A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gesztenyés túrótorta karamellizált ananásszal

P. Amelie - 2011-05-24
Nagyon szeretem a karamellizált gyümölcsöket, a gesztenyével pedig igazán jó párost alkotnak.
Gesztenyés túrótorta karamellizált ananásszal

Hozzávalók:

  • 1 cs. babapiskóta
  • fél kg túró
  • 4 dl tejszín
  • 2 cs. gesztenyemassza
  • barnacukor
  • 1 cs. zselatin
  • 1 citrom
  • vanília
  • 1 ananász
  • vaj
  • fahéj

gesztenyes_turotortaEgy tortaformába babapiskótákat rendezünk. Habbá verjük a tejszínt pici barnacukorral, kettéosztjuk.  A tejszín egyik felével habosra kavarjuk a gesztenyét.  A másik felét habosra keverjük a túróval, hozzátesszük a vaníliát, a reszelt citromhéjat, 1 ek barna nádcukrot, egy leheletnyi fahéjat, belecsavarjuk a citrom levét, és végül az elkészített zselatint.

A babapiskótára tesszük a túró felét, erre a gesztenyemasszát, majd a túró másik felét is. 4-5 órára hűtőbe tesszük.


Serpenyőben felolvasztunk, és karamellizálunk 2 ek barnacukrot, hozzádobunk 1 ek vajat, felrottyantjuk, majd beleforgatjuk a megtisztított, felkarikázott ananászt.

Pár percig hűlni hagyjuk, majd az ananászokat a tortára rendezzük, ráöntjük a karamellt, visszatesszük a hűtőbe, és további 2-3 órán át hűtjük.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja