SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Gyerekek támadtak gyerekekre egy budapesti gördeszkaparkban

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-09-10
Egy csapat 9-12 éves fiú módszeresen ütötte-rugdosta, végül pedig kirabolta a Boráros téri skate parkban sportoló fiatalokat.
Gyerekek támadtak gyerekekre egy budapesti gördeszkaparkban

„Apa, nyugi, jól vagyok, de bevittek a rendőrségre kihallgatni. Megtámadtak minket, elvitték a táskámat mindenemmel. A rendőrök tök rendesek, még csokit is adtak. Légyszi, gyertek be hozzám” – ezekkel a szavakkal hívta fel a 24.hu újságíróját 13 éves fia a hétvégén. Elmondása szerint a Boráros téri skate parkban volt a barátaival, amikor feltűnt egy másik csapat fiú.

A társaság először barátságosnak tűnt, még le is pacsiztak egymással. Hamarosan azonban többen lettek, és megkezdődött a támadás: először csak kötözködtek, csakhamar pedig már ütötték-verték, a földön rugdosták és közben szidalmazták a többi gyereket. Az újságíró fia szerencsésebb volt, mint a társai, mivel ő éppen az ugró tetején tartózkodott, így időben félre tudott húzódni. Tőle „csak” a pénztárcáját vitték el, benne a bérletével és az összes iratával, másoktól azonban komolyabb értékeket – mobiltelefont, hangszórókat – is eltulajdonítottak.

Időközben a szemtanúk értesítették a rendőrséget, így a menekülő rablók pont a karjaikba futottak. Ez azonban nem szeppentette meg őket. Volt, aki odaszólt nekik „Nagyon vicces, hogy bevisznek, úgysem tudnak velem mit csinálni, majd jön az apám.” A fiúk szerint a legfiatalabb, alig 9 éves kisfiú volt a legvadabb mind közül, még késsel is fenyegetőzött.

Boráros tér skatepark


A Haller utcai rendőrkapitányságon profi módon kezelték az ügyet. Bár sokat kellett várakozni, közben vizet és édességet adtak a sértetteknek, és az otthon lévő munkatársakat is behívták, hogy gyorsabban haladjon az ügyintézés. A támadók szüleit elválasztották az áldozatokétól. Ennek ellenére az egyik verekedő gyerek apja mégis odament a megtámadottak szüleihez, és zavartan azt kezdte el magyarázni, hogy nem tudja, a fia hogyan keveredhetett ebbe a társaságba, higgyék el, amúgy jó gyerek. Csak ennyit mondhatott, mivel az egyik rendőr azonnal visszaterelte őt a saját csoportjához.

A támadók közül azoknak, akik már elmúltak 12 évesek, csoportosan elkövetett garázdaságért kell felelniük a bíróság előtt. Van köztük olyan, akinek ez már nem az első hasonló ügye, ő vélhetően javítóintézetbe kerül.

Az érintett apuka ennek ellenére sem a pokolba kívánja ezeket a kiskamaszokat, hanem azon gondolkodik, mi vezethetett idáig. Mi kell ahhoz, hogy egy 9 éves késsel fenyegetőzzön, és azt kiabálja, hogy „elvágom a torkod, te rákos geci?”
Mi játszódhat le a fiát mentegető apa fejében? Hiszen „(…) azért mégiscsak gyerekekről beszélünk, akik nem tudják igazán felmérni a tetteik súlyát. És akik többnyire azt adják tovább a környezetüknek, amit kaptak. A ridegtartásban nevelt gyerek a ridegséget. Kegyetlenek tudnak lenni, mint A Legyek Ura számkivetett szereplői.”

A főszereplő fiúnak egyébként nem ez volt az első kellemetlen élménye a Boráros téren: korábban a rollerjét kérték kölcsön „egy körre”, majd felszálltak vele a HÉV-re ismeretlen fiúk. Apja most nem tud neki mást javasolni, mint hogy kerülje el a környéket, miközben ő is érzi: most veti el a félelem magvát kamasz fia lelkében.

Kapcsolódó cikkeink:

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
Terjed a lepkehimlő - egyre több óvodás betegszik meg

Terjed a lepkehimlő - egyre több óvodás betegszik meg

A lepkehimlő leggyakoribb tünetei a láz, orrfolyás, vörösség az arcon és a csipkeszerű kiütés, ami a törzs felől a végtagok felé terjed. Felnőttként a hosszan tartó ízületi fájdalom hívhatja fel a figyelmet a betegségre.
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
A szerkesztő ajánlja