SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szilágyi Liliána: "Arra keltem fel, hogy apám megmerevedett nemi szerve hozzám nyomódik"

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-09-19
Elkezdődött Szilágyi Liliána ügyének tárgyalása. Az úszónő tavaly év végén vallott arról, hogy milyen szörnyűségeken ment keresztül. Apját testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolta meg. Az édesapa a botrány kirobbanása után jelezte, hogy jogi útra tereli az ügyet.
Szilágyi Liliána: "Arra keltem fel, hogy apám megmerevedett nemi szerve hozzám nyomódik"

Apja mosolyogva és értetlenkedő arccal reagált Liliána vallomására

„Sosem vertelek vagy bántalmaztalak sem Téged, sem édesanyádat, sem a húgodat... ugyanakkor az ügyben a kijelentéseid miatt általam indítandó büntetőeljárás során ez várhatóan tisztázódni fog” – írta a botrány kirobbanása után az édesapa, aki arra szólította fel a lányát, hogy ne használja tovább a Szilágyi nevet.

Mivel pár hónappal ezelőtt nem békültek ki, ezért bírósági per kezdődött. A pénteki tárgyalás kezdetekor Szilágyi Zoltán a bírótól zárt tárgyalást kért az ügy kényessége miatt. Liliána ügyvédje azonban azt mondta, hogy ez közérdekű ügy, ráadásul maga Szilágyi Zoltán indította a pert. A bírónő ezzel egyetértett, ezért nyilvános volt a per. 

„Jelenleg a becsületemet szeretném helyreállítani. Egy 55 éves ember vagyok, úgy gondolom, a társadalom hasznos tagja voltam, amíg az írások rólam meg nem jelentek. Erre szeretnék egy jogorvoslatot kapni” – ezt mondta a tárgyaláson az apa, az egykori olimpikon, aki ma már ügyvédként illetve úszóedzőként tevékenykedik - írta a Telex. 

Ezután pedig hozzátette, hogy a bíróság feladata az, hogy kiderüljön, Szilágyi Liliána állításai valósak-e. A bíró szerint ha Liliána igazat mond, akkor nem büntethető. 

A mostani tárgyaláson csak Szilágyi Liliána tett vallomást. Elmondta, hogy apja hányféleképpen bántalmazta, kitért a testi fenyítéstől kezdve a megfélemlítésen át a szeretet- és figyelemmegvonásig mindenre. Apja Liliána vallomására mindössze mosolyogva és értetlenkedő arccal reagált.
 

Liliána állítja: apja mintát vett az első menstruációjából

Liliána a vallomásában többek között a következőkről beszélt: 

  • szerinte apja akkor is verte az anyját, amikor az terhes volt
  • két-három éves korában ütötte meg őt először az apja
  • volt, amikor a víz alá tartotta, és addig nem engedte el, amíg el nem kezdett ernyedni
  • volt „hajtépés, ökölütés, hasba rúgás, fojtogatás, falra feltolás"
  • volt, amikor úgy fojtogatta a nyakát, hogy már kezdett nem látni és azt hitte, hogy meg fog halni

Beszélt szexuális bántalmazásról is: 

  • hogy volt, amikor megfogta a szeméremszőrzeténél az apja, és azt vizsgálta, hogy nő-e már a melle
  • hogy meztelenül állította a tükör elé az apja, és miközben hozzáért, arról beszélt, hol kellene lefogynia
  • hogy amikor először jött meg a menstruációja, akkor abból apja mintát vett és eltette
  • hogy apjával aludt és volt, amikor: „arra keltem fel, a megmerevedett nemi szerve hozzám nyomódik”
  • hogy apja azt mondta: „neki nagyon nehéz az, hogy én szép vagyok, mert meg kell védenie a többi férfitól, akik biztosan meg akarnak erőszakolni”
  • hogy egyszer a liftben megsimogatta és "azt mondta, ha most egyidősek lennénk, akkor szerelmes lenne belém”.
  • hogy azt mondta neki az apja, hogy fesse ki magát, ha vele van, mert „milyen jó, hogy azt hiszik, én a szeretője vagyok”.
  • 19 éves korában az apja az ölébe fektette és simogatta a hasát lent, majd belenyúlt a nadrágjába és a szeméremdombját is megérintette. 

A vallomása végén arról beszélt, hogy a bántalmazások miatt mentális és pszichés problémái lettek. Önértékelési problémákkal, apakomplexussal, depresszióval küzdött, és sokáig a szexualitást is büntetésként élte meg.
 

Szilágyi Zoltán szerint a lányát "aljas cél vezérelte"

A pénteki tárgyaláson Szilágyi Zoltán azt mondta, hogy szerinte lányát  „aljas cél vezérelte”, hogy csak le akarja őt járatni, és el akarja lehetetleníteni, ráadásul sérülnek a személyiségi jogai a cikkektől, amik megjelennek róla. 

Szilágyi Liliána beszélt arról is, hogy 2016-ban költöztek el az édesanyjával, miután a férfi fojtogatta a nőt. A húga az apjánál maradt. A bíró azt mondta, ez olyan súlyos pontja az ügynek, amit ki kell vizsgálni, mielőtt folytatódna a becsületsértési per. 

Azt egyelőre még nem lehet tudni, mikor lesz folytatás. 

Az ügyben a Magyar Úszószövetség is vizsgálatot indított, aminek következménye, hogy Szilágyi Zoltánt nemkívánatos személynek nyilvánították a szövetség által szervezett rendezvényeken. 

Szilágyi Liliána nyilatkozott a Blikknek a tárgyalás után, elmondta, milyen érzések kavarognak most benne: 

"Éreztem, hogy sokan vannak velem, fogják a kezemet, ami nagyon sokat számít, mert nem egyedül álltam ott. Ahogyan az elejétől kezdve mondom, az a célom, hogy változást idézzek elő. Nem foglalkozom azzal, hogy az apámmal mi lesz, szeretném őt elengedni teljesen. Most ez egy hosszabb folyamat lesz, mint számítottunk rá, ezért sem akartam feljelentést tenni – mondta Liliána, és hozzátette:  Nem az a célom, hogy neki problémát okozzak, ő csinál magának. Én megyek előre, és képviselem a bántalmazottak hangját. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki mellettem van."

Indexkép: Kadarkai Endre / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja