SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A tanári kar fele felmondott egy hajdúszoboszlói iskolában

Németh Noémi [cikkei] - 2021-08-17
Felmondásuk okáról azonban az őket kötő titoktartási nyilatkozat miatt nem beszélhetnek.
A tanári kar fele felmondott egy hajdúszoboszlói iskolában

A Gönczy Pál Református Sport- és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 37 tanára közül 18 pedagógus mondott fel a nyáron - írta meg a Cívishír.

Az intézmény egy éve került a református egyházhoz, a vezetőség szerint pedig fenntartóváltás esetén semmi meglepő nincs a pedagógusok felmondásában, ez egy természetes folyamat. A helyiek azonban azóta is találgatnak, úgy vélik, 18 tanár távozása egyszerre túl sok.

Az RTL Híradónak nyilatkozó lakosok egyike elmondta: szerette volna gyermekét az intézménybe iratni, de túljelentkezés miatt nem volt rá lehetősége. Akkor a szülők azt javasolták a vezetőségnek, hogy indítsanak egy harmadik osztályt is, ám ezt elutasították a pedagógushiányra hivatkozva. "Erre fel most 18 tanárt elengednek?" - kérdezi a férfi, aki nem érti, mi történik az iskola körül.

A távozó tanárok között vannak matematika, kémia, biológia, testnevelés és angol szakosok is; van, aki néhány éve, más több évtizede választotta a pedagógusi hivatást.

A vezetőség elmondta: a többségében közös megegyezéssel elköszönő tanárok helyére időben keresni kezdték az utánpótlást, és már fel is vettek 6 tanítót és 12 tanárt, így a szakmai működés továbbra is biztosított.

Az RTL Híradó felvétele:

 
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja