A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A zavartalan alvás kiegyensúlyozottabbá teszi a kisbabákat

Családinet [cikkei] - 2013-06-28
Sok anya számára valóságos rejtély a kisbabák éjszakai mozgolódása, de ez a mozgás természetes velejárója a babák egészséges alvási fejlődésének.
A zavartalan alvás kiegyensúlyozottabbá teszi a kisbabákat

Az új Pampers Active Baby pelenkát kifejezetten a picik mozgását figyelembe véve fejlesztették ki, hogy a nedvességet gyorsan elvezetve, majd magában tartva megóvja a babákat a nedvességtől és szivárgástól akár 12 órán keresztül, s így nyugodt alvást biztosítson számukra még a legnagyobb mocorgások ellenére is. Hiszen amelyik baba zavartalanul alszik, sokkal pozitívabb és boldogabb reggelente, jobban tud koncentrálni, nyitottabb a társaságra és a környezetére.

A legtöbb anya észreveszi, hogy babájának alvás közbeni mozgási szokásai az idő múlásával folyamatosan változnak, amint a baba eléri a féléves, majd az egyéves kort. Párhuzamosan a nappali aktivitásával, a babák természetes éjszakai mozgása is változik, egyre több szándékos helyezkedéssel és különböző alvóhelyzetek keresésével. Az anyák gyakran azt gondolják, hogy ez a sok mozgás zavarhatja a babák nyugodt alvását, sőt attól is tarthatnak, mindez olyan nyomást gyakorol a pelenkára, amely miatt éjszaka peluscserére lehet szükség. A minőségi alvás létfontosságú a babák számára, hiszen hatással van a mentális, viselkedési és fizikai fejlődésükre, az alvás közbeni természetes mozgások pedig teljesen normálisak a babák esetében is.


– Miközben a baba alszik, növekszik és fejlődik. Ezért fontos, hogy a kicsi háborítatlanul alhasson. – mondja a pszichológus. – Az alvás során növekedési hormon

ok szabadulnak fel, egy éjszaka alatt akár 0,5 mm-t is növekedhet a baba, és az alvásnak a súlygyarapodásban is szerepe van. Az éjszakai alvás minősége és hossza nagyobb hatással van a csecsemő általános fejlődésére, mint a nappali alvás. A minőségi alvás következtében a baba étvágya megnő, erősebbé válik az immunrendszere, és a megfelelő alvás jobb felfogóképességet eredményez. Éppen ezért mindent meg kell tennünk, hogy biztosítsuk a babánk értékes és zavartalan alvását. – tette hozzá.
 

Az anyák azzal is tisztában vannak, hogy ha a babájuk jól aludt az éjszaka, reggel is sokkal vidámabban ébred, nyitottabb, és jobban élvezi a közös játékot, ami szintén fontos a fejlődése szempontjából, nem is beszélve a kedélyes együtt töltött reggeli pillanatokról. A reggeli időtöltés remek alkalom a kötödésre, egy kis összebújásra, egymás megismerésére, és arra, hogy az anya és a baba egymásra hangolódjon és felkészüljön az előttük álló napra. Ezek az értékes közös percek nagyon fontosak a baba szociális fejlődése szempontjából, és akkor a legélvezetesebbek és leghasznosabbak, ha előtte a baba megfelelően és zavartalanul kialudta magát.

 

A csecsemők nyugodt, gondtalan és szivárgásmentes éjszakáinak érdekében a Pampers Active Baby pelenkák továbbfejlesztett nedvszívóréteget kaptak, mely a nedvességet gyorsabban elvezeti, így segít, hogy a babák bőre száraz maradjon akár 12 órán keresztül. Az új nedvszívóréteg hosszabb, ezáltal több folyadékot képes elnyelni, valamint gyorsabban aktiválódik, így akár órák múlva is képes egy újabb adag vizeletet magába szívni.

Képek: www.pampers.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja