúcsúztató versek között,  és ha megvan a kedvenc, ragasszátok egy színes kartonlapra. Papírboltokban lehet kapni csipketekercset, amit nagyon egyszerű használni, mert egy öntapadós csíkkal könnyedén felragasztható bármilyen felületre. Jó, ha mindig van otthon egy ilyen kis tekercs: szép ünnepi dekorációkat és búcsúajándékokat készíthetünk ezzel az egyszerű kellékkel.


A karton másik oldalára ragasszatok egy képet a kicsiről, a fotó alá pedig kerülhet egy aláírás is, ha már le tudja írni a nevét.

Egy szép idézet ráfűzve a virágcsokorra vagy cserepes virágra szintén kedves ajándék.
 


 

Milyen ajándékot vásároljon a csoport/osztály?

Ballagás előtt a szülők összefognak, és a személyes "apróságok" mellett komoly ajándékokat is vásárolnak együtt. De vajon mi az, aminek igazán örülnének a pedagógusok?

Az óvónő tanácsai:

  • Nagyon örülnek minden olyannak, ami tényleg személyre szabott, valami olyasmi, ami az óvónő személyes kedvence. Erről érdemes megkérdezni a gyerekeket: mivel a napjuk nagy részét együtt töltik - éveken át -, biztos, hogy fel tudnak sorolni több olyan dolgot is, amit az óvónőjük nagyon szeret.
  • Tökéletes ajándék egy vásárlási utalvány - például könyvesboltba, vagy kreatív hobbiboltba.
  • Az óvónő azt tanácsolja, hogy ne csak a pénzbeli értéket tartsák szem előtt a szülők, amikor ajándékot választanak. Egy méregdrága porcelánvázánál sokkal jobban örül a pedagógus annak, ha például kinyomozzák, hogy mi a kedvenc virága, színe, könyve, stb… 
    Mint mondja: "A legjobban az simogatja a lelkünket, amikor azt látjuk, hogy van benne energia. És nem azt, hogy van benne pénz."

Ha nem lehet máshogy megoldani, akár digitálisan is elbúcsúzhat az osztály, csoport a pedagógustól. Nézd meg megható, virtuális pedagógusnapi ajándékötleteinket!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja