A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megtiltották: akkor sem lehet digitális oktatás hatodik osztály felett, ha megbetegednek a gyerekek

Németh Noémi [cikkei] - 2021-09-16
A hírt Gulyás Gergely erősítette meg.
Megtiltották: akkor sem lehet digitális oktatás hatodik osztály felett, ha megbetegednek a gyerekek

A Kormányinfón erősítette meg a hírt Gulyás Gergely: nem választhatják az iskolák a digitális oktatást, amennyiben olyan gyermekekről van szó, akik már megkaphatják az oltást.

Abban az esetben, ha megbetegednek a tanulók vagy az oktatók, bár a digitális oktatásra nem térhetnek át, de járványügyi intézkedésekre sor kerülhet: így a népegészségügyi hivatal például elrendelhet karantént. Ugyanakkor a Népszava értesülései szerint azonban aki már megkapta a védőoltást, vagy az elmúlt fél évben átesett a koronavírus-fertőzésen, az nem minősül kontaktszemélynek, így karanténba sem lehet küldeni.

A legújabb statisztikák szerint idáig 225.000 12-17 év közötti tanuló kapta meg az oltást: ez a korosztályuk 38%-át jelenti.

Egyre nagyobb a nyomás a diákokon az oltás ügyében: egyes felsőoktatási kollégiumok csak a beoltott diákokat tudják elhelyezni, a Semmelweis Egyetemen pedig a tanulmányaikat sem kezdhetik meg azok a diákok, akik nincsenek beoltva.

Indexkép: Depositphotos.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja