SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kannabiszt adtak kisgyerekük szájába az argentin szülők

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2017-09-19
Letartóztatták azt a kamaszkorú argentin szülőpárt, akik kislányukat sörrel itatták és kannabiszt szívattak vele, majd a felvételt megosztották egy közösségi oldalon - írja a Dalily Mail.
Kannabiszt adtak kisgyerekük szájába az argentin szülők

Az eset az Argentína északi részén fekvő Formosa városában történt. A 17 és 18 éves szülők állításuk szerint viccnek szánták az egészet, és valójában nem adtak semmit a gyereknek, a felvétel azonban másról tanúskodik. A videón jól látszik, hogy a két év körüli gyermek már alkoholos befolyás alatt van, imbolyog, kis híján el is esik. A szülők, miután leerőltettek egy egész üveg sört a kislány torkán, nem álltak meg, és kannabiszt is nyomtak a szájába.


Forrás: Piece of News / YouTube

A gyermeket ideiglenesen a nagymamájánál helyezték el, a szülők ellen eljárás indult. Anyukája kiskorú lévén a fiatalkorúak bíróságán várja az ítéletet. A bírósági ügy folyamatban van, bővebb tájékoztatást az argentin hatóságok nem adtak.

A videó hatalmas felháborodást váltott ki. Többen megjegyezték, hogy aki ilyet tesz, annak a legrosszabb jár, és nem érdemli meg, hogy szülőnek nevezzék.


Dohányos kétévesek

Az internetet időről-időre elárasztják a hasonló sokkoló történetek. 2009-ig egy ötéves libanoni kisfiú birtokolta a világ legfiatalabb dohányosának járó kétes értékű címet, ő hároméves kora óta cigarettázott. Abban az évben azonban szomorú hírt közölt a China Radio International: egy lágyéksérvvel született kínai kisfiúnak, akit az orvosok még túl fiatalnak tartottak a műtéthez, apja cigarettával enyhítette a fájdalmát. A gyerek két és fél éves korára teljesen függővé vált, napi egy dobozzal is elszívott, többet, mint a kedves apuka.

A legnagyobb nemzetközi felháborodást azonban egy indonéz kisfiú, Aldi Rizal esete váltotta ki 2010-ben. A kétéves, 25 kilós gyermeket szintén apja szoktatta rá a dohányzásra. A szülők elmondása szerint Aldi hamar a függőség tipikus tüneteit kezdte mutatni: ha nem kapta meg az adagját, visított, fejét verte a falba, szédülésről és hányingerről panaszkodott.

Ötéves korára többé-kevésbé leszokott a dohányzásról, ám rákapott a gyorsételekre, és a cingárnak korábban sem nevezhető kisfiú rendkívül meghízott. Legutóbb tavaly nyáron, 8 éves korában lehetett hírt hallani felőle. Addigra már elég idős volt ahhoz, hogy némi akaraterővel maga változtasson az eddigi szokásain, letette a cigit, lefogyott, és kimondottan helyes gyerek lett belőle.

A helyzet Magyarországon sem éppen szívderítő. Egy 2011-es felmérés szerint az óvodások nyolc százaléka próbálta már ki a cigarettát, az általános iskolások 30 százaléka pedig rendszeresen dohányzik.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja