A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Túrógombóc ropogós, karamelles prézlivel

P. Amelie - 2011-05-16
Mostanában ez a kedvenc változatom a túrógombócra, a cukorral karamelizált ropogós prézli istenien passzol a gombócok puhaságához.
Túrógombóc ropogós, karamelles prézlivel


Hozzávalók:

  • ½ kg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 2 tojás
  • pici só
  • 2-3 dkg barnacukor
  • 25 dkg zsemlemorzsa

A túrót alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a sót, óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét végül a búzadarát és jó alaposan simára keverjük.

Legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Megpirítjuk a zsemlemorzsát. Szárazon tesszük teflon serpenyőbe, hozzászórunk 2 kanál barnacukrot és ropogós karamellesre pirítjuk.



Vizet forralunk, megsózzuk, a túróból golyókat formázunk és pár perc alatt megfőzzük. Ne tegyünk egyszerre sokat a vízbe!

 Ha feljöttek a felszínére leszűrjük, megforgatjuk a prézliben és porcukros tejföllel tálaljuk.  
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja