A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Felfoghatatlan: úgy hasba rúgta kisfiát a verőcei anya, hogy leszakadt a gyermek lépe

Kercsó Dorottya - 2017-06-26
Életveszélyt okozó testi sértéssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolja a Pest Megyei Főügyészség azt a verőcei asszonyt, aki dühében úgy hasba rúgta kisfiát, hogy a gyermeknek leszakadt a lépe - értesült a hvg.hu
Felfoghatatlan: úgy hasba rúgta kisfiát a verőcei anya, hogy leszakadt a gyermek lépe

(A fotó csak illusztráció)

Az anya éveken keresztül egyedül nevelte fiát. 2013-ban ismerkedett meg jelenlegi élettársával, aki három gyereket vitt a kapcsolatba. Hamarosan közös gyermekük is született, így a pár együtt öt kicsit nevelt.

A gondok a kistestvér születésével kezdődtek. Az anya hidegen és elutasítóan kezdett bánni idősebbik gyermekével, fegyelmezetlenségeit rosszul tűrte, ezekre dühkitörésekkel reagált, gyakran meg is rángatta – olvasható az ügyészség közleményében. Emellett rendszeresen elhanyagoltan, mosdatlan, fésületlen állapotban vitte a gyereket óvodába, a kisfiú ruházata az időjárásnak gyakran nem volt megfelelő, és a mérete sem illett rá.

A kis híján tragédiával végződő esetre végül 2015 szeptemberében került sor. A család a Szentendrei-sziget északi részén található „szigetspiccre” kirándult. A kisfiú itt véletlenül többször kiborította az ételét, majd a büntetéstől való félelmében a fűben próbálta elrejteni azt. A korábban versenyszerűen küzdősportoló anya ezt észrevéve annyira dühbe gurult, hogy erősen hasba rúgta a gyermeket.

A fiú a nap folyamán egyre rosszabbul lett. Másnap elvitték orvoshoz, ahol megállapították, hogy a rúgás következtében életveszélyesen megsérült: leszakadt a lépe.

A gyermek a nagyszülők gondozásába került, az ügyészség indítványozta az anya szülői felügyeleti jogának megszüntetését. 

Fotó: George Hodanpublic domain pictures

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja