A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Májusi napló

Családinet - 2008-05-16
Szeretettel osztom meg veletek Nőkkel, Asszonyokkal és lányaitokkal naplóm részleteit, hiszen talán nyitottak is vagytok arra, hogy egy kis májusi lelkesítés részesei legyetek.
Májusi napló

  Engedjünk hát a mindennapok szorításán, kicsit engedjük magunkat túl a nehézségeken, hogy élvezhessük a mindennapok ajándékait, a Nap, a szél, az eső, a Mindenség áldását, barátaink, szeretteink társaságát, egyéni életünk történetét. Szeretetre, örömre vágyunk, hát legyünk az a virág, mely a szeretet és öröm számára nyílik.

Hétfő

Alig vártam, hogy átmelegítsen engem, ahogy a földet is átmelegíti a Nap. A szívemen cseppek várják az utolsó ugrást a Mindenség végtelenjébe. Bátorság, s egy lélegzettel kijjebb vagyok. Az arcomat a Nap melege felé tartom, s hagyom, hogy  a szememben a maradék könnycseppeket felszárítsa. Ahogy a szél az arcomhoz ér, a ráncaim kisimulnak, kacér mosollyal tűröm, hogy a gondok a vállamról legördüljenek. Dejó élni! A májusi széllel áramolni, s hagyni hogy a májusi Nap kiolvassza a nehézségeket, fájdalmakat a lélek jeges börtönéből. Nő vagyok, ahogy sokan ezen a csodás Bolygón. Nő vagyok, asszony, földből való, a Mindenséghez tartozó. Mennyire jó nőnek lenni, milyen jó egymás szívébe érni, egymás kezét fogni, egymás lélegzetét belélegezve a Mindenség ölében itt a réten megpihenni.

Kedd

Rohan a világ, rohannak az emberek. Rohannak az égen a bolyhos felhők. Rohan a pulzus, rohan szív, rohan a szeretet. Így rohannak el a lehetőségek is és lehet, hogy az egész életünk? Szoknyámat a szél lebbenti, mintha alá akarna nézni, játékos szelíden a blúzomba kapaszkodik. Élvezem, ahogy ebben a modern kavalkádban mégis megérint a Nap, meglökdös a szél Ereje és lassú léptekre hívnak a sétáló madarak. Ahogy egy padon leülök, egyik lábamat a másikra emelem, két térdem közé fogom a szelet. Csak nézem az embereket, így lassítom és fogom vissza a sietségemet. Milyen ismerős így ülni a padon, mint amikor kislányok voltunk és a lábunkat lóbálva sikongattunk a májusi Napfényben! Gyerekek szaladgálnak körbe-körbe a Teljességet megidézve a csúzda körül. Gondtalan, felszabadult kacagásuk az égig száll, válaszul a madarak csivitelnek.

Szerda

Talán a legjobb, ha felhívom. Igen felhívom és egy találkozót beszélek meg vele. Minden itt van hozzá. Süt a Nap, csodás délután van, a süti éppen elkészült, még meleg. Lefutok és veszek egy kellemes bort is, így egyszerűen ez bőven elég egy májusi délutánhoz. Ahogy az utcára érek érzem, hogy a levegő pezseg. Vajon milyen íz lenne a legmegfelelőbb? Száraz fehér! Azt szeretik a Férfiak. A vásárlás és a készülődés ébresztik a vágyat bennem, s a borhoz  ezzel a telített vággyal nyúlok. Ez jó lesz! Könnyedén felszaladok a lépcsőn, nyitom az ajtót. A lakást elárasztja a fény, s ahogy a táskámból kipakolok, megcsörren a telefon. Szívemben halk, erőteljes dobbanás. Ő az!
- Igen, akkor várlak...

Csütörtök

Beborult. A Nap megbújt a szürke felhők mögött. Talán mindjárt esik. Lezuhanyzom, s hagyom, hogy a víz apró cseppjei esőcseppként áztassák a testemet. Nevetek, ahogy eszembe jutnak a kinti fekete felhők, s nevetésemmel Napfényt csalok a fürdőszobámba. Mit nekem fekete felfők, egyedüllét, amikor minden légzésemmel megtisztítva átlélegzem magam. Ég és Föld közé helyezkedem. Fejem az Éggel, lábam Földanyával érintkezik, s csak hagyom hogy áztasson az eső, hiszen ma esik.

Péntek

Még mindig esni akar. Hát essen. Figyelem a legördülő esőcseppeket az ablakon. A reggeli tea gőzölög, kellemes illata reggelire hív. Fürdőköpenybe burkolózom és zoknit is húzok, kicsit hűvösebb van. Élvezem a meleget, ahogy megbújik a lábújjaim között. Micsoda reggel! Zubogó vízesés a város, hömpölygő víz mossa le a házak, fák, a tér és a járdák porát. Micsoda nagytakarítás! Vajon hogyan öltözzek? Egy esernyő nem is elég! Nevetek és bepakolok egy plusz pulóvert és nadrágot is.

Szombat

Felhők mögül kacsingat a Nap. Néhol az ég kékje is megvillan már. Kezemben a kabátom, s a vállamon a táska a lépteim ritmusára leng. Busszal megyek, majd gyalog, s kacsázok a tömegben az emberek között. Alig várom, hogy a kezemben a kosár megteljen friss zöldséggel és gyümölccsel, mindjárt a piacon vagyok! Szeretek a piacon nézelődni és a legkívánatosabbat kiválasztani. Sőt, néha megkóstolni is! Alkudok is és beszélgetek. Az idei termés és az árak, mi kell a jó terméshez, milyen a jó föld és hogyan terem bőségesen, milyen csinos ma kedves, milyen szép a mosolya...
Szombat. Egy jót főzök úgy, hogy a következő hétre is jusson.

Vasárnap

Korán kelek, hogy lássam a Napot felkelni. Az utcán csend, alszik a város, alszanak a padok, a hinták. Keresek egy megfelelő helyet, hogy a májusi Felkelő Nappal legyek. Csendben ébredezek.

Knolmár Marica                                                                                            
spirituális terapeuta

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja