SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

TikTok videónak köszönhetően találtak egymásra 19 évesen a csecsemőként elválasztott ikrek

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-02-06
Az anyának a kórházban azt hazudták, hogy meghaltak a babái. Két örökbefogadó család vásárolta meg a lányokat, akik 19 éves korukban találtak egymásra egy TikTok videó által. Úgy érzik, eddig hazugságban éltek.
TikTok videónak köszönhetően találtak egymásra 19 évesen a csecsemőként elválasztott ikrek

19 év után talált egymásra a két testvér

"Olyan volt, mintha tükörbe néztem volna"

19 év kellett ahhoz, hogy a csecsemőkorukban illegálisan elválasztott ikrek egymásra találjanak, mindez peddig egy TikTok videó segítségével történt  – történetükről a LADbible írt. 

Amy Khvitia már 12 éves korában sejtette, hogy van egy ikertestvére, hiszen egy tehetségkutatóban látott egy kislányt, aki nagyon hasonlított rá. Az anyukája azonban a kérdéseire csak annyit felelt, hogy mindenkinek van egy hasnonmása. 

Ám az ismerőseiknek is feltűnt a hasonlóság közte és a tévében látott kislány között, és egyre csak azt kérdezték, miért használ más nevet Amy a tévében. 

Az igazságra azonban még további hét évet kellett várni. Ekkor osztott meg ugyanis egy videót Amy a TikTokon az új szemöldökpiercingjéről. A videó pedig eljutott az ikertestvéréhez is, aki úgy döntött, hogy felkeresi őt.
 


 

A grúz lányok online megismerkedése során kiderült, hogy nemcsak külsőre, de belsőre is hasonlítanak egymásra. Megbeszéltek egy találkozót is. 

"Olyan volt, mintha tükörbe néztem volna, pontosan ugyanaz az arc, pontosan ugyanaz a hang. Én vagyok ő, ő pedig én” – mondta Amy. Ano, a testvére pedig hozzátette, hogy nem szeret ugyan ölelkezni, de őt megölelte. 

Mindketten elmondták a családjuknak a történteket, majd kiderült, hogy a kórházat, ahol születtek, már lebontották. Őket pedig 2002-ben néhány hét különbséggel fogadták örökbe illegálisan. 

A lányok azóta találkoztak a vér szerinti édesanyjukkal is, akinek a szülés után azt hazudták, hogy kisbabái meghaltak a kórházban. 
 


 

Amy úgy fogalmazott, hogy egész életében hazugságban élt, Ano pedig nagyon dühös a családjára.
 

Rendszerszintű lehetett a babalopás abban az időben

Az örökbefogadó családok egyébként azt mondták, fogalmuk sem volt arról, hogy a lányoknak van ikertestvérük, és azt sem tudták, hogy a babavásárlás illegális. Azt azonban nem árulták el, hogy mennyit fizettek a gyerekekért. 

Hasonló esetek felkutatására létrejött egy Facebook-csoport, ahol egy újságírónő, Tamuna Museridze azt állította, ő is csak felnőttként szembesült azzal, hogy örökbefogadták. Szerinte rengeteg babát lophattak el abban az időben, akár 100 ezret is, akkor ugyanis úgy véli, ez rendszerszintű probléma volt. 

A grúz kormány egyébként 2005-ben változtatott az örökbefogadásra vonatkozó jogszabályokon, 2006-ban pedig további szigorításra került sor éppen az illegális örökbefogadások visszaszorítása érdekében. 

Indexkép (illusztráció): Jess Foami képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja