A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Marathont futott le tampon nélkül, hogy felhívja a figyelmet valami fontosra

Papp Gyöngyi - 2018-03-13
A Harvardot végzett lány nem polgárpukkasztásból tette ezt, nagyon fontos célja volt vele. Fel akarta hívni a társadalom visszásságaira a figyelmet.
Marathont futott le tampon nélkül, hogy felhívja a figyelmet valami fontosra

A 26 éves Kiran Gandhi Harvardot végzett, zenész nő, aki úgy döntött, a maratoni futás jó időzítése lesz annak, hogy felhívja a figyelmet a hátrányos helyzetben élő nők kiszolgáltatottságára - írta a dailymail.co.uk.

A menzesze időpontjára eső futóversenyt alkalmasnak ítélte meg ahhoz, hogy megmutassa, milyen kiszolgáltatott helyzetben vannak azok a nők, akik nem férnek hozzá az alapvető egészségügyi termékekhez. 

New York-i születésű Gandhi 26,2 mérföldes távot - 4 órát 49 percet és 11 másodpercet - futott le a London Marathon futóversenyen anélkül, hogy bármit is használt volna, ami felfogja a vért. Döntését rendkívül vegyes fogadtatásban részesítette a média. Sokan felháborodtak és undorítónak tartották a demonstrációját, míg mások megértették, hogy még mindig nagyon kellemetlen az emberek számára egy normális és természetes folyamat látványa.

"Míg a meztelen test látványa nagyon is népszerű a média számára, sőt szexuális eszközként tekint rá, addig kényelmetlenül érzi magát a testünk másik aspektusától. Irtózik a nők szexualitásához szorosan tartozó menstruációtól. A nők teste nem nyilvános fogyasztásra való" - nyilatkozott a nő később.

Kiran nagyon sok hozzászólást kapott különböző portálokon. Sokan megköszönték neki, hogy helyretette a gondolkodásukat. A nő úgy véli, hogy egy új korszaknak kell bekövekeznie: 
"Nincsenek szavak, amelyek a társadalom visszásságaira jobban felhívhatnák a figyelmet, mint egy ilyen tett. A férfiak nem látják ezt belőlünk, ezért is alakulhatott ki ez a szexista helyzet." 
Majd hozzátette: "A művész egyszerűen csak használja, amit kapott. És amikor úgy érzi, hogy sokkolnia kell ahhoz, hogy helyre kerüljön valami, megteszi."

Továbbra is felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy sok nő és fiatal lány még mindig nem meri elfogadni a testét, beszélni sem tud róla. Szerette volna megerősíteni őket is, hogy ne rejtőzködjenek és ne legyen bennük szégyen testi funkcióik miatt. 
A lányt maximálisan támogatta ebben családja is, édesapja úgy vélte, lenyűgöző, amit lánya közölni akart a társadalommal. "Azoktól a férfiaktól, akik szexuális tárgyként néznek egy nőre, el kell távolodnunk" - fejezte be Kiran a beszélgetést.

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja