SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Asztrológiai alapok

Galla Krisztián [cikkei] - 2010-11-15
Mi is az asztrológia? Az asztrológia több ezer éves fejlődésen ment keresztül. Ennek a fejlődésnek a végeredménye a jelenlegi fajták kialakulása. Régebben nem nagyon törődtek a személy horoszkópjával. A főbb figyelem az ország irányába vagy az uralkodó irányába fordult. Az idő múlásával és a társadalmi berendezkedés változásával azonban új irányzatok alakultak ki. Jelenleg a radix horoszkópot használják a személy elemzéséhez. Napjainkban az asztrológia az Önismeret egyik útja.
Asztrológiai alapok

A horoszkóp (görög horoscopos, „óranézés”) az asztrológiában a Nap, a Hold, a naprendszer bolygói helyzetét, és egyéb asztrológiai jellemzőket egy adott pillanatban, általában egy személy születése idején feltüntető ábra egy esemény idejére és földrajzi helyére felállítva. Segítségével az asztrológus következtetéseket tud levonni egy ember sorsáról, jelleméről, betegségi hajlamairól, stb. A horoszkóp az asztrológus által megállapított szimbolikus üzenetet hordoz. Nem okozója, csak mutatója az eseményeknek. - Forrás Wikipedia

A horoszkópban három dolog nincs benne. Az illető neme, szellemi szintje és az, hogy él, élt vagy élni fog az illető. Mivel a szellemi szint nem mérhető, ezért egy úgymond nagy lehetőségeket tartalmazó horoszkóp megélhetése is okozhat csalódottságot az illetőnek, hiszen nem tudja megfelelően kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Az is sokszor előfordul, hogy egy nehezebb képlet tulajdonosa remekül boldogul, hiszen az Ő szellemi szintje magas, ezért nem okoz neki problémát, hogy sokkal több lehetőséget tudjon megvalósítani belőle. Nem is érdemes másokkal foglalkozni, mert a mondás szerint is "mindenki a maga szerencséjének kovácsa". Mit számít az, hogy más hogyan boldogul, amikor csak és kizárólag magunknak tartozunk elszámolással?

Ahhoz, hogy egy ember képletét ki tudjuk elemezni vannak nélkülözhetetlen dolgok. Ilyen a születés éve, hónapja, napja, órája és perce, valamint a születés helye. Ez alapján lehet a radix horoszkópot felállítani. Amennyiben a születés pontos ideje nem ismert, úgy életesemények alapján lehetséges az Ascendens pontosítása. Részletes elemzésnél a pontosítást akkor is el szokták végezni, ha az illető ismeri a születési idejét. Abban az esetben, ha nem ismeri a pontos időpontot az egyén, nem, vagy nagyon nehezen lehet meghatározni az Ascendenst. Ezt minden asztrológus maga dönti el.



Egy asztrológustól nem várható el, hogy döntést hozzon valaki helyett! A lehetőségeket el tudja mondani, azonban az illető szabad akaratát nem szabad befolyásolnia! Képzeljük el, hogy egy vonaton utazunk Budapestről Pécsre. Ebben a mondatban két biztos dolog van, az indulás és az érkezés helye. Az viszont, hogy mit csinálunk a vonaton, mikor eszünk, Paksnál sírunk vagy nevetünk már a saját döntésünk. Ehhez hasonlóan tudjuk élni az életünket is. Megszületünk és meghalunk, azonban a rendelkezésre álló idő alatt ránk van bízva, hogy mit fogunk csinálni. Miénk a döntés, hogy valakivel kedvesen vagy harapósan viselkedünk. A lehetőségek mindig adottak, annak felismerése és a cselekvés mikéntje már a mi döntésünk.

A bolygók csak szimbólumok, nem hatnak ránk! Az óra mutatja az időt, nem csinálja. Így van ez a horoszkóppal is. Mutatja a lehetőségeket, a folyamatokat, de nem kényszerít senkit semmire! A bennünk zajló folyamatokat jelölik analóg módon. Mindenkiben másképpen zajlanak az érzelmi folyamatai, nincs két egyforma ember. Nincs arra sem megoldás, hogy mi a feladata az életben. Vagyis benne van, de nem úgy, hogy legyél cukrász vagy pék... Az megint más kérdés, hogy mondjuk harmóniát kell találnia a párkapcsolatában vagy függetlenségi hajlamának megélése a feladat.

A megfelelő idő minőségének megtalálása a cél! A megfelelő időben születtünk! Minden képességgel és adottsággal rendelkezünk, amire szükségünk van az életben ahhoz, hogy azt a feladatot el tudjuk végezni, amiért ide jöttünk! Mindegy, hogy szellemi vagy testi képességről beszélünk. Segít minket abban, hogy tisztában legyünk képességeinkkel, "hibáinkkal" és korlátainkkal.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja