SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

33 éves édesanya hunyt el agyhártyagyulladásban - a nyolcadik kórházban fogadták a koronavírus miatt

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2020-05-22
A 33 éves Regina ma is élne, ha időben diagnosztizálják az agyhártyagyulladását. Egy hétéves és egy öt hónapos gyermeket hagyott hátra.
33 éves édesanya hunyt el agyhártyagyulladásban - a nyolcadik kórházban fogadták a koronavírus miatt

Az Esztergomban élő kétgyerekes édesanya, Martinecz Regina április 22-én fejfájásról és szemgödri panaszokról kezdett panaszkodni édesanyjának. Másnapra a láza 39,2 fokra ment fel, ezért a korábban egészségügyi dolgozó asszony azonnal szólt a körzeti orvosnak, hogy nézzenek rá a lányára. Az orvos megszervezte, hogy kivonuljanak elvégezni Reginán a koronavírus-tesztet.

Martineczné Rezsnyák Regina, a fiatal nő édesanyja, Bangóné Borbély Ildikónak elmesélte: lánya szédült, nagyon magas láza volt és sugárban hányt, amiről minden egészségügyi dolgozó azonnal tudja, hogy az agynyomás fokozódásának a jele. Ők mégis a koronavírus-tesztelőkre vártak, akik a megígért 48 órán túl sem érkeztek meg.

„Reggel már 9-kor nem bírtam tovább, és rájuk kérdeztem, hogy kábé mikorra várható, mert sürgős lenne, a gyerekemet tovább kellene küldeni, hisz romlik az állapota. Eltűnt a gépből. Eltűnt a rendszerből. Sehol nem találták.”

Végül csak kiértek a mentők, és elindultak Székesfehérvárra az addigra már rendkívül rossz állapotban lévő Reginával. Félúton szóltak nekik, hogy Fehérvár nem tudja őket fogadni, vegyék inkább Tatabánya felé az irányt. A nő a tatabányai kórház sürgősségi covid-részlegére került úgy, hogy a tünetei alapján egyértelmű volt, hogy a panaszait egészen más jellegű baj okozza.

„Nem történt vérnyomásmérés, nem történt a tüneteinek megfelelő vizsgálat, hiszen nem köhögött, nem volt náthás, nem voltak felső légúti panaszai (…) Kórházban ez nem egy helyzet, ott odanyúlok, és minden ott van a kezem ügyében, van labor-hátterem, van röntgen-hátterem, van CT, tehát bármit meg tudtam csinálni. Ha megnézték volna, már pénteken kiderül, hogy agynyomás-fokozódása van, annyira tudták a panaszai a nagykönyvet.”

Miután megérkezett a negatív koronavírus-teszt, és Reginát végre orvos is láthatta, két percen belül diagnosztizálta nála az agyhártyagyulladást. Csakhogy addigra már késő volt. Reginát tovább szállították Balassagyarmatra, közben édesanyja a háziorvossal konzultált, a papírjait rendezgette – így lemaradt a lánya utolsó telefonjáról.

„Próbáltam visszahívni, de amikor már reggel sem vette fel, tudtam, hogy itt valami nagyon nagy baj van.”

Reginát a nyolcadik kórház tudta fogadni. Ekkor már annyira rossz állapotba került, hogy csak gépek tartották életben. Május 1-én halt meg, egy olyan betegségben, amely ha időben észreveszik, tökéletesen és mindenféle maradványtünet nélkül gyógyítható.

Martineczné attól tart, nem az ő lánya az egészségügy leállításának egyetlen áldozata. Mint elmondta: azt reméli, hogy a történetükből minden szereplő tanul majd, és ha ezt követően máshogy fogják a hasonló eseteket kezelni, talán megérte.

Az asszonynak szűk egy éve lett volna a nyugdíjig, de a tragédia után otthagyta az állását, és jelenleg otthon van az unokáival.

A nehéz helyzetbe került családot a következő számlaszámon lehet támogatni:

Martineczné Rezsnyák Regina

Budapest bank : 10103661-02091700-01001003
IBAN:HU81-10103661-02091700-01001003
Megjegyzesnek írjátok Ramóna és Gréta támogatására

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: New Africa / shutterstock

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja