SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Több mint 90 hátrányos helyzetű nőt támogat oktatással a Magyar Vöröskereszt és a Coca-Cola globális alapítványa

Családinet [cikkei] - 2024-03-08
A The Coca-Cola Foundation támogatásával és Magyarország legnagyobb humanitárius szervezete, a Magyar Vöröskereszt szakmai irányításával folytatódik a tavaly nőnapon bejelentett, hátrányos helyzetű nők képzését segítő kezdeményezés. A 2023-ban elindított program keretében családok átmeneti otthonaiban élő anyák és menekült nők közül jelenleg csaknem százan tanulhatnak nyelvet és szerezhetnek szakképesítést, de vállalkozói tréninget is kaphatnak.
Több mint 90 hátrányos helyzetű nőt támogat oktatással a Magyar Vöröskereszt és a Coca-Cola globális alapítványa

Az „Új esélyek a munkaerőpiacon” programban ebben az évben olyan piacképes vagy hiányszakmákat lehet tanulni és azokból képesítést szerezni, mint az otthonápolás, a bolti eladó, a számítógépes adatrögzítő vagy a szakképzett takarító, de a résztvevők jogosítványt is szerezhetnek. A menedékes státuszú, részben menekültszálláson élő nők emellett a hazai munkaerőpiacon való boldogulás érdekében magyar, mint idegen nyelv vagy angolnyelv-kurzuson vehetnek részt. A program jelenleg a Magyar Vöröskereszthez tartozó budapesti és százhalombattai intézmények, valamint Bács-Kiskun és Komárom-Esztergom vármegyei szervezetek bevonásával zajlik.

„Több mint kilencven főt vonunk be a programba, közülük Budapesten tízen már meg is szerezték a szakképesítést, Százhalombattán pedig tizenheten kezdték meg a képzéseket. A budapesti, Bács-Kiskun és Komárom-Esztergom vármegyei szervezeteinkkel kapcsolatban álló menekült nők közül hetvenöten vesznek részt a programban. Szakmai partnerekkel is együtt dolgozunk azzal a céllal, hogy a programban szereplők akár a vállalkozóvá válás útján is elindulhassanak a jövőben. Tavasszal 40 fővel indul a szociális szakemberek továbbképzése is” – mondta el Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője.

„Az „Új esélyek a munkaerőpiacon” program támogatása fontos lépés a hátrányos helyzetben élő nők önállóvá válásában és munkaerőpiaci érvényesülésében a képzéshez kapcsolódóan. A The Coca-Cola Foundation hozzájárulásával a Magyar Vöröskereszt által elindított program pozitív hatást gyakorolhat a részt vevő nők, családjuk és közösségeik életére” – hangsúlyozta Saadia Madsbjerg, a The Coca‑Cola Foundation elnöke.

A most zajló közös kezdeményezés olyan nehéz helyzetben élő nőket támogat a képzéshez kapcsolódóan teljeskörűen – az oktatási költségek, vizsgadíjak kifizetésével, mentorálással, gyermekfelügyelettel –, akik között akadnak családon belüli erőszak áldozatai, mások elvesztették az otthonukat, egyedülálló anyaként állnak helyt vagy menekültként élnek hazánkban. Fontos cél a kiszolgáltatott közösségek folyamatos támogatása, a program hatókörének további növelése, ezáltal a társadalmi hatás megsokszorozása is.

A Coca-Cola Magyarország több mint 10 éve támogatja a Magyar Vöröskereszt munkáját. Az utóbbi években a két szervezet együtt segített a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, több, a rászoruló családoknak nyújtott élelmiszertámogatásban, 2022-ben pedig a humanitárius válság kapcsán a menekültek ellátásában is.


A The Coca-Cola Foundation
A The Coca-Cola Foundation küldetése a helyi közösségek támogatása világszerte mindazokon a területeken, ahol a The Coca-Cola Company működik vagy munkatársai élnek és dolgoznak. Olyan ötleteket és szervezeteket támogatunk, amelyek összetett globális kihívásokra reagálnak, és amelyek mérhető, tartós hatással bírnak. Adományozási tevékenységünk a vízhez való biztonságos, fenntartható hozzáférésre, a klímaváltozással szembeni ellenálló képességre, a katasztrófahelyzetekre való felkészülésre és az azokra való válaszokra, a körforgásos gazdaságra, a gazdasági szerepvállalásra, valamint a közösségeinket érintő ügyekre összpontosít. A The Coca-Cola Foundation 1984-es alapítása óta világszerte több mint 1,5 milliárd dollár értékben nyújtott támogatást a helyi közösségeknek.

Magyar Vöröskereszt
A Magyar Vöröskereszt az ország legnagyobb humanitárius szervezete. Nemzetközi szervezet tagjaként 1881 óta tevékenykedik hazánkban, meghatározó szereplő többek között a magyar szociális ellátásban, katasztrófahelyzetek kezelésében és helyreállításban, a menekültek ellátásában. Mindezek mellett Magyarországon a Magyar Vöröskereszt együttműködik az önkéntes véradók toborzásában és véradóalkalmak szervezésében több mint 80 éve.

Nyitókép: depositphotos

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja