SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Egy csillag vagy 15 millióból"

Szabóné Kálmán Anna [cikkei] - 2017-12-20
Épp ezt a számot hallottam a rádióból, miközben a leglesújtóbb hírt olvastam a facebookon egy fiatal édesanyáról, aki, miután életet adott hármasikreinek, elhunyt.
"Egy csillag vagy 15 millióból"

Miért, miért, miért?! Miért kell pici babáknak az édesanyjuk mosolya, ölelése, gondoskodása, tápláló teje nélkül kezdeni az életüket?! Egy pillanat alatt rémálommá változott két ember együttálmodása boldog családról, szeretetről. Nincs az a támogatás, ami pótolni tudja a csodálatos társat, édesanyát. Mégis azt remélem, hogy az emberekben megindul a segítő együttérzés, és nemcsak a közelgő karácsony apropóján. Kedves nyugdíjasok, akik az árván maradt család közelében éltek! Gondoljatok esetleg pótnagyiként Rájuk! Minden segítő kézre szüksége lesz az apukának, még akkor is, ha vannak igazi nagyszülők. Nincs mindenkinek unokája, vagy esetleg külföldön élnek szerettei több ezer km-re. Adjatok felgyülemlett, de ki nem élt szeretetetekből ezeknek a csöppségeknek!

Egy másik megrázó, de egyben megható történetet hallottam advent első vasárnapján gyermekorvos barátnőimtől.

Egyikük körzeti védőnőjéhez telefonhívás érkezett, hogy egy édesanya a körzethez tartozó panelházban egyedül szüli negyedik gyermekét. Állítólag eltitkolt terhesség volt. Nem tisztem bolygatni az okokat. A szülés tényét legelőször két iskolás gyermeke mondta el a tanárnőjének, aki azonnal hívta a gyámügyet, az pedig a védőnőt, aki a kismama segítségére sietett. Nem tudott azonnal bejutni a házba, csak amikor valaki éppen kifelé jött. Rohant a lakáshoz, aminek az ajtaja nyitva volt.
Bent az egyik szobában találta az 5 éves fiúgyermeket, aki zavartan járkált a szobában. A fürdőszobában borzasztó látvány fogadta, a fürdőkádban a halott édesanya, mellette a telefon. Valószínűleg már nem tudott telefonálni. Ám utolsó erejével a kisbabájának adott esélyt az életben maradásra. Volt annyi lélekjelenléte, hogy elvágta a köldökzsinórt, és csomót kötött rá, majd a szennyestartó ruhái közé, és nem a hideg mosdóba helyezte.
A védőnő hívta a mentőket, majd karjába vette a csecsemőt. Akkor még nem tudhatta, hogy leendő unokáját dajkálja éppen. A lányáék régóta vágytak gyermekre, és már örökbefogadási kérelmük is létezett. Az első sokk és döbbenet után megbeszélte a család, hogy kérik ennek a gyönyörű kislánynak az örökbefogadását, amennyiben az apa lemond róla. Ő egyelőre aláírta a lemondó nyilatkozatot, de egy hónapig meggondolhatja magát. Úgy tudom, karácsony előtt letelik az egy hónap.

Ha mégis megtörténhet az adoptálás, akkor egy szerencsétlen 35 éves asszony karácsonyi ajándékát tarthatja a karjában egy számára idegen házaspár. 

Jelképes ez a történet a körülményeket tekintve. Emlékeztet egy kisded születésére Betlehemben. Ő viszont édesanyja, édesapja szeretetével övezve jött a világra. Remélhetőleg ez a pici baba is megtalálta a maga Máriáját és Józsefét. A bátor nagymama pedig unokát kapott. Biztos vagyok benne, hogy az árván maradt nagyobb gyerekek felé is kinyújtja segítő kezét ő és családja, és soha nem feledkeznek meg róluk, hiszen a kistestvérüket fogják nevelni.

Két fiatal édesanya bizonyára csillag lett nem csak 15 millióból, hanem csillagok milliárdjai közt.

Fotó: jameswheeler / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja