A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

6 horror-vígjátékba illő jelenet, amivel a szobatisztaságra szoktatás alatt találkozhatsz

Németh Noémi - 2020-10-22
A bilire szoktatás sírva nevetős folyamatáról csak annak van igazán fogalma, aki már végigélte. 6 pontban összegyűjtöttük gyakorló anyukák tapasztalatait, hogy ne érezd magad UFO-nak, ha veled is megtörténik!
6 horror-vígjátékba illő jelenet, amivel a szobatisztaságra szoktatás alatt találkozhatsz

1. Ha csak egy négyzetcentiméteres szőnyeged van a lakásban, az biztos, hogy le lesz pisilve/kakilva.


Ebben az időszakban az igazán felkészült szülő eltávolít minden egyes terítőt, függönyt és egyéb textilt a lakásból. Ezek ugyanis szinte vonzzák a kicsi, kakis kezeket, hiszen szépen meg lehet bennük törölközni. A szőnyeg pedig a lakás legjobb pontjának bizonyul majd arra, hogy azon állva végezze el a dolgát. Murphy törvényeit komolyan kell venni - ha csak egyetlen apró szőnyeget tartasz is a lakásban, akkor is meg fogják találni.

 

2. Amikor már azt hiszed, nyert ügyed van, mert a bilibe pisil, akkor még közel sincs vége.

Ne bontsd ki a pezsgőt, mert ezután jön az a rész, amikor nem lesz hajlandó a bilibe kakilni.
Bár már gyönyörűen kijár egyedül pisilni, minden bilire ültetési kísérletet vissza fog utasítani akkor, amikor a nagydolog lesz esedékes. Inkább elbújik az ágyba, szekrénybe, az erkélyre, bárhova, csak ne kelljen a bilibe kakilni.

 

3. Amikor visszautasítja a wc-be és a bilibe való kakilást, a kádat és az ágyat tökéletes helyszínnek találja majd.

A gyerekek bizony sokszor nagyon makacsul ragaszkodnak ahhoz, hogy a bilibe kakilni derogál, ciki, kellemetlen, kényelmetlen - nem hajlandóak, és kész. Képesek arra, hogy visszatartsák a kakilást hosszú időn át és kivárják a megfelelő alkalmat: amikor beteszed őket a kádba. Igen, a habos, illatozó, gumikacsákkal tömött kádra tökéletes helyszínként tekintenek majd, és azonnal könnyítenek magukon, amint elmerültek benne.

 

4. Lesznek nyilvános balesetek.

Előfordul majd, hogy a bolt kellős közepén közli veled, hogy pisilnie kell. Leizzadsz, rémülten keresed majd a legközelebbi kijáratot és egy helyet, ahova félretolhatnád a telepakolt bevásárlókocsit, de mire sikerülne belőni az irányt, hogy merre induljatok… addigra egy kisebb tócsát látsz majd gyermeked körül. Két lehetőséged lesz: ha rendes vagy, előkerítesz egy alkalmazottat, akitől lapos-kúszásban, füled-farkad behúzva kéred majd el a felmosó felszerelést. Ha nehezen bírod az ilyen helyzeteket, akkor az lesz a megoldás, hogy elsprinteltek a helyszínről minél gyorsabban.

 

5. Sok pénzt költesz majd új alsónadrágokra és bugyikra

Az elején még szorgosan kitisztítasz majd minden kis bugyit, amit csúnya baleset ért. Aztán eljön majd a pillanat, mikor először dobod a kukába úgy, ahogy van… innentől kezdve nincs visszaút, egyre enyhébb lelkiismeret furdalással fogod majd a szemétbe dobálni őket. Persze később arra is rájössz, hogy hacsak nem vállalsz másodállást, muszáj lesz valahogy korlátozni a kidobott alsónadrágok számát. Innentől kezdve viszont profi érzéket fejlesztesz majd ki annak megállapítására, hogy melyik az a bugyi, amit még komoly munkával ugyan, de meg lehet menteni, és melyik az, amiért már felesleges küzdeni. Gyermeked testtartásából, a külső nyomokból és a szagokból is képes leszel felmérni egy pillanat alatt, hogy a kuka felé kell majd indulnod, vagy a fürdőszobába.

 

6. Sokszor leszel te is pisis. És kakis.

Egy nap majd rájössz, hogy a 4. pontban kifejtett baleset még nem is a legrosszabb. Van annál kellemetlenebb helyzet is, hogy a bolt közepén egy nagy tócsát látsz gyermeked körül… mégpedig akkor, amikor megérzed majd a másik dolog szagát. Ez lesz a totális katasztrófa. Hamar észre fogod majd venni a kisebb-nagyobb kipotyogott bogyókat, kupacokat gyermeked körül, amiket muszáj lesz felszedned. Kézzel. Ha nincs nálad zsepi, akkor anélkül. Csupasz kézzel. (Örök érvényű igazság: egy anyánál mindig kell, hogy legyen két csomag százas zsepi, még akkor is, ha csak 5 percre szaladtatok le a boltba).


A fentiek ellenére azért van két jó hírünk is. Az egyik az, hogy nagy küzdelmek árán, de előbb-utóbb úgyis sikerrel jársz majd. Nézz körül az utcán - hány felnőtt embert látsz pelenkában rohangálni? Nem sokat. Kevés rá az esély, hogy gyermeked lesz az egyetlen, aki mégis így végzi majd - szóval fel a fejjel, próbáld meg pozitívan látni a jövőt.

A másik jó hír pedig az, hogy a szobatisztaságra való szoktatás hasonló a vajúdáshoz: nagyon nehéz, amikor éppen benne vagy, de mint minden, ez is el fog múlni, és hamar elfelejted majd a nehézségeket, a szenvedést és a fájdalmat - utólag már csak nevetni fogtok az egészen.

Kép: Hatem Sayed képe a Pixabay -en.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja