SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nagy sajátmárkás pelenkateszt

- 2018-01-26
Mi nem lepődtünk meg a teszteredményeken, hiszen a kislányunk születése óta elég sok pelenkát kipróbáltunk. A baba bőre sem tűr el minden pelenkát, így az anyukák is tesztelnek folyamatosan, amíg megtalálják a megfelelőt gyermeküknek. Most teljes sajátmárkás körképpel és teszttel próbálunk meg segíteni Nektek.
Nagy sajátmárkás pelenkateszt

A legnagyobb mennyiségben eladott méret a 4-es, amit akár 18 kg-os babáknak is ajánlanak. Mi már az 5-öst használtuk, amikor a kislányunk elérte a 11 kg-ot. 

A tesztpelenkák beszerzése az eddigi legtöbb időt vette igénybe a tesztjeink közül, több helyen nem volt 4-es méret, ezért jártuk a boltokat többször is, hogy meglegyen a teljes sajátmárkás paletta. 

Így meg is ragadnánk az alkalmat, hogy nyomatékosan megkérjük az üzletláncokat, hogy figyeljenek jobban oda a baba-mama termékek árufeltöltésére! Nem minden kismama élvezi azt, hogy egyik boltból a másikba kell menni a megszokott termékek hiánya miatt. Azt se nagyon szeretik, amikor a drágább pelenkát kell megvenni kényszerből.

Kis kitérő után vissza tesztünkhöz.
 

A pelenkákat az alábbi szempontok szerint pontoztuk és értékeltük:
 

  • Tépőzár minősége: ne szakadjon le, és ne engedjen el, nehogy leessen a pelenka.
  • a zár rugalmassága és magassága is befolyásolja a kényelmes viseletet a babának. A rugalmasság a mozgását követi, a tépőzár 6-7 cm feletti magassága pedig megakadályozza, hogy bevágjon a gyermekünk kis oldalába.
  • Rugalmas oldalsáv minősége: magassága 3-4 cm és fontos az anyagminőség. Ez felel a nagyobb dolgok pelenkában tartásáért.
  • Illatosítás: mi a semlegest szerettük és a gyermek bőrének sincs szüksége illatosító anyagokra
  • Nedvszívó képesség: minél gyengébb, annál többször kell cserélni a pelust, és a baba bőrének sem tesz jót az állandó nedvesség, illetve így többet használunk (több költség).


Tévhitek
 

  1. Bár egy-két pelenkáról külön is írják néha, hogy zselés nedvesség megkötő golyók vannak benne. Ez annyira érdekes info, mint amikor a kenyérre ráírják, hogy lisztet tartalmaz. 
    Minden eldobható pelenkában a nedvszívásért a nátrium poliakrilát nevű anyag felel, ami a térfogatának akár 200-szorosának megfelelő folyadékot is képes megkötni. Miután megkötötte a folyadékot, az állaga zselés-ragacsos-darabos masszává alakul.
  2. A szép csomagolás és a pelenkán található kistigrisek és majmocskák nem javítják a pelenka nedvszívó képességét, de még a pelenka rugalmasságát sem! A gyártók az erre szánt pénzt inkább a pelenka minőségének javítására fordíthatnák...


Teszt menete:

Összegyűjtöttük a 11, Magyarországon kapható, 4-es méretű, tépőzáras, sajátmárkás pelenkát. A 4-es méret fogy a legjobban több áruházlánc statisztikája alapján, ezért választottuk ezt.
A sajátmárkás pelenkák piacát illő a márkás piac egyik vezértermékéhez hasonlítani, hogy minden kismama számára használható tesztet készítsünk.
 

A nedvességteszt:

- A pelenkába csorgatunk 1 dl színezett vizet, majd fél perc elteltével újra 1 dl-t, majd 1 perc elteltével 3 dl-t. Ezután 2 perccel egy törlőpapírral "lefotózzuk" a pelenka felszínén maradt nedvességet.
 

A 0. termék a Pampers premium care pelenka


A Pampers összesen 5 dl nedvesség elnyelése után ennyi nedvességet tart a felszínén, ami a baba bőrével érintkezhet. Szinte semmit. Az oldalsó zár magassága 8,5 cm, ami kényelmes viselet derékban a babának.

A zár minősége megfelelő, a tépőzár rugalmassága is (4,5/5 pont), a rugalmas oldalsáv magas, de kissé vékony (4/5 pont), nedvszívó képessége kiváló, minimális nedvesség maradt hátra (4,5/5 pont). Összesen 13/15 pont a tesztünkön. 
 

A Maradok a pénzemnél blog sajátmárkás pelenka tesztje

(3-as holtverseny van a 7. helyen, ezért indul 9. helyezettől a sorrend)


9. Tesco Value

A zár rugalmassága nulla, ezért a babának kényelmetlen lehet a viselete. A zár minősége megfelelő, nem fog leesni  a babáról. Illatosítása semleges, a rugalmas oldalsáv minősége, ami a nagyobb dolgokat hivatott a pelusban tartani, közepes, kifolyhat a kaka. 

Egy pisinyi mennyiséget még szépen felszív, de 3-4 pisi után már nedves lesz a pelus, kikezdheti a baba bőrét.


 

8. Rossmann Babydream

A tépőzár megfelelően zár, rugalmassága éppen még megfelelő, a zár rugalmas felülete hosszabb használat után elvékonyodhat. A zár magassága 8 cm, ami kényelmes viselet derékban a babának. A rugalmas oldalsáv minősége megfelelő. A pelenkának enyhe, furcsa szaga van, valószínűleg a felhasznált anyagok együttese, de ezt a teszten 3 pelenkánál éreztük, egyikük a Rossmann.

Amint a képen is látszik, nagyobb mennyiségű pisi felszívására alkalmatlan a pelenka.


7. Sleepy

A zár jól működik, és megfelelő a rugalmassága. A zár magassága 7 cm, ami még épp kényelmes viselet derékban a babának. Az oldalsáv minősége gyenge, nem ajánlott hasmenéses időszakra a viselete. Kis gyümis illat, elviselhető.

1-2 dl folyadékot még felszívott, a plusz 3 dl nagyját felszívta, de maradt nedvesség a pelus belsejében. 

Vészhelyzetben használható, de napi átlagban többször szükséges cserélni ezt a pelenkát a gyermeken. 


7. Tesco loves baby

A pelenka zárja és a rugalmassága teljesen megfelelő. A zár magassága 8 cm, ami kényelmes viselet derékban a babának. A rugalmas oldalsáv nem túl magas minőségű, úgyhogy a nagydolog, főleg ha híg, kijöhet a pelusból. Semleges illatú.

Tesztünk szerint épp annyi folyadékot enged vissza, amitől már nem lesz száraz a baba popsija.

 

7. dm babylove Nature öko-pelenka

Természetes anyagok felhasználásával készült, kellemes tapintású, ha érzékeny a baba bőre a pelusra, ezt a pelenkát érdemes kipróbálni. A zár jól tapad és kiváló, rugalmas anyagú. A zár magassága 7 cm, ami még épp kényelmes viselet derékban a babának. Illata semleges. 

A nedvszívó képessége átlagos.


6. Müller Beauty baby

Megfelelő tépőzár, rugalmas, kényelmes lehet a babának. A zár magassága 7,5 cm, ami még épp kényelmes viselet derékban a babának. A nagy dolgokat benntartó oldalsáv jó minőségű, így kisebb az esélye a kifolyásnak. Enyhe "anyag" szaga van. 

Kisebb mennyiséget jól benntart, de 4-5 dl vízből már marad egy minimális a pelus felszínén.


5. Spar Pretty baby

Végre írhatunk újat az előzőekhez képest. A tépőzár és rugalmassága megfelelő. A zár magassága 8 cm, ami kényelmes viselet derékban a babának. Semleges illatú pelenka, elfogadható minőségű oldalsó rugalmas sávval.

Ahogy a képen is látszik, alig enged vissza nedvességet!  Szárazon tartásban van olyan jó, mint a Pampers!


4. LIDL Lupilu

Jól zár, és rugalmas, kényelmes a babának. A zár magassága 7 cm, ami még épp komfortos. Az oldalsó rugalmas zárócsík jó minőségű, így nem nagyon folyhat ki semmi a pelenkából. Enyhe "anyagszag".

Ez se sok nedvességet tart a pelenka felszínén.


3. Penny Bebelino

Megfelelően zár a pelus, a tépőzár mögötti anyag lehetne rugalmasabb. A zár magassága 7 cm, ami még megfelelő. A nagy dolgok benntartására hivatott oldalsó rugalmas sáv nagyon jó minőségű. 

Alig maradt valami a fél liter folyadék után a pelus felszínén.


2. Aldi Mylove

A zárat és a rögzítés rugalmasságát a baba derekán jó megoldották. A zár magassága 8 cm, ami komfortos derékban a babának. A rugalmas oldalsó záró réteg jó minőségű. Semleges illatú.

Ez a pelus sem engedett vissza a pelenka belsejébe szinte semmi folyadékot.


1. dm babylove Aktiv plus

A legkellemesebb anyagú pelus a mezőnyben, bár erről a babáknak kellene dönteni. A tépőzár nem enged, a rugalmas rész jó minőségű. A zár magassága 8 cm. A nagy dolgokat jól benntartja, az oldalsáv anyaga ideális.

Szinte semmi nem maradt a pelus, baba popsijával érintkezhető felületén. Tényleg szárazon tartja a babát.

 

Az összesítés

Az első helyezett termék (dm babylove Aktiv plus) azonos minőségű a teszten mértek szerint, mint az összehasonlításban szereplő 0. termék. A 2. ALDI Mylove azonos minőség nedvszívásban és rugalmas oldalsávjával. A Spar Pretty baby és Penny Bebellino nedvszívásban, míg a Lidl lupilu és a babylove Nature öko-pelenka anyagminőségben hasonló a drágább pelushoz. 
Ár: a márkás pelenka átlag ára 106 darabos kiszerelésben,  76 Ft/db, míg a tesztgyőztes ára 48 Ft/db. Ez a jumbo kiszerelésnél már 3.000 Ft különbözetet jelent.


FONTOS!

Minden baba bőre más, így az Ő igényeik szerint válasszunk pelenkát! Félrevezető lehet még a pelenkákon feltüntetett tömegsáv, mi a 11 kg-os kislányunkra már az 5-ös pelenkát adtuk anno, mert a 4+ is feszült rajta nagyon. 

Aki szeretné a jövőbeli baba-mama tesztek eredményét megkapni, ITT tud feliratkozni.

Forrás: Maradok a pénzemnél

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja