A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Saját Youtube-csatornát hoztak létre gyermekeik szívatására, azt hitték, vicces - a bíróság másképp gondolta

Kercsó Dorottya - 2017-09-18
Heather és Mike Martin élvezettel gyötörték lelkileg öt gyermeküket, aminek nyilvánosságra hozatalára külön YouTube csatornát is létrehoztak. A viccesnek szánt szívatásokon a bíróság már kevésbé nevetett, és öt év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a párt.
Saját Youtube-csatornát hoztak létre gyermekeik szívatására, azt hitték, vicces - a bíróság másképp gondolta

A marylandi pár gyerekei közül három közös, kettő az apa házasságon kívüli kapcsolatából származik. A szülők YouTube videók készítéséből éltek, így olyan tartalmakat szerettek volna előállítani, ami sok kattintót vonz. A DaddyOFive (magyarul „ötgyerekes apa”) csatorna célja az volt, hogy megossza a világgal a család szórakoztató pillanatait.

Arról azonban, hogy mi a „szórakoztató”, meglehetősen sajátos elképzeléseik voltak a szülőknek. Volt, hogy az apa szétverte a fia játékkonzolját, aki ezt sírva nézte végig, máskor úgy ellökték „szívatás” közben az egyik gyereket, hogy véres lett az orra.

A közös szívatások egyik leggyakoribb célpontja a legkisebb – egyébként nem is közös – kisfiú, a 10 éves Cody volt.  A legnagyobb felháborodást az a videó keltette, amelyben a feleség, Heather hatalmas rendetlenséget csinál a gyerek szobájában, majd üvöltve és káromkodva kéri számon rajta az állapotokat. A kisfiú tehetetlenül sír, nevelőanyja hazugnak nevezi, mire megérkezik az apa, aki folytatja az ordítást vele és a védelmére siető testvérével is. Három perc kínzás után nevetve közlik a fiúkkal, hogy át lettek verve, de ők továbbra is látványosan mosolytalanul, könnyes arccal ülnek az ágyon – nem találják túlzottan viccesnek a lejátszódott jelenetet.

Forrás: Inside Edition / YouTube

A felvételek nem arattak osztatlan sikert a YouTube-on kommentelők között sem. Többen rávilágítottak arra, hogy a lelki bántalmazás semmivel sem jobb, mint a fizikai. A szülők ezért egy hosszabb videóban magyarázták el a világnak, hogy a szívatások közben egy gyereknek sem esett bántódása, és a gyerekeknek is a szájukba adták, hogy nem mérgesek senkire, jól érzik magukat a vicces családjukban.

Az eljárás is állampolgári bejelentések nyomán indult meg. Többen ugyanis úgy érezték, nem elég a videók alatt dühöngeni, a szülők nevelési módszereiről a hatóságokat is értesíteni kell.

Azonban a laikus szemlélőnek is feltűnhet, hogy a gyerekek mosolya a magyarázkodó videó közben sem őszinte. A bíróság által felkért pszichológus úgy fogalmazott: ezek a kicsik meg vannak félemlítve. A szakember szerint a szülőket valószínűleg nem a rossz szándék vezette, tényleg jópofának tartották a szívatásokat, ám amit tettek, az kimeríti a bántalmazás fogalmát.

Mike másik kapcsolatából származó gyermekeit, Codyt és egy évvel idősebb nővérét, Emmát ezért ki is emelték a családból, és az édesanyjuknál helyezték el őket – a vizsgálatok szerint amúgy is ők sérültek legjobban az összes gyerek közül. A felfüggesztett börtönbüntetés időszaka alatt a Martin család nem léphet kapcsolatba a két gyerekkel, és semmiféle videó nem tölthető fel róluk az internetre. A többi gyerekre a szakember szerint nem gyakorolt ennyire mély hatást a szülők sajátos humora.

Az eltiltás azonban csak a két legkisebb gyerekre vonatkozik. Fennáll tehát a lehetősége annak, hogy Martinék továbbra is élvezettel szívassák három közös gyermeküket, és megéljenek az erről szóló videók nyilvánosságra hozatalából.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja