A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kirakták éjszaka a noszlopi erdőben a tanulási nehézségekkel küzdő kisfiút, hogy megleckéztessék

Lakatos Dóra - 2021-08-26
A digitális oktatás mindenkit megviselt, a legnehezebb azonban a bántalmazó háztartásokban élő gyerekek számára volt. Az Ajkán élő 8 éves kisfiút édesanyja és a párja rendszeresen bántalmazta tanulási nehézségei miatt, egy alkalommal azonban ennél is messzebbre mentek: kirakták éjszaka az erdőben gyermeküket, hogy megleckéztessék. A pár ellen vádat emeltek.
Kirakták éjszaka a noszlopi erdőben a tanulási nehézségekkel küzdő kisfiút, hogy megleckéztessék

A digitális oktatás kezdetével a kisfiú számára kezdetét vette a rémálom

A 38 éves édesanya 2020 februárjában mutatta be 29 éves párját a 17, 14 és 8 éves gyermekeinek. A férfi ekkor került rendszeres kapcsolatba a gyerekekkel, amikor azonban a digitális oktatás megkezdődött, a tanulási nehézségekkel küzdő kisfiút bántalmazni kezdte.

A pár elkezdte számonkérni a gyermektől a leckét, és ha valami hiányosságot vettek észre, megbüntették. Először csak a szabadidős tevékenységeit korlátozták, megvonták tőle a kedvenc játékait és az édességeket, azonban amikor ezek nem vezettek az eredményei javulásához, durvább eszközökhöz folyamodtak. A férfi arcon vagy tarkón csapta a kicsit, meghúzta a fülét, de olyan is előfordult, hogy fakanállal körmöst adott neki.

Az asszony a bántalmazást nem próbálta megakadályozni, sőt, alkalomadtán ő is pofonvágta a kisfiút. A két testvér végignézte öccsük szenvedését, ám hiába kérlelték édesanyjukat és a párját, a bántalmazás nem maradt abba. Annak érdekében, hogy megvédjék testvérüket, gyakran inkább elkészítették helyette a házi feladatát.


Úgy döntöttek, megleckéztetik, ezért kivitték az erdőbe éjszaka

Amikor a bántalmazás már egy hónapja tartott, a pár úgy döntött, ideje durvább eszközökhöz folyamodni. 2020. április 17-én este 10 óra után értek haza, mivel délutános műszakban dolgoztak, hazaérkezésükkor pedig számonkérték a kisfiútól a leckéjét. Mivel a leckében hibákat találtak, szidalmazni és ütni kezdték a gyermeket.
 

Az idősebb gyerekek kérték őket, hogy hagyják abba, a pár azonban ekkor már hajthatatlan volt: azt mondták a kisfiúnak, hogy kiviszik az erdőbe a vaddisznókhoz.

A pár éjjel 11 óra körül a noszlopi erdőbe hajtott, majd odaérve kirakták a kisfiút a kocsiból, és elhajtottak, abban a tudatban hagyva a gyermeket, hogy ott kell töltenie az éjszakát. A nő és a férfi pár perc elteltével visszament, majd a férfi megrúgta és megütötte a kisfiút, amit édesanyja végignézett.


Az idősebb testvérek kértek segítséget

Amikor a pár a kisfiúval együtt elment otthonról, a két idősebb testvér érezte, ideje segítséget kérni, ezért telefonáltak a nagynénjüknek, aki a családjával együtt azonnal elindult hozzájuk. Hazaérve az erdőből a férfit és a nőt már a rokonság várta, akik azonnal magukkal vitték mindhárom kisfiút, és az édesapjuknál helyezték el őket.


A pár ellen vádat emelt a bíróság

A 38 éves anya ellen az Ajkai Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak bűntette miatt, a 29 éves férfi ellen pedig védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben indítványozta a felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a nő esetében pedig azt is, hogy minden olyan foglalkozástól tiltsák el, ahol gyerekekkel kapcsolatos munkakörben dolgozhatna, így nem lehetne olyan munkája, ahol kiskorú nevelésével, felügyeletével vagy gyógykezelésével foglalkozna, vagy ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülhetne.

Indexkép: Depositphotos.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja