A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

20 ezer hotelszobát nyit menedékül a francia kormány a bántalmazott nőknek

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2020-04-01
A karantén első hetében ugrásszerűen megnőtt a családon belüli erőszak mértéke Franciaországban. A kormány az üresen álló szállodai szobákban nyújt menedéket a bántalmazott nőknek és gyermekeknek.
20 ezer hotelszobát nyit menedékül a francia kormány a bántalmazott nőknek

Bő egy hete tart a kijárási tilalom Franciaországban: a lakosok csak akkor hagyhatják el otthonaikat, ha orvoshoz mennek, élelmiszert vagy gyógyszer vásárolnak, sportolnak a szabadban vagy kutyát sétáltatnak. A kényszerű összezártság pedig menetrendszerűen hozta magával az erőszak növekedését: Párizsban azóta 36, Franciaország többi részén 32 százalékkal több családon belüli erőszakot jelentettek – írja a Reuters.

Marlene Schiappa, nemek közti egyenlőségért felelős miniszter már a korlátozások bevezetésekor jelezte, hogy az intézkedések az erőszak melegágyát fogják jelenteni. Mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy jóslata beigazolódott, a francia kormány most menedékházakat nyit a bántalmazottaknak.

Az élelmiszerboltokban segélyközpontok nyíltak, így a nők a bevásárlással egybekötve kérhetnek segítséget. 20 ezer üres hotelszobát pedig azért nyitnak meg, hogy ide lehessen menekülni a bántalmazó partnerek elől.

Spanyolországban hasonló rendszer működik: a bántalmazott nők a gyógyszertárban a „19-es maszkot” kérhetik, az eladó így rögtön tudja, hogy bajban lévő személy kér segítséget, és értesítenie kell a hatóságokat.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: sdecoret / shutterstock

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja