SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

”Az volt az ürügy, hogy nem ittam meg az általa készített kávét, és megvert” - Takács Hajnal támadója azóta is szabadlábon van

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-08-09
"Szerda reggel volt, 9 és fél 10 között. Arra hivatkozva, hogy nem ittam meg a kávét, gondolt egyet és elkapta a nyakamat, végigtolt a lakáson, lenyomott a kanapéra, rátenyerelt a jobb mellemre és úgy ütött meg. Szétszakadt a szilikonimplantátum, amelynek kohéziós gél töltete szétterjedt a testemben. A műtét után még két hónapig éltem vele egy fedél alatt, mire el tudtam költözni. Másfél évig zsibbadt a jobb karom, komoly poszttraumás stressz tüneteim voltak, de mégis három évvel később volt a legdurvább, amikor fél éven keresztül minden nap pánikrohamom volt, pedig addigra már a gyógyulás útján voltam és a második könyvem is megjelent már a bántalmazás témakörében."
Takács Hajnal története következik.
”Az volt az ürügy, hogy nem ittam meg az általa készített kávét, és megvert” - Takács Hajnal támadója azóta is szabadlábon van

Voltak figyelmeztető jelek

Hajnal 8 évvel ezelőtt ismerkedett meg a férfival egy internetes társkereső oldalon. Hamar összeköltöztek és belevágtak egy lakásfelújításba is. Amikor azonban bezáródott mögöttük az ajtó, akkor minden megváltozott egy szempillantás alatt. A férfi mindvégig manipulálta.

”Csinált egy tablóképet a családomról és a barátaimról, majd felszögelte a falra. Azt mondta, hogy azért kapom ezt, mert őket most már így fogom látni a legtöbbet. A mai eszemmel ez egy akkora vészcsengő, hogy ott kellett volna kiszaladni a világból.”

Hajnal azt mondja, utólag visszanézve egyenes út vezetett a bántalmazásig. A múltjából ugyanis bántalmazója számos olyan történetet mesélt el teljes természetességgel - és néha viccelődve -, ami egyértelmű bántalmazás volt.
 

Úgy megverte, hogy szétszakadt a szilikon a mellében

szilikonFotó: Takács Hajnal


Hajnal számára egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy valami nem stimmel ezzel az emberrel. Egyik reggel aztán ellentmondott neki, nem akarta meginni a bántalmazó által készített kávét. Ez volt az ürügy, hogy tettleg is bántalmazhassa a nőt.

”Elkapta a nyakamat, végigtolt a lakáson, lenyomott a kanapéra, rátenyerelt a jobb mellemre és úgy ütött meg. Aztán felvette a cipőjét, kilépett az ajtón és rám zárta a lakást.”

A nő a sokkos állapotból felocsúdva felhívta az egyik barátját kétségbeesve, hogy elmondja neki, ami történt.

”Ő azt mondta, hogy azonnal meneküljek.”

Elmenekülni azonban akkor még nem tudott.

”Késő este hazajött egy nagy csokor virággal, letérdelt elém és azt mondta, hogy ne haragudjak azért, ami történt, egy párkapcsolatba nem férhet bele a bántalmazás. Én akkor hallottam először a bántalmazás szót. Amikor azt mondtam, hogy nem bocsátok meg neki, azt felelte, hogy ugyan ki fog hinni egy tetovált punknak. Én pedig elhittem neki ezt.”

szilikon és könyvFotó: Takács Hajnal


Óriási fájdalmak kínozták, azonnal műteni kellett

Hajnalnak óriási fájdalmai voltak, érezte, hogy elszakadt a szilikon a mellében, látta, hogy elszíneződött a teste, az orvosok pedig nem pusztán igazolták ezt, de hozzátették, hogy az implantátum töltőanyaga szétterjedt a nyirokmirigyben.

”Elkövettem egy óriási hibát, hogy nem irattam bele az ambuláns lapba, hogy bántalmazás történt. Úgy mentem az MR vizsgálatra, hogy csak az implantátum állapotára voltam kíváncsi.”

Évekig kellett kontrollra járnia, az idegen anyag pedig egyre jobban szétterjedt a testében.

„Akkor még csak a hónalji és mell alatti szakaszon, aztán felment a nyaki, a fülnél lévő nyirokmirigyeimbe. Amikor egyszer pánikrohamom volt, akkor stroke gyanúval vittek be CT-re, mert azt gondolták, hogy a bántalmazással összefüggésbe hozható a roham. Másfél évig zsibbadt folyamatosan a jobb karom, egy tollat sem tudtam megfogni, ami elég rossz volt, mert irodában dolgoztam. Úgy jártam orvoshoz, hogy folyamatosan ki akarták vágni a nyirokcsomóimat.”

nő szilikonnalFotó: Takács Hajnal


Támadója megtudta az új címét és egyfolytában zaklatta

A műtét után két hónappal sikerült elköltöznie, a férfi azonban elkezdte őt zaklatni. Feltörte az email fiókját, megtudta az új címét és a munkahelyére is elment.

„Amikor bejött a munkahelyemre, csak annyit tudtam kinyögni a kollégáknak, hogy hívják a rendőröket. Amikor már a családomat is zaklatta, akkor bementem a rendőrségre, és megtettem a feljelentést a zaklatás miatt. A rendőrnek elmondtam mindent és ő javasolta, hogy a súlyos testi sértés legyen az alapja a rendőrségi feljelentésnek, mivel az a súlyozott bűncselekmény, amihez a zaklatás kapcsolódik.”


A férfi azóta is szabadlábon van

Szinte hihetetlen, de a férfi mindössze százezer forint pénzbírságot kapott elektromos adatok feltöréséért.

„Úgy zárult le az akta, hogy nem kaptam a hatóságól kellő elégtételt. Utána beperelt engem, hogy direkt megverettem magam, vagy hogy én vertem meg magam, de ő semmit nem csinált, az egészet csak kitaláltam. Pedig ő tette ezt velem. Én tipikusan az az ember vagyok, akiről nem gondolnák, hogy bánthatják, de az erőszak nem ettől függ. Az erőszak az erőszaktevő döntése, az áldozatnak nincs ehhez semmi köze.”

A férfi azóta is szabadlábon van és a korábbi tettei miatt sem lett elítélve.

Hajnal három évvel a történtek után roppant össze teljesen.

”Hirtelen, szinte a semmiből tört rám a pánikroham. Pedig addigra azt hittem, hogy már jól vagyok, segítőként is tevékenykedtem, két könyvet is írtam a bántalmazásról, rengeteget tudtam már az erőszak természetéről, és mégis, még három év után is bennem volt a trauma – és azt gondolom, hogy ezzel csak együtt élni lehet, és igyekezni a veszteséget valamiképpen áttranszformálni.”
 

Az újrakezdés

nő könyvekkelFotó: Kiss Ancsa


Később megtanult meditálni, sokat foglalkozott azzal, hogy újra megtalálja a lelki egyensúlyt. Talán ennek köszönheti, hogy a tavalyi kontrollon azt mondták neki, hogy eltűnt a szilikon a szervezetéből. Pedig korábban mindig úgy tájékoztatták az orvosok, hogy az orvostudomány mai állása szerint ez már ott marad a szervezetben.

Hajnal ma már traumaszakértő, áldozatsegítéssel is foglalkozik. Pár évvel ezelőtt a Nézőművészeti Kft. és a MaNNa Produkció felkérték arra, hogy a szexuális bántalmazásról és az iskolai zaklatásról szóló tantermi előadásaik után beszélgessen a diákokkal az erőszak természetéről. Hajnal fontosnak tartja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét arra, hogy vegyék észre a figyelmeztető jeleket és merjenek segítséget kérni, ha baj van.

Indexkép: Benkő-Molnár Fanni

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja