SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 érv a magánóvodák mellett

Családinet [cikkei] - 2018-03-21
 [X]

Milyen különbségek mutatkoznak az állami óvodák és a magánóvodák között? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választásnál? És egyáltalán: a választás csak pénz kérdése volna?
10 érv a magánóvodák mellett

A magánóvodák jellemzőiről, a dolgozó szülők számára nyújtott előnyökről és az óvodai angol nyelvoktatásról beszélgettünk Kohut Alexandrával, a MindenKid óvodák és bölcsődék egyik tulajdonosával.

10 érv a magónóvodák mellett

1. Szabad férőhelyek egész évben
2. Hosszú nyitva tartás
3. Alacsony létszámú csoportok
4. Szép környezet, jó felszerelt csoportszobák
5. Egészséges ételek
6. Beiratkozási lehetőség év közben is
7. Táborozási lehetőség a nyári időszakban
8. Már cafeteriaból is finanszírozható
9. Változatos különórák
10. Specializált pedagógiai program

Mit gondol, mi a legnagyobb előnye a magánintézményeknek?

Elsősorban az, hogy elérhetőek, van hely a gyermekek számára. Budapesten, az agglomerációban és Pest megyében még mindig súlyos nehézséget okoz a kevés óvodai férőhely. A szülők gyakran  kénytelenek más lehetőség után nézni.

Mi a helyzet az árakkal? Megfizethető egy magánóvoda egy átlagos család számára?

A valóság az, hogy az államilag fenntartott óvodákban is terhelik költségek a szülőket. Befizetik az ebédpénzt, a csoportpénzt, a kötelező programok díját. Gyakran ők viszik a tisztasági csomagot, a gyümölcsöt, az irodaszereket, a játékokat, a süteményt, a szörpöt. Ezen felül sok esetben támogatják az intézményeket pénzzel vagy önkéntes munkával. Ez havonta akár többtízezer forint költséget is jelenthet.

A március végéig beiratkozóknak
10% kedvezményt
biztosítunk a havidíjból
egész évben!

www.MindenKid.hu

Mi, a MindenKid-ben az árak kialakításánál figyelembe vettük, hogy széles kör számára elérhetőek legyenek a szolgáltatásaink. Az árak magukban foglalják a napi étkezések díját és a szülőket a havidíjon felül semmilyen plusz költség nem terheli.
A szülőket sokszor kellemes meglepetés éri a díjak kapcsán. Tévhit, hogy a magánintézmények csak a felső tízezer tagjai számára elérhetőek.
Pozitívum, hogy 2017-től már a cafeteria keretből is finanszírozható az óvodai, illetve bölcsődei ellátás. Ezzel sokan élnek is.

Kik jelentik az elsődleges célcsoportot?

A MindenKid óvodák és bölcsődék elsősorban a dolgozó családok számára kívánnak megoldást nyújtani. Két belvárosi helyszínen, a VIII. és IX. kerületben van intézményünk, irodakomplexumok közelében. Így a gyerekeket a dolgozó szülők közvetlen közelében tudjuk foglalkoztatni.

Miben jelent könnyebbséget a szülők számára egy magánóvoda?

A legtöbb magánintézménybe a beiratkozás folyamatos, a nyitva tartás pedig hosszabb, mint az állami intézményekben. Hozzánk év közben bármikor tudnak csatlakozni a gyerekek, amikor a családban felmerül erre az igény. Reggel 7:30 és 18:00 között vagyunk nyitva. Senki nem néz ferde szemmel a szülőkre, ha egy értekezlet elhúzódik és csak a szokásosnál később tud a kicsiért jönni.
A MindenKid esetében a legtöbb szülő a közelben lévő irodák valamelyikében dolgozik, ezért a napi rutin során időt, energiát és pénzt spórolnak meg. És persze megnyugtatja őket, hogy a gyermekeik a közelükben vannak.
Azokra az anyákra is gondoltunk, akik visszatérnének a munkába. Ezért hoztuk létre a bölcsődei csoportot, ahol már másfél éves kortól fogadjuk a kicsiket.
És még valami: mi nyáron is nyitva vagyunk! Ez hatalmas segítség a szülőknek, a gyerekek pedig nagyon élvezik a tematikus táborokat, amiket ebben az időszakban rendezünk.

És milyen előnyöket élveznek a gyerekek?

Egyrészt tiszta, gyönyörű környezetet,  napfényes, jól felszerelt szobákat, és egészséges ételeket tudunk biztosítani számukra.
De még ennél is fontosabb, hogy alacsony létszámú csoportokba járnak, ahol sokkal nagyobb figyelem jut egy-egy gyerekre, mint az állami óvodában, ahol sajnos jellemzőek a 25-30 fős óvodai csoportok. Nálunk az óvónőknek jut elég energiája, hogy változatos, színes programokat szervezzenek a gyerekeknek, hogy igazi élményt nyújtsanak nekik nap, mint nap.

Sok magánóvoda specializált pedagógiai programot nyújt a gyerekeknek. A MindenKid-nek van valami specialitása?

Igen, a mi szívügyünk az óvodai angol nyelvoktatás. A szülők választhatnak magyar, illetve angol nyelvű csoportok közül. Az utóbbiban sem szükséges, hogy a kicsik bármiféle angol nyelvismerettel rendelkezzenek, amikor hozzánk érkeznek. Az óvodai évek elegendőek arra, hogy olyan magabiztos angol nyelvtudásra tegyenek szert, amelyre a későbbiekben lehet alapozni. És mindezt az anyanyelvükhöz hasonlóan, nem tudatosan tanulják, hanem játszva, örömteli, élvezetes foglakozásokon keresztül elsajátítják. A gyermekek mintegy „felszedik” a szükséges tudást.

További információ: www.MindenKid.hu

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja